T a r a f s ı z D e ğ i l i z

ÇAY'DA YOLSUZLUK BOMBASI PATLIYOR ..

ÇAY'DA YOLSUZLUK BOMBASI SAMSUN'DA PATLIYOR ..

ÇAY'DA AÇIK VE NET: İHBARDIR ..

..................................................................................................................

ÇAY ÇETESİ'NİN BEYNİ: DERİN "MO" DİRENİYOR .. NASIL MI  ? .. DOSYALARI KAYBETTİREREK, KAYBEDEMİYİNCE SAVCILIKTA EN  ALT SIRALARA KAYDIRARAK, YÜKSEK MAKAMLARDA ÇARE ARAYARAK .."ONLAR ESKİDENDİ 'DERİN MO' "

-------------------------------------------------------------------------------------------------

BİR KERE DAHA İBRETLE OKUYUN .. DÜĞÜM BURADAN ÇÖZÜLECEK .. O KADAR ..

------------------------------------------------------------------------------------------------

SUÇ YERİ:SAMSUN ÇAY-KUR PAZARLAMA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ..

SUÇ İŞLEDİĞİNİ KENDİ RAPOR ETTİKLERİ ŞİRKETİ ÖNCE ÇAY BAYİSİ YAPTILAR, SONRA BİR DAHA SUÇ İŞLEDİĞİNİ TESPİT EDİP RAPOR TUTTULAR, HEMEN ARKASINDAN ADETA MÜKAFAT OLARAK BUGÜNKÜ BÜYÜK YOLSUZLUK VE HORTUMLAMANIN SEBEBİ OLAN , İLK DEFA USULSÜZ OLARAK, BU SUÇ RAPORU TUTTUKLARI BAYİYİ ?? DİĞER BAYİLERİN BAŞINA "PAZARLAMA VE REKLAM ŞİRKETİ" YAPTILAR .. DAHA SONRA BU "ŞİRKETİ" BÖLGELERE YAYIP, ... ... (BELGE, EK DOSYADA .. ) 

-------------------------------------------------------------------------------------------------

 

TÜRK TARİHİ DÜŞMANI BİR GENEL MÜDÜR.. SENİN GİRESUN MİLLİ MÜCADELESİ'YLE,  DÜŞMANIN GÖZÜ ÜZERİNDE TÜRKİYE' NİN BUGÜNDE GÜVENCESİ, KARADENİZ KUVA-YI MİLİYE TARİHİNLE NE ZORUN VAR .. MEHMET MAZLUM'LA UĞRAŞMANIN GERÇEK NEDENİ NE ?? SADECE YOLSUZLUKLARIN MI ..

ÖYLEYSE .. BÖYLE .. İDARENE VERİLMİŞ DİLEKÇELER, TUTANAKLAR KONUŞSUN ÖYLEYSE .. SENİN YAPTIĞINI PONTUSÇULAR YAPMAZ .. EN AZINDAN AYDINlar bilimsel araştırmaya, verdiği izin kararına saygılıdır .. Sende ne gezer FABRİKATÖR EKREM .. ( EK DOSYADA BELGELERİN BİRİNDEN BİR PARÇA ..)

---------------------------------------------------------------------------------------------

DEVLETİN TÜM BİRİMLERİNE, MAKAMLARINA, SORUŞTURMALARA DEVAM EDEN "KOM" BİRİMLERİNE, SAVCILARA  SESLENİYORUM, BELGER İMHA EDİLİYOR, ÇAY-KUR'DAKİ TÜM YOLSUZLUK İHBARLARINI BİRLEŞTİRİN, ÇIKAR AMAÇLI ÇETENİN .. GEREĞİNİ YAPIN .. DEFATEN, BİR KERE DAHA CAN GÜVENLİĞİ İSTİYORUM.. İŞLEMLERİN GEREĞİNİ, BİLGİ VE BELGE AKIŞINI AKSATMADAN YERİNE GETİRMEK İSTİYORUM ..

-------------------------------------------------------------------------------------------------

ARŞİVLERE BAK .. ... bahsettiğim arşivin incelenmesiyle ortaya çıkacak hususlarda, yeniden ve Kurum genelinde “Denetim ve Teftiş” zorunlu hale gelmiştir. Şöyle ki, Çay-Kur Genel Müdürlüğü İdari ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nın, 21.10.2008 tarih ve 14587 no lu yazısında “ İSO” denetimlerinde, ekte sureti bulunan yazıda vahim durumların tespiti yapıldığı görülmekte, devir teslim ve imhalarda yönetmeliğe uygun davranılmadığı görülmektedir. Bu husus başka konuların ...

