22 Ocak 2009

ERGENEKON'DA OPERASYONA DEVAM

Ergenekon soruşturması kapsamında polis, 13 ilde operasyon başlattı. Erhal Göksel, Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek'in de aralarında bulunduğu toplam 26 kişi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında subay ve polislerin de bulunduğu belirtiliyor.


Operasyon İstanbul, Ankara ve Bursa dahil 13 ilde sabahın erken saatlerinde başladı. Ankara'da Türk Metal Sendikası Genel Merkezi ve başkanı Özbek'in evi ile Avrasya TV'de arama yapıldı.



İlk gelen bilgilere göre 26 kişi gözaltına alındı. Ancak bu sayı doğrulanmış değil. Ankara'da gözaltına alınan kişi sayısı 6 olduğu belirtiliyor.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER

ANKARA

Süleyman Erdinç
Mustafaa Özbek
Erhan Göksel
Mecit Hazır
Muharrem Aslıyüce
Ferruh Kavrak

İSTANBUL

Gazeteci Ünal İnanç
Türkmeneli Derneği Başkanı Savaş Avcı

TOKAT

Özel Harekatçı Murat Çavdar

ŞIRNAK

4 subay gözaltına alındı.

K.MARAŞ
3 polis gözaltına alındı

ERHAN GÖKSEL VE SENDİKA BAŞKANI GÖZALTINDA

Gözaltına alınanlar arasında bazı isimler dikkat çekiyor. Türk Metal Sendikası Başkanı Mustafa Özbek, gazeteci Ünal İnanç Türkmeneli Derneği Başkanı Savaş Avcı ve Verso şirketi sahibi Erhan Göksel gözaltında. Göksel Flash TV'de program yapıyordu.

Gözaltına alınan Türk Metal İş Sendikası Başkanı Mustafa Özbek aynı zamanda Avrasya Televizyonu onursal başkanı. ART'de program yapanlar arasında Mustafa Balbay ve Emin Çölaşan da vardı.

POLİS VE SUBAYLAR DA GÖZALTINDA

Tutuklu bulunan İbrahim Şahin bağlantılı 20 civarında polis ve subaylar gözaltına alındı. Antalya'dan bir emniyet amiri ve polis İstanbul'a getirildi. Gözaltına alınanlar arasında iki suikast timinin de bulunduğu belirtiliyor. Isparta'da rütbeli bir subayın gözaltına alındığı gelen haberler arasında.

ERGENEKON'A MADDİ DESTEK İDDİASI

Operasyon Türk Metal Sendikası odaklı olduğu gözleniyor. Gözaltına alınan Özbek aynı zamanda Avrasya TV'nin de sahibi. Operasyonun nedeni olarak ta sendikanın Ergenekon'a maddi destek sağlaması gösteriliyor

BİNADA BİLGİSAYARLAR İNCELENİYOR

Terörle mücadele ekipleri Avrasya TV binasına saat 05.00'de geldi. Polisler bilgisayarlar ve dökümanları inceliyor. Bilgisayarlardaki bilgiler yedekleniyor. Sabah işe gelen personel dışarıda bekletiliyor.

İNTERNET HABER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.