22 Ocak 2009

(anadoluhaber) YOLSUZLUĞA KARŞI İNSİYATİF YAYILIYOR ..**


 
YOLSUZLUĞA KARŞI "BAŞBAKANLIK MAKAMINA" İMZA KAMPANYASI ..
21.01.2009
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Öncelikle Siyasetten ve Siyasi İktidardan bağımsız hareket edebilen, ilgili onaylanan sözleşmeler gereği "BAĞIMSIZ YOLSUZLUKLA MÜCADELE BİRİMİ" oluşturulmasını istiyoruz. Etkili ve Yetkili böyle bir BİRİM başarıyı arttırabilir.. Birde milletvekili dokunulmazlıklarının hukukun işleyişine engel olmayacak şekliyle kaldırılmasını istiyoruz. ...

17.04.2003’te TBMM’de 4852 sayılı kanunla kabul edilen GRECO Yolsuzluğa karşı özel hukuk sözleşmesinin, 18.05.2006’da TBMM’de kabul edilen 5506 sayılı “Birleşmiş Milletler Yolsuzlukla Mücadele Sözleşmesi”nin hükümlerinin içeriğinin tam olarak uygula- nabilmesi için, gerekli yasaların ve hukuk kurallarının bir an evvel  TBMM ve Hükümetinizce çıkarılıp, uygulanması talebimizdir. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------

 ADD SAMSUN ŞUBE BAŞKANI MURAT ERKAN ..
Yolsuzluğa karşı KAMPANYA ..http://www.habergazetesi.com.tr/
ADD Samsun Şubesi,yolsuzlukların önlenmesi amacıyla imza kampanyası başlattı.Kampanya kapsamında toplanan imzalar, bir dilekçe ile birlikte Başbakan Recep Tayip Erdoğan´a göndilecek Atatürkçü Düşünce Derneği ADD Samsun Şube Başkanı Murat Erkan, yolsuzlukların önlenmesi için başlattıkları imza kampanyası çerçevesinde,rahatsızlıklarını anlatan bir dilekçeyi Başbakan Recep Tayip Erdoğan´a göndereceklerini söyledi. Dilekçede Türkiye adına gereken her şeyi dile getirdiklerini belirten Erkan, dilekçede yazdıklarını şöyle sıraladı:Amacımız yolsuzlukların bir an önce önüne geçilebilmesi. Bu nedenle yolsuzlukların önlenmesi, hızla tespiti ve suçluların gereğince cezalandırılmasını istiyoruz. Siyasetten ve siyasi iktidardan bağımsız hareket edebilen, ilgili onaylanan sözleşmeler gereği ´bağımsız yolsuzlukla mücadele birimi´ oluşturulmasını istiyoruz. Yolsuzlukların üstünün örtülmemesini, büyük yolsuzlukların aydınlatılmasına öncelik verilmesini, bu konuda etkili cezalar konulmasını, yolsuzluk soruşturma ve davalarının kısa zamanda sonuçlandırılmasını, yolsuzluktan ceza alanların milletvekili olmasının engellenmesini istiyoruz.´´ ADD Şube Başkanı Murat Erkan, 15 gün sürecek olan İmza kampanyasının çeşitli demokratik kitle örgütleri aracılığıyla gerçekleştirildiğini söyledi.
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


ADD'den Tirebolu İlçe Milli Eğitim için suç duyurusu!13.01.2008 -http://www.yesilgiresun.com.tr/

Giresun Atatürkçü Düşünce Derneği Şube Başkanı Hilmi Taşkın, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılması bir genelge ile yasaklanan SBS ve STS'larının Tirebolu'da İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce dikkate alınmayarak yapıldığını belirterek İlçe Milli Eğitim müdürlüğü yetkilileri hakkında yetkilileri görev yapmaya çağırdı.

