T a r a f s ı z D e ğ i l i z

[saadet_simdi] dunyayi kim yonetiyor

Eskiden beri bizlere asilanan fikirlerden biri de dunyayi yahudilerin yonettigidir. Ancak tarihi olaylari okudugum zaman bunun boyle olmadigini gordum. Genelde tarihte cogu zaman milliyetcilik esasina gore savaslar cikmistir. Son 200-300 yillik tarihte de bu hakimiyet calismasinda daha cok Ingilizlerin basi cektigi goruluyor. Bu hegomanyasini gunumuzde de pekistirerek surduruyor, ogullari vasitasiyla. Ingilterenin en buyuk oglu ABD"dir. Daha sonra kanada, avustralya ve yeni zellanda gelir. Bunlar oz ogullaridir ve her zaman bunlarin birlikte hareket ettiklerini goruruz, gunumuzde de irak,afkanistanda ve diger yerlerde hep bunlar ondedir. Diger uvey evlatlari da vardir zaman zaman kullandigi. Bu devletlere baktigimizda gerek toprak olarak gerekse gelismislik bakimindan, su anda bunlarla bas edebilecek hic bir guc yoktur. Daha once SSCB, bunlari buyuk olcude dengeliyordu ve onu da parcalamayi basardilar ve su anda onun ganimetlerini almaya calisiyorlar (kafkaslarda, balkanlarda, orta asyada, orta doguda), bakmayin Iranla kavga ediyormus gibi yaptiklarina. Tum avrupayi da arkasina alabilmek icin boyle uyduruk dusman uretiyorlar (ayni zamanda el-kaide vs.).
 
Ozellikle musluman aleminde Filistin konusunda buyuk bir duyarlilik var. Ancak bu duyarliligin cok azini niye irak ve afganistan gibi ingiliz ve abd emperyalizminin yaptigi zulumlerde goremiyoruz. Bizzat ingiliz ve abd"liler muslumanlarin cok kutsal yerlerini bombaladilar´, camilere postallariyla girip masum insanlari kursunladilar ve sonucta milyonlarla ifade edilen insan oldu, sadece son 5 yilda. Acaba bu milyonlarin da en az oldurulen yuzlerle ifade edilen filistinli kadar degeri yok muydu?
 
Tam bu noktada, bence buyuk bir oyun oynandigi kanisindayim. Yahudileri filistine goc ettirip orada bir devlet kurmalarina yardimci olan ingiltere, bir taraftan da muslumanlarla yahudileri kanli bicakli hale getirmis ve en buyuk ocu olarak musluman dunyasina yahudilerin oldugunu kabul ettirmistir. Boylece kendi yaptiklarini gizlemektedir. Sayin basbakanimiz Israili sert sekilde elestirirken acaba irak ve afkanistanda olen milyonlar icin en ufak birsey niye hic soylemedi? soyleyemez, cunku soyledigi an ipinin cekilecegini bilir...Ingiltere bugun bu filistin israil catismasinin bitmesini istemiyor, demin dedigim nedenlerden dolayi. Ortadoguda kendi elleriyle kurdurdugu kukla arap devletleri de istemiyorlar, cunku bu sayede ilgiyi disari cekerek kendi ulkelerindeki diