28 Ocak 2009

AW: (anadoluhaber) İsrail Zulmü ve Avrupa Uygarlığı

Sn  ERDEMLI,

Yillardir Avrupalilarla icice yasayan birisi olarak, size su tesbiti yapabilirim.
- Avrupalilar icin birinci öncelik kendi insanlaridir. (Alman-Fransiz-Ingiliz vb)
- Ikinci öncelik, kendileriyle ayni Din mensubu olanlardir.

Bu ilk iki kategoriye girmiyorsaniz, size her türlü zulüm yapilabilir, ve usulünede uydurulur.
Örn: Bosna,Cecenya,Karabag,Filistin vs,

Bu gercekler söylenmez, sadece icra edilir. Cecenyada katledenin, Ortodoks Rus olmasi, Filistinde yahudi olmasi, Bosnada ortodoks Sirp olmasi, Karabagda Ermeni olmasi olayi hic degistirmez.Bebeklerinize kadar katledilmenizi beklerler....Insan haklari vs, hikayedir..
Ancak, ne zaman kendilerinden olan birilerine yada bir halka saldirilsa, birdenbire insan haklari sevdalisi kesiliverir, ve harekati engelleyiverirler..!!
Ortodoks Gürcüler, sessiz sedasiz, ülkelerini isgal ettikleri Acara'lilari, hemde Türkiyenin garantörlügüne ragmen (Sorumlusu isbirlikci hükümettir) temize havale ettiler, direnen vatandaslari ya öldürdü yada sürgün edip, meseleyi kapattilar. Avrupadan ise CIT cikmadi, neden, cünkü Acara'lilar Türk ve Müslüman idiler.

Iste hem bizzat yasadigim, hemde okuyup, izleyip gördügüm olaylardan cikarimim;
Türkseniz, Müslümansaniz ölmenizde ve hatta öldürülmenizde bir mahzur yoktur.
Hepimizin bu aci gerceklerle yüzlesmesi, bagirip cagirmak yerine aynen onlarin yaptigi gibi,
birbirine kenetlenip güclenmeye calismasi gerekmektedir.
Sadece bu e-mail grubundaki insanlarin yaklasimlarina baktigimizda bile, bunun ne denli zor ve hatta olanaksiz oldugunuda görmekteyiz. Zira her türlü yolla icimizdekilerin beyinlerini yikamayi basarabiliyor, kardesi-kardese kirdirmayi cok iyi biliyorlar....(Insanlarimiz öyle Kin'le büyütülmüsler ki, kendilerinden olmayan yada kendi gibi düsünmeyen herkese Kin ve nefret besler haldeler.).

Gladio'yu Tasfiye edemeyen tek Nato ülkesi biziz, ve bu ülke parcalanincaya kadar karsilasacaginiz hicbir tertibe sasirmayin. Bugün Ergenekon, yarin Semerkant, bu isler böyle gidecek ve
Sevr ile yapamadiklarini yapincaya kadar sürecektir.

Ne acidir ki, hepimizde bu gelismelerden sorumluyuz, hatamizi görmek yerine karsilikli olarak , birbirlerimizi suclamakla mesgulüz.



--- Serhat Erdemli <serhaterdemli@gmail.com> schrieb am Mi, 28.1.2009:
Von: Serhat Erdemli <serhaterdemli@gmail.com>
Betreff: (anadoluhaber) İsrail Zulmü ve Avrupa Uygarlığı
An: "Anadolu Haber" <anadoluhaber@googlegroups.com>, "Anafor" <anafor@googlegroups.com>, "Damlalar" <damlalar@googlegroups.com>, "Dostluk-Paylaşım" <dostluk-ve-paylasim@googlegroups.com>, "Düşünce-İklimi" <dusunce-iklimi@googlegroups.com>, "Eksi_Sözlük" <eksi_sozluk@googlegroups.com>, "Erdemliler Hareketi" <erdemlilerhareketi@googlegroups.com>, "gönül erleri" <gonulerleri@googlegroups.com>, "Huzur İklimi" <huzuriklimi@googleroups.com>, "İslami Eğitim" <islamiegitim@googlegroups.com>, "İslami Siyaset" <islamisiyaset@googlegroups.com>, "İslami-Hassasiyet" <islami-hassasiyet@googlegroups.com>, "Kelimeler Sözler" <KelimelerSozler@googlegroups.com>, "Kozmik" <kozmik@googlegroups.com>, "Malcom_X" <malcolm_x@googlegroups.com>, "Musalli Haber Günlüğü" <musallihaber@googlegroups.com>, "Müslümanlar Kardeştir" <muslumanlarkardestir@googlegroups.com>, "Pax-Ottomana" <pax-ottomana@googlegroups.com>, "Saadet Geliyor" <SaadetGeliyor@gmail.com>, "Sünnet" <sunnet@googlegroups.com>, "Tarihe Bakış" <tarihe-bakis@googlegroups.com>, "Tombak" <tombak@googlegroups.com>, "Türk Bilgi" <Turkbilgi@googlegroups.com>, "Türk-Tarihçiler" <turk-tarihciler@googlegroups.com>, "Vuslat Gül İstanbul" <vuslatgulistanbul@googlegroups.com>, "Yağmur Grup" <yagmurgrup@googlgroups.com>, "Yeni Osmalılar" <yeniosmanlilar@googlegroups.com>, "Yeni Şafak" <yenisafak@googlegroups.com>, "Ümmetim" <ummetim@googlegroups.com>
Datum: Mittwoch, 28. Januar 2009, 19:46