Taşkın, Milli Eğitim bakanlığının yayınladığı genelge ile STS ve SBS'larını yasakladığını buna karşılık Tirebolu ilçesinde iktidara yakın olduğu ileri sürülen bazı dershanelerin sınav yapmalarına izin verildiğini söyledi.
Taşkın, “6 Ocak günü gerçekleşen sınava ilköğretim ve ortaöğretim öğrencilerinin katılması sağlandı. İlçe merkezinde ve köylerde o gün sabah eğitim yapılmayarak SBS gerçekleştirildi.  SBS sınavına ilköğretim 4.sınıftan 8.sınıfa kadar tüm öğrencilerin katılması ve sınav ücreti olarak 75 kuruş ödeme yapılması istenmiştir. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün onayı ile gerçekleştirilen bu SBS sınavı ile ilçe Milli Eğitim Müdürlüğünün iktidara yakın kimi dershanelere öğrenciler üzerinden haksız kazanç sağladığı ve desteklediği ortadadır. Bakanlığın genelgelerine aykırı uygulama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü hakkında gerekli yasal inceleme yapılmalı ve genelgeye aykırılık yapıldığının tespiti halinde de gereği yapılmalıdır” dedi.

--------------------------------------------------------------------------------

----


Görele'de Sahte Kaymakam olayı ..http://www.yesilgiresun.com.tr/

Giresun'un Görele İlçesi'nde, Bir İşadamını Dolandırmak İsteyen Sahte Kaymakam Emniyet Güçleri Tarafından her yerde aranıyor.

Edinilen bilgiye göre, İlçede inşaat müteahhitliği yapan bir işadamını telefonla arayarak kendisini Görele Kaymakamı olarak tanıtıp bir böbrek hastanın tedavisi için para yardımına ihtiyacı olduğunu söylediği ve bu yolla kendisine ait banka hesabına para aktarılmasını istediği ileri sürülen kimliği belirsiz kişi emniyet güçlerince her yerde arandığı bildirildi.
İlçede tanınmış bir işadamını sözde sekreterine telefonla arattıktan sonra kendisini Görele Kaymakamı olarak tanıtıp, “Bir böbrek hastamız var. Tedavisi için gereken 200 bin YTL' nin 120 bin YTL' sini topladık, kalan miktar için sizden yardım bekliyoruz” diyerek bir bankanın hesap numarasını verirken telefonun kapandığı belirtildi.
Adı kullanılarak işadamlarını dolandırmaya çalışılmasına tepki gösteren Görele Kaymakamı İbrahim Keklik, “Bazı kişiler, makam sahibi kişilerin adını kullanarak bizzat kendisi olduğunu iddia ederek, sekreter marifetiyle yardımsever işadamlarına telefon açıyor. Kaymakamlıktan arandığı söylenerek işadamına telefon ediliyor ve sesimi taklit ederek Görele Kaymakamı olduğunu söyleyen kişiler “Bir böbrek hastasının yurtdışındaki tedavisi için gerekli paranın tedarikinde güçlük çekiyoruz. Belli bir seviyeye geldik ama 80 bin YTL' ye daha ihtiyaç var. Bunu da sizden talep ediyoruz. Diye para istiyorlar” dedi.
Kaymakam Keklik bu olayın cumhuriyet savcılığına intikal ettirildiğini bildirirken, işadamlarından da telefonla gerçekleştirilen hiç bir yardım taleplerine itibar etmemelerini istedi.

------------------------------------------------------------------------------

GİRESUN DOĞANKENT(HARŞİT)'DE TMO OPERASYONU BÜYÜYOR ..

----------------------------------------------------------------------

DOĞANKENT'TE TMO OPERASYONU
20 01 2009 -/ http://www.harsithaber.com/

Doğankent’de, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık alımlarında usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla 14 kişi gözaltına alındı.

 

TMO'nun fındık alımlarında usulsüzlük yapıldığı istihbaratı üzerine Giresun’dan gelen ve yaklaşık 85 tane olduğu sanılan jandarma ekipleri bu sabah saat 04:00 sıralarında ilçede bulunan TMO deposu ile tespit edilen bazı yerlere operasyon düzenledi.

Sabah evinden sokağa çıkan Doğankent’liler birçok köşenin jandarma ekipleri tarafından tutulduğunu görünce “acaba darbe mi oldu yoksa Ergenekon buraya kadar uzandı mı?” diye sordular. Ancak gerçek çok geçmeden ortaya çıktı.TMO’nun fındık alımlarında usulsüzlükler yapıldığı yolunda alınan istihbaratlar üzerine jandarma eş zamanlı olarak önceden belirlenen yerlere operasyon düzenliyordu.