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ŞİRKET : Çay-Kur Pazarlama Bölge Müdürlükleri bayilerin çay satış alanlarında dağıtım ve reklam için kurdurttuğu şirketlere, hukuksuz ve kontrolsüz % 1,5 satış üzerinden çay satış paralarını bayilere ödettiren Genel Müdür, ben istersem % 10 ödetirim diyebilmiştir. 10 kazanabiliyor mu ki bayiler? … Şirket yönetimlerine, kendine yakın ve güçlü bayileri getirtmiştir. Bir çeşit Mafya oluşturmuştur. Bunların ekserisi,  Kayseri’deki Şirket sahibinin tarafıma ısrarla söylediği gibi kendini “derin devlet” diye tanıtan muhtemel bu işlerle ilgili kimselerdir.  E.YÜCE’nin döneminde, Satış ağı, geçmişte Bölge Müdürlükleri çıkarılan yasa gereği kaldırılacakken, 3 elden yapılır, daha masraf- lı,  karmaşık bir hale gelmiştir. Neticede NEDENSE? aşırı reklama düşkün G.Müdür, üreticinin ve esnafın emek payını, bunlara aracı Şirkete,  daha önceleri hiç olmadığı şekilde dağıtması sonucu, birkaç yıl evvel normal olarak %14 -15 karla çay-kur çayı satan esnaf % 7- 8 ‘ lerle satabilir hale germiştir.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

“ Üstelik G. Müdür, Bayi sözleşmesindeki açık hükme rağmen, yüze yakın Bayi’si Ülker gurubu mallarını sattığı, bayisi olduğu halde, Ülker Çay imal edince, Ülker çaylarını da satan, çay-kur çayıyla birlikte, bayilerin sözleşmenin fesih gerektiren açık hükmüne rağmen gerekeni yapmamış zaman içinde bayilerin sözde tedbirler almasına yada böyle devam etmesine göz yummuştur. Az sayıda da olsa bu konuda rapor tutanların raporları dikkate alınmamış, sümen altı edilmiştir. 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

        Daha evvel yaptığımız suç duyurusunun devamı olarak, yeni gelişmeler ve Samsun Çay-Kur Bölge Paz. Müd.'lüğünün Başbakanlık Bilgi Edinme y.k. nun 106 nolu kararı gereği beş yıllık faaliyet raporlarıda tarafımızdan incelenemediğinden, Samsun'daki yolsuzluk iddia türlerinin, Kurumun diğer birimlerine örnek ve ilişkilendirme mahiyeti taşıdığından, bunların iddia edilen suç mahiyetiyle ilgili " yetkili mercilerce " incelenmesi, yolsuzlukların aydınlatılabilmesi için, gerekli kanuni yöntemlerle işlem yapılması gerekmektedir.  Süreçte, görevlerimden dolayı tespit edebildiğim ve ihbar ettiğim hususlar ortada " çıkar amaçlı organize bir suç örgütünü" işaret etmektedir. Ancak zanlılar, siyasi, hemşerilik gibi güçlerini, hukuk dışı yöntemlerle, kendilerini kurtarmak için kullanmakta, açık yolsuzlukları, sözde " iftira"  atarak, karartmaya çalışmaktadırlar.  Ancak ortaya çıkmakta olan yeni deliller, hesap verme zamanını

göstermektedir.                .....................

                                                            ...................

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

BAŞBAKAN'A YOLSUZLUKLA İLGİLİ DİLEKÇEYE İMZA KAMPANYASI DEVAM EDİYOR ..  20 Yİ AŞKIN KİTLE ÖRGÜTÜ DESTEK VERİP, İMZA TOPLUYOR .. ZİYARETLERLE DAHA DA YAYILMASI BEKLENİYOR .. İMZA SAYISI 10.000' İ GEÇTİ .. KAMPANYA 10 GÜN DAHA DEVAM EDİYOR ..

----------------------------------------------------------------------------------------------

DEŞİFRE: ETKİLİ VE YETKİLİLER KİMLERDİR ? NERELERDE , NE GÖREVLER YAPTILAR, YAPIYORLAR .. ÜRKÜTÜYOR .. EK DOSYALARA MUTLAKA BAKIN ..

------------------------------------------------------------------------------------------

Sancak; Çaykur Er Geç Özelleşecek ..
Rize Ticaret Borsası (RTB) Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Sancak, yaş çayda kaliteyi yakalayabilmek için sürgünün zamanı tartışmasından çıkılıp, yaş çayın değerinin laboratuvarda kontrol edilmesini ve Çaykur´un eninde sonunda özelleşeceğini söyledi.
 


     Sancak,  yaptığı açıklamada, geçtiğimiz sezonun birinci sürgününde farklı bir iklim yapısı olduğunu belirterek, ''Çay hasadına nisan ayında, çok erken başlandı. Böyle bir sezon başlangıcı daha önceki yıllarda belki 2-3 defa olmuştur'' dedi.
     Sezona erken başlanmasının verimi düşürdüğünü, ancak kaliteyi artırdığını ifade eden Sancak, ilk sürgünde yaş çay yaprağının taze hasat edilmesi nedeniyle çok kaliteli çay üretildiğini kaydetti.
     Daha sonra hava şartlarının soğuk olması nedeniyle hasat süresinin normale döndüğünü anlatan Sancak, şunları söyledi:
     ''Sezon sonunda ise dördüncü sürgün tartışmaları yaşandı. Ancak yaş çayda kaliteyi yakalayabilmek için sürgünün zamanı tartışmasından çıkılıp, yaş çayın değerinin laboratuvarda kontrol edilmesi lazım. Hava şartların iyi gitmesi nedeniyle belki dört değil, beşinci sürgün olur. Burada önemli olan yaprak kalitesinden taviz vermememizdir.''
     Ağustos ayının ortasında alınan bir yaş çay yaprağının standartlara aykırı olabileceğini, kasım ayının ortasında alınan yaş çay yaprağının ise standartlara uygun olabileceğini dile getiren Sancak, bu gelişmelerin bilimsel olarak takip edilmesi, ayına bakılmaksızın yaş çay yaprağındaki kaliteye önem verilmesi gerektiğini söyledi.
    
