27 Ocak 2009

FW: (anadoluhaber) Fwd: Allah Biliyor! Biz de Bilelim






Dalga alay kokuyor bu hükümetin islamla  alakası  yok...
 
Hükümet islamı kullanıyor zaten...
 
İslam ile akp yi aynı kefe aynı yolda imişler gibi düşünüp Akp yi kötülerken islamı alay etmeyin Lütfen...






Allah biliyor! Biz de bilelim!

Allah kerimdir, cömerttir, kerem sahibidir, lütfu ve ihsanı boldur. Her şeyden haberlidir, yukardan bakınca görüyordur, sevabını da bana, size, ona, vergi veren hemen herkese yazıyordur.
Bize çaktırmıyorlar.  Açık etmiyorlar.  Söylemiyorlar.
Ramazan ayında şehirlerin en büyük meydanlarına kurulan yoksula, çaresize, işsize, umutsuza oruçlarını açsınlar diye yiyecek vererek aslında inaçları ve Ramazan ayını alet edip, oy toplamak için üretilmiş sadaka sosyalizmini Türkiye'mize has bir model olarak kazandıranlar (başta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan' ın iktidar partisi çizgisindeki tüm yeni sivil, politik bürokrasi ve Anadolu ağırlıklı olarak uç verip taze zenginleşen sınıf mensubu elitistler) bizden gerçeği saklıyor.
Parayı bize ödetiyorlar.  Allah kabul ederse!
Hayır duasını kendilerine alıyorlar. Ramazan ayı boyunca sadaka sosyalizmi çadırlarına giden ve sayıları 11 milyona ulaşan yoksul insanlar, kendilerine sunulan iftar yemeklerinin parasının bizlerden çıktığını bilmiyor.
***
Bu gerçeği ben bulmadım.  Prof Şükrü Kızılot buldu.
SKY TV ' nin iyi habercilerinden Can Baydar da, iki gün üst üste konuyu çeşitli açılardan alıp işleyen yayınlar yaptı. Prof Şükrü Kızılot, vergi yasalarının ince labirentlerinde dolaşırken, 3 yıl önce, 2 Ocak 2004 tarihinde, 5035 ve 581 sayılı yasalarla vergi yerine sadaka verenlere muafiyet tanınmasına imkân veren yeni düzenlemeler getirildiğini gördü. Üç yıl olmuş.
Şükrü Hoca dahil herkes uyumuş. Bu düzenlemelere göre, bir dernek ya da vakıf, kuruluşunun amaçları bölümüne; fakirlere yardım amacıyla gıda bankacılığı faaliyetine bulunuruz diye yazarsa bu tür vakıf ve derneklere yapılan gıda, temizlik, yiyecek, giyecek yardımlarının tutarı vergiden düşülüyor.
Hem gelir vergisinden.Hem kurumlar vergisinden.
Fakire-fukaraya, garibe-gurebaya, Ramazan 'da kurulan iftar çadırına koşan milyonlarca çaresize; birileri yiyecek-içecek yardımı yapıyor görünüyorlar. Ancak yardımın tamamını vermeleri gereken vergiden düşüyorlar.
Gıdayı kim vermiş oluyor. Sen, ben, o...Biz, siz onlar...Vergi verenler...
İftar yemeğinin parasını biz veriyoruz, duayı onlar yani Ramazan çadırlarını kurarak kimsesize iftar desteği verdik propagandası yapanlar topluyor. Allah da bunu görmüyor, bilmiyor, sezmiyormuş gibi toplumu kandırıyorlar. Gıda bankacılığı ile uğraşan vakıf ve dernekler ve onlara destek verenler, fakirlere yardım ettikleri için takdir topluyor. Gerçekten takdir etmeli.
Fakat yaptıkları harcamayı vergilerinden düşünce bu, hayır etme eylemi olmaktan çıkıp, toplumun vergisini verenin parasıyla fakir-fukarayı-garip- gurebayı Ramazan çadırında kandırma siyasetine dönüşüyor.
Allah bunu biliyor. Biz de bilelim istedim. 
 -----------
 
 





--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.