Operasyonlarda, aralarında TMO görevlileri, tüccar ve aracıların olduğu 14 kişi, fındık alımlarında usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Olayla ilgili daha detaylı haber Medya Tirebolu da şöyle yer alıyor:

OLAY NASIL GELİŞTİ ?

Doğankent'ten TMO'ya Fındık götüren bir vatandaş, fındığının beğenilmeyerek geri gönderilmesi ardından ürününü tüccara satar. Ardından fındığı alan tüccarın TMO'ya giderek fındığını sattığını tesbit eden vatandaş jandarmaya ihbarda bulunur. Sabah saatlerinde Doğankent TMO ve Fındık Tüccarlarına operasyon yapan ekiplerin bir çok bilgisayar ve belgeye incelemek için el koydukları bildirildi. 

DOĞANKENT TMO HAKKINDAKİ İDDİALAR 

Ortaya atılan bir iddia ise baskının boyutlarını büyütecek gibi duruyor. Günü gelmesine rağmen ürününü TMO'ya teslim etmeyen vatandaşlarla bazı aracıların irtibata geçerek, bu hakları piyasadan ucuza fındık toplayan tüccarlara kullandırdıkları da öne sürüldü. Hatta kağıt üzerinde ürün girişi yapılarak depoya hiç fındık girmeden teslim edilmiş gibi gösterildiği de gelen iddialar arasında. 

TİREBOLU TMO'DA İNCELEME ALTINDA ..

Doğankent'te ortaya çıkan usulsüzlüklerin ardından Tirebolu TMO kayıtlarınında inceleme altına alındığı bildirildi. Önümüzdeki günlerde operasyonun daha da genişletilerek sürdürülmesi bekleniyor.      
                                                                                                                                           Medyat Tirebolu

        Diğer taraftan bugün bazı gazetelerde Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer AKBAŞLI’nın Başbakan Erdoğan’a TMO ile ilgili bir mektup yazdığı haberi yer alması dikkat çekti.

------------------------------------------------------------------------------------------

TMO OPERSAYONUNDA SON GELİŞMELER
21 01 2009
Doğankent’te dün başlatılan TMO Alım Merkezindeki usulsüzlük iddiası ile ilgili şok Jandarma operasyonunun ayrıntıları belli olmaya başladı.

Şüpheli olarak gözaltına alınan 14 kişiden (5)’i kamu görevlisi, (8)’i tüccar ve (1) tanesinin de esnaf olduğu açıklandı.Göz altına alınanların savcılık sorgulaması Tirebolu'da halen devam ediyor.

Giresun Valiliğinin web sitesinde yer alan bilgiler özetle şu şekildedir:

20.01.2009 günü saat:06.00 sıralarında, Doğankent İlçesi ve Malatya İlinde eş zamanlı olarak icra edilen operasyon neticesinde, Doğankent İlçe Merkezinde faaliyet gösteren TMO (Toprak Mahsulleri Ofisi)'ya ait alım merkezinde örgütlü olarak "İrtikap ve Kamu Kurumunu Dolandırmak" suçlarını işledikleri tespit edilen, (5) 'i kamu görevlisi, (8) i tüccar ve (1) esnaf olmak üzere toplam (14) şüpheli yakalanarak C.Savcısının talimatıyla gözaltına alınmıştır. Operasyon esnasında şüphelilerle birlikte (2) adet 9 mm çapında tabanca, (2) adet kurusıkı tabanca, (4) adet şarjör, (22) adet 9 mm çapında dolu fişek, (4) adet masa üstü bilgisayar, (2) adet Dizüstü bilgisayar, (20) adet cep telefonu, (29) adet CD, (33) adet Disket, (2) adet video kaseti, (1098) adet evrak (TMO Alım fişi, boş çek, boş senet, dekont, not defteri, fatura koçanı, başkalarına ait kimlik fotokopisi, (3) adet 217,387 TL tutarında hamiline yazılmış çek, (11) adet 330,168 TL tutarında muhtelif tarihli senet ele geçirilmiştir. Tahkikata devam edilmektedir.