İki dünya savaşında milyonlarca insanın boş yere kanı akınca ve "medeniyet denilen tek dişi kalmış canavar"ın bütün teknolojik imkanları insanları öldürmek ve dünyamızı kirletmek için kullanılınca Batı Uygarlığı sınıfta kalmıştı. Bundan önce aydınlanmanın dik başlılığı ve dünyaya yukarıdan bakışının bir uzantısı olan tek (Avrupa) merkezli medeniyet iddiası da öldürücü bir darbe aldı; bundan sonra insaf sahibi Batılı düşünürler, tek medeniyet ve kültür yerine çok medeniyet ve kültürden, bunların eşit değerinden söz etmeye başladılar.

Canavar bir daha kan almasın, boş yere insanlar ölmesin, sağa sola savrulmasın, ocaklar sönmesin, göz yaşları sel olmasın, haklı haksız, "tarafsız ve uluslar arası kurumlar" tarafından ayırt edilsin, daha sonraları meşhur olan deyişle uluslar arası topluluk, haksıza karşı haklının yanında yer alsın… diye Milletler Cemiyeti ve daha sonra Birleşmiş Milletler teşkilatı kuruldu. Kâğıt üzerinde ve düşünce olarak her şey güzeldi, 14 asır önce (İslam'dan da önce), haksızlığa karşı mücadele etmek üzere kurulmuş bulunan ve Hz. Peygamber'in de üye olup İslam'dan sonra "Bugün de olsa katılırdım" dediği "hilfü'l-fudûl"ün çağımıza yakın ve daha büyük bir örneği idi. Ama ne yazık ki, teoride olan pratiğe yansımadı, Güvenlik Konseyi yüzünden -beş büyük devlet dışında kalan- devletlerin iradelerine ambargo kondu, yine güçlülerin dediği oldu, oluyor; dünyanın bütün devletleri bir şeye "kara, kötü, haksız, olmamalı" dese, lakin bir G.K. üyesi devlet aksini söylese (veto etse) dünyanın dediği olmuyor. Kıbrıs meselesinde Rusya Güney Kıbrıs'ı tutuyor, Kuzey lehine alınacak kararı veto ediyor, İsrail'in yıllardan beri Filistin'de sürdürdüğü insanlık dışı zulmü ABD destekliyor, kınama kararı bile aldırmıyor; dünyanın gözü önünde hiçbir ahlaka, hukuka, vicdana, dine (milli ve egoist hale getirilmiş yorumuyla Yahudilik hariç) sığmayan zulüm devam ediyor.

Şimdi ben bir soru soruyorum: Başta Avrupa olmak üzere bütün dünya gerçekten istese ve ağırlığını koysa, ABD'ye rağmen İsrail zulmünü sona erdiremez mi?

Cevap veriyorum: Kesin olarak sona erdirebilir.

Durum böyle olunca:

1. ABD halkının yüzde altmış beşi, Irak'ta savaşa hâlâ taraftar olduğu, aynı halkın İsrail zulmünü engellemek için de elinden geleni yapmadığı için ABD, devleti ve halkıyla zulümlerden sorumludur, zulümlere ortaktır.

2. Avrupa devletleri ve halkları bu zulümleri durdurmak için ellerinden geleni yapmadıkları için olan bitenden sorumludurlar.

3. Batı Uygarlığı bu sonuçları sebebiyle iflas etmiştir.

4. İslam dünyası denilen halkı Müslüman ülkeler de, bu tüyler ürperten cinayetler karşısında ellerinden gelenin yarısını bile yapmadıkları için sorumludurlar; tıpkı Batı uygarlığının temel değerleri açısından iflas etmiş, sıfır almış olan Batılılar gibi, İslam'ın temel değerleri bakımından da Müslümanlar iflas etmiş, sıfır almışlardır.

Hepimiz sorumluyuz, zulüm var oldukça ve onu engellemek için elden gelen yapılmadıkça topyekun bela kapının önünde demektir.






--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.