     -ÇAYKUR'UN ÖZELLEŞTİRİLMESİ TARTIŞMALARI-
    
     Tahsin Sancak, ÇAYKUR'un özelleştirilmesinin bütün beş yıllık planlara koyulduğunu, ancak bunun özelleştirileceği anlamına gelmediğini kaydederek, şöyle devam etti:
     ''ÇAYKUR'un özelleşecek KİT'ler içinde en sona kalacağını düşünüyorum. Bunun pek çok nedeni var. Bugünkü yapısıyla özel sektör bu işi taşıyamaz. Özel sektörün bölgede çayı bugünkü değerinde yaşatacak konuma gelemediği ortada. Bu nedenle çayı ÇAYKUR ile yaşatıyoruz. ÇAYKUR'da ani bir özelleştirme, bölgenin çaydan gelecek gelirinin yarısının yok olması anlamına gelir. Bölge bunu kaldıramaz. Bu nedenle kısa sürede bir özelleştirme beklemiyorum. Gündeme gelse bile hepimiz karşısında dururuz.''
     ÇAYKUR'un bir gün özelleşebileceğini, ancak o gün geldiğinde çayın başka platformlara, değere taşınacağını ifade eden Sancak, ''Çay öyle bir konuma gelecek ki çay yaprağı kurumların önüne geçecek. O zaman çayı özelin mi, kamunun mu işlediği önem taşımayacak. O zaman ÇAYKUR'un özelleşmesi gündeme gelebilir'' diye konuştu.
     ÇAYKUR'un yaş çay bedellerini ödemesinde bir gelenek oluştuğunu ama ''yıl sonunda para ödemesi bitsin'' demenin de baskılı bir takvim olduğunu dile getiren Sancak, ''Bu durum ÇAYKUR'u zorlar. Eğer böyle yaparsak, ÇAYKUR'u krediye, Hazinenin kapısına para istemeye gönderirsek özelleştirme dosyası da diğer yandan çıkar. Ama Hazineden para istemediği sürece özelleştirme işi arkaya doğru gider. Bu nedenle ÇAYKUR'un ödemeleri konusunda hepimiz anlayışlı olmalıyız. Ödemeler kopmasın, dengeli bir şekilde devam etsin. Ama rasyonel bir süreye de yayılması lazım'' diye konuştu.
     Sancak, yaş çayda devletle özel sektörün aynı iş kolunda çalıştığını belirterek, ''Biz bugüne kadar ürün çeşitlenmesine gidip dünyaya ürün satan bir konuma gelmeliydik. Bu olmayınca içerde bir sıkışma meydana geldi. Bu dönemsel olarak bazen özel sektöre, bazen de devlete kaydı. Son dönemde ise ÇAYKUR uyguladığı politikalarla öne geçti. Özel sektör biraz daha sıkıntılı bir döneme girdi. Ama bizim sektörün genelini rahatlatıp işletmemiz lazım'' dedi.
    
     -ÇAY BORSASI KURMA ÇALIŞMALARI-
    
     Çay borsası kurmanın 8 yıllık hedefleri olduğunu dile getiren Sancak, Ticaret Borsası olarak kullanmak üzere yaptıkları yeni binada çay borsası için fiziki imkanları tamamladıklarını bildirdi.
     Çay borsasının çay sektöründe çağın projesi olduğunu vurgulayan Sancak, ''Çay borsasının mutlaka hayata geçmesi lazım. 2010'da hayata geçmesi planlanıyor. Şu anda yasal ve fiziki mekan eksikliği kalmadı. Sadece taraflar başlama kararını verip bu işe başlanacak. Bu konudaki çalışmalar devam ediyor'' dedi.
 
kımın uşakları bunlar
mustafa albayrak
sız kımın yanında kımın agzından kımın dılınden konuşuyorsunuz sız ve sızın gıbıler cayın ne yaşindan nede kurusuyla işi olan ınsanlarsınız yalnız tutup sızı cay sektörunun önemlı bır noktası olan bır yere yerleştirmişler yazıklar olsun bıze rızelılere cay uretıcılerıne ki sizi hala orda tutuyoruz. 'acıklayın kımın uşaklarısınız'...
27.01.2009
-------------------------------------------------------------------------------------------
---------------------------------------------------------------------------------------------
ÇAY BAHÇESİ - İŞTE YUKARDAKİ İDDİALARA AİT İKİ BELGE  AİT İKİ BELGE .. YÜZLERCE BELGEDEN SADECE İKİSİ ..EK DOSYALARDA .. M.M.
-----------------------------------------------------------------------------------

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.