-------------------------------------------------------------------------------------------

TMO sorguları SÜRÜYOR



Açıklama: 14 kişi jandarmada sorguları tamamlandıktan sonra gün boyu savcılığa getirildi.
Kategori: flashmanset
Eklenme Tarihi: 22 Ocak 2009
Geçerli Tarih: 22 Ocak 2009 02:11
Site: Giresun Işık
URL: http://www.giresungazete.net/haber_detay.asp?haberID=3552


Doğankent ilçesinde, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) alım merkezinde örgütlü olarak 'irtikap ve kamu kurumunu dolandırdıkları iddiasıyla' gözaltına alınan ve aralarında Ak Parti eski ve yeni Doğankent ilçe başkanlarının ve yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu 14 kişi jandarmada sorguları tamamlandıktan sonra gün boyu savcılığa getirildi.

Önceki sabah Doğankent ilçesi ile Malatya ilinde eş zamanlı operasyonlarda Doğankent ilçesinde faaliyet gösteren TMO'ya ait alım merkezinde örgütlü olarak 'İrtikap ve Kamu Kurumunu Dolandırmak' suçlarını işledikleri tespit edilen 5'i kamu görevlisi, 8'i tüccar ve biri de esnaf olmak üzere biri bayan toplam 14 şüpheli cumhuriyet savcısının talimatıyla gözaltına alındı. Y.T., G.T., N.T., T.K., Y.Ş., C.B., A.B., M.A., H.T., C.G., E.G., M.Ş., Ş.K. ve İ.A.'nın jandarmada sorguları tamamlandı.  Şüphelilerin savcılıkta ifadelerinin alınmasının ardından nöbetçi mahkemeye çıkarılması bekleniyor.
Operasyonlarda 9 mm çapında 2 adet tabanca, 2 kuru sıkı tabanca, 4 şarjör, 22 adet 9 mm çapında dolu fişek, 4 adet masa üstü bilgisayar, iki adet dizüstü bilgisayar, 20 adet cep telefonu, 29 adet CD, 33 adet disket, iki adet video kaseti, bin 98 adet evrak, üç adet çek, 11 adet senet ele geçirildi.

Öte yandan gözaltına alınanlardan Y.T.'nin TMO görevlisi, Y.Ş., T.K., A.B. ve Ş.K.'nın da AK Parti yönetiminin eski ve yeni yönetimlerinde görev yaptıkları, N.T. ve T.K.'nın da muhtarlık yaptıkları belirtildi.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

13 kişiden 7´si cezaevinde -/http://www.habergazetesi.com.tr/ 21.01.2009 

Samsun, Rize ve Trabzon´da silah ve uyuşturucu kaçakçılarına yönelik olarak eş zamanlı gerçekleştirilen ´Kanca 04´ kod adlı operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheliden 7´si, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklandı.Samsun´da aldıkları bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin, Samsun il merkezi, Salıpazarı ve Terme ilçeleri ile Rize ve Trabzon´da eş zamanlı olarak gerçekleştirdikleri ´Kanca 04´ kod adlı operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında Salıpazarı Adliyesi´ne sevk edildi.Cumhuriyet Savcısı ve Nöbetçi Mahkeme´ye önceki gece geç saatlere kadar ifade veren şüphelilerden, çete lideri olduğu öne sürülen Mehmet K. ile Murat Y., Erkan G., Kenan Y., Cumali B., Ahmet Y. ve Mehmet Ö. tutuklanırken, 6 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. ´Kanca 04´ kod adlı operasyonda, şüphelilerin ev ve iş yerinde yapılan aramada, 1´i kurusıkı olmak üzere toplam 8 adet ruhsatsız tabanca, 8 adet tabanca şarjörü, 206 mermi, 530 gram esrar ve 25 gram kenevir bitkisi ele geçirilmişti. http://www.habergazetesi.com.tr/

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Samsunspor şehitlerini andı .. http://www.habergazetesi.com.tr/ 21.01.2009 

Samsunspor Yönetimi, 20 Ocak 1989 yılında Malatyaspor deplasmanına giderken yaşanan trafik kazasında hayatlarını kaybeden Futbol Şehitleri için anma töreni düzenledi.

KATILIM ÇOK YÜKSEKTİ
Kırmızı-Beyazlı yöneticiler, 20 Ocak 1989 yılında Malatyaspor deplasmanına giderken yaşanan trafik kazasında hayatlarını kaybeden Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Mete Adanır, Muzaffer Badaloğlu, Zoran Tomiç ve Şoför Asım Özkan için anma töreni düzenlediler. Törene Samsun Vali Yardımcısı Mesut Eser, Samsunspor Kulübü Başkanı Fuat Köktaş ve yöneticiler, Samsunspor eski başkanlırından Hakkı Tomaç, Mazhar Başoğlu, kazanın yaşandığı gün kafile başkanı olan Mustafa Mutlu, eski yöneticiler, ASKF ve GTK Başkanı Şener Aydın, TFF Bölge Müdürü Ünal Erdemli, Samsunspor teknik heyeti, sporcular ve taraftarlar katıldı.

