25 Ocak 2009

(anadoluhaber) Siyon Dağına ithaf olunur…

Siyon Dağına  ithaf olunur…
 
Eyyüp AZLAL

Bu kadar yürekten çağırma beni… Şiirin sözleri bu kadar aklımda kalmış. Daha başka mısralarını da hatırlayabilirim ama içimde bir yangın hafızamı da kemiriyor. Filistin yanıyor, biz yanıyoruz. Şair Ümit Yaşar, bu şiiri sevgilisi için söylemiş belki ama bu gün bizim bu şiire ihtiyacımız var. Daha doğrusu başlığına…

Ey Siyon Dağının koruyucuları! Bu kadar yürekten ağlatma bizi. Bir gece ansızın gelebiliriz. Siyon Dağını yıkabiliriz. Ne kaldı silahımız namına damarlarımızda fışkıracak kan ve ruhumuz kaldı. Sizi tükürmeye gelebiliriz.

Bir gece ansızın gelip ağlama duvarınızda ağlayabiliriz. Sizleri Hakk peygamberlerden Hz. Süleyman'a, Hz. Yakub'a, Hz Eyyub'a, Hz. İbrahim'e ve Hz. Musa'ya şikâyet edebiliriz. Onlar ki sizin atalarınız inayetleri bile kalmayacak sizlere. Ağlama duvarında döktüğünüz timsah gözyaşlarına kandık yıllarca. Bizim gözyaşlarımızı kim durduracak şimdi.

Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde ve Akif İnan'ı Onun da bir şiiri okudum dün gece. Gözleri yollarda Ulu mescidin. Salahaddin'i bekler yahut Abdülhamit'i. Biz de korkunç gazap dolu bulutlar içinde Ebabil kuşlarını bekliyoruz. Bir Salahaddin Eyyubî doğuracak anaları bekliyoruz. Biz beklerken siz de bekleyiniz. Gözünüzün görmeyecek vakitlerde ansızın gelebiliriz.

Ey zülmün ve küfrün bayraktarı Siyon koruyucuları, Arafat'ta hacılarımızın duası Kudüs'e ilerlerken kirli postallarınızla cesetlerimizi çiğneyebilirsiniz. Asıl hesap yaklaştı. Öbür dünyada göreceğiz bir bir hesabımızı. Biz biliyoruz ki bu dünya imtihan dünyasıdır. Alnımız ak yürüyoruz.

Tut ki dünyalar sizin olsun. Yeryüzünde bir tek Müslüman kalıncaya kadar öldürdünüz. Kadim İsrail Devletini kurdunuz. neyi elde edeceksiniz anlatın bana? Bakınız "Vaad Edilmiş Büyük ve Kadim İsrail" idealinin yeminli bir taraftarı Ariel Şaron öldü. Cehennem mülkünün patronu oldu. Nemrut ve Firavunla yan yana.

Biz acılarımızı kalplerimize gömdük. Şu dua niyazında bulunuyoruz. Zalimler için yaşasın cehennem. Ve son kez uyarıyoruz, yola çıkmadan uyarıyoruz.

Bir gece ansızın gelebiliriz, Siyon Dağını başınıza yıkabiliriz. Ve siz gelecek yıl Siyon dağında buluşamayabilirsiniz. Çünkü biz çok yenildik yetmez mi?



--
   www.kizilay.org.tr
   www.kimseyokmu.org.tr
   www.denizfeneri.org.tr
   www.ihh.org.tr
   www.cansuyu.org

"Bazen bir kuyuya benziyor hayat; kör, pis, zehirli bir kuyuya. Boğuluyorum, ölüme koşacak mecalim kalmıyor, kimseyi görmüyor gözüm. Sevdiklerim yabancılaşıyor. Kitaplar tuğla oluveriyor birden. Dostlarımın sesini tanımıyorum. Varlığım bir tele asılıyor. Bir kâbus bu, bir hastalık. Gözlerimi kaybettikten sonra bu kuyuya sık sık düştüm... İstediğini yapamamak, sakatlığımdan doğan bir aciz"

Cemil Meriç

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.