   ...............     ....................              .................................         ..................... http://www.habergazetesi.com.tr/
 
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yazgı'dan Canik'te yolsuzluk iddiası
Yazgı'dan Canik'te yolsuzluk
iddiası ..http://www.samsun.net/
MHP Canik Belediye Başkanı Adayı Av. Şefik Yazgı, Soğuksu Mahallesi'ndeki..
18 Ocak 2009 /
MHP Canik Belediye Başkanı Adayı Av. Şefik Yazgı, Soğuksu Mahallesi'ndeki seçim bürosu açılışında yaptığı konuşmada, Canik Belediyesi ile ilgili elinde 25 yolsuzluk dosyası bulunduğunu bu dosyaları 25 Şubat'tan itibaren kamuoyuna sunacağını söyledi.

MHP Canik Belediye Başkanı Adayı Av. Şefik Yazgı, Soğuksu Mahallesi Selahattin Eyyübi Sokak üzerinde bulunan seçim bürosunu açtı. Sağanak yağışa rağmen halkın büyük ilgi gösterdiği açılış töreninde, Yazgı, Belediye Başkanı Osman Genç'e yüklendi. Canik Belediyesi'ni şu anda yapılan hizmetlerin mislisini yaparak devrettiklerini belirten Av. Şefik Yazgı, "Bizim dönemimizde birçok projeyi gerçekleştirdik. Fakat bizim için bir tek çivi dahil çakmadılar denildi. Bu doğru değildir. 29 Mart tarihinde bu yalanın mumunu söndüreceğiz" dedi.

BİRLİKTE YAPMAZSAK NAMERDİM
Kendisine verilen desteğe layık olacağını dile getiren Yazgı, "Bunu yapacağıma şerefim üzerine yemin ediyorum. Tüm yolsuzlukları gözler önüne sereceğim. Şunda Yeşilova Mahallesi'nin Filistin'den farkı yoktur. Mahalle sakinleri büyük vinç ve iş makineleri altında hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Bizim planımızda 100 metre kare alana bir daire veriliyordu. Şimdi ise TOKİ 260 metre kareye 1 daire veriyor. Gözyaşı döktürmeden, çile çektirmeden en büyük dönüşüm projesini oluşturacağız. Bu projeyi birlikte yapmazsak namerdim" diye konuştu.

KİMSENİN KURSAĞINDA BIRAKMAYACAĞIM
Kendileri için 58 trilyon borç bıraktı denildiğini ifade eden Yazgı, "İftira ediyorlar. 5,8 trilyon borç bırakarak belediyeyi devrettik. Şuanda ise belediyenin 60 trilyon borcu var. Bu borçları kimseye yedirmeden, tasarruf ederek biz ödeyeceğiz. Bu borçları öderken yapılan duvar ve parkelerin de hesabını soracağız. Yapmadıklarının parasını isteyenlerin gırtlağından değil, midesinden söküp alacağız. Halkın 1 kuruşunu kimsenin kursağında bırakmayacağım. Canik Belediyesi'nin 60 trilyon borcu olmasına rağmen hala iftira atmaya devam ediyorlar. Dağıttıkları kömürleri bile 3,5 trilyon banka borcu alarak ödediler. Bunların parasını yine biz ödeyeceğiz" açıklamasında bulundu.

25 ŞUBAT'TA AÇIKLAMAYA BAŞLAYACAK
Canik Belediyesi'ne ait 25 yolsuzluk dosyasının elinde bulunduğunu vurgulayan Yazgı, "25 Şubat tarihinden itibaren bu dosyaları gözler önüne sereceğim. Herkes işin gerçek boyutunu görecek. Bizler yolsuzluk için değil, yeni projelerle geliyoruz. 16 projem var. Bunları zamanla açıklayacağım. Ayrıca engelli vatandaşlarımızı da unutmayacağız. Onlar için bir eğitim ve rehabilitasyon merkezi açıp, her türlü bakımlarını yapacağız. İlaç ve ihtiyaçlarını engelli vatandaşlarımızın ayağına götüreceğiz. Ayrıca bu merkezi yaparken Dünya Bankası bize yardım edecek. Tüm ihtiyaçları Dünya Bankası karşılık beklemeden bedava yapacak" şeklinde konuştu. Yazgı ayrıca vatandaşlara 8 yeni şirket sözü de verdi. http://www.samsun.net/
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
DOĞANKENT (HARŞİT) TARİHİNE KATKILARI ..
14 01 2009

Bu yazımızda ilçemiz hakkında iki arşiv belgesi ile Ayhan Yüksel’in Tirebolu adlı kitabından ilçemiz ve çevre köylerinden İstiklal  Savaşı’na katılan gazilerimiz hakkındaki bilgiler verilecektir. Birinci belgede ilçemizde Yakuboğlu Mustafa tarafından Mustafa Kemal ismiyle açılan ilk okulla ilgili bizzat Atatürk tarafından gönderilen teşekkürname ve ikincisi de Harşit çayı üzerine bir köprü yapılmasında gayretleri görülen Osmanlıoğullarından Haşim ile Melikoğullarından Ali’nin ödüllendirilmesi hakkındadır.

 

1-Türkiye’de Mustafa Kemal Paşa ismine atfen açılan ilk okul 1921 yılında ilçemizde açılmıştır. Bu okula Mustafa Kemal’in ismi verilmiştir. 10 Şubat 1921 tarihinde TBMM Reisi Mustafa Kemal tarafından Giresun Mutasarrıflığı’na gönderilen yazıda “Giresun livasına bağlı Tirebolu kazasının Harşit nahiyesi merkezinde Yakupoğlu müteveffa Mustafa Ağa’nın hanesinde tesis olunan okulun acizane namımla isimlendirilmesini pek büyük şükran ve memnuniyetle karşıladım. Liva mahalli idaresinin bu vesile ile hakkımda gösterdiği özel ve kıymetli hissiyata teşekkür ederim efendim” denilerek teşekkür edilmektedir. Bu olay gerek Türk eğitim tarihi ve gerekse ilçemizin eğitim-öğretim süreci bakımından önemli bir adımdır. Yakupoğlu Abdurrahman oğlu Mustafa kendi evini okula çevirtmiştir. Görüldüğü gibi bu aile ülkemizde okuma yazmanın % 1 bile olmadığı düşünülürse  bu önem daha da iyi anlaşılabilir. Eski yaşlılar bilirler yine bu aileden meşhur Arif Ağa  Kurtuluş Savaşı’na katılarak bütün gazilerimiz gibi önemli hizmetlerde bulunmuştur.

2-Harşit Çayı üzerine köprü yaptırılırken bu köprünün yapımında gayretleri görülen Osmanlıoğullarından Haşim ve Melikoğullarından Ali Efendilerin devlet tarafından ödüllendirilmeleri hakkında 6 Muharrem 1323/ 13 Mart 1905 tarihinde Osmanlı İçişleri Bakanlığı (Dahiliye Nezareti) tarafından Sadrazamlık makamına yollanan yazı: (Başbakanlık Osmanlı Arşivinden alınmıştır.)

 

Huzur-ı Âli-i Sadaretpenâhi’ye

 

Kürtün Nahiyesi’nin vasatinde cereyan eden Harşit Nehri üzerine kârgir bir köprü inşası ile mürur ve uburun te’min ve teshili hususunda gayretleri görülen nahiye-i mezkure müteberanından Osmanlızâde Haşim ve Melikzâde Ali Efendilerin münsaib suretle taltifleri hakkında Trabzon Vilâyet-i alisinden gelen 29 Kanun-ı Sani 1320/ 11 Şubat 1905 tarihli ve 288 numerolu tahrirat melfufuyla takdim kılındı. İcra-yı icabı  menût-ı rey-i ali-i Sadaretpenahileridir. Ol babda

 

 

3-İlçemiz ve Çevre köylerden Kurtuluş Savaşı’na Katılan Gazilerimiz (Ayhan Yüksel’in Tirebolu kitabından)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 SAMSUN'A GECE KARADENİZ'DEN BAKIŞ ..
-------------------------------------------------------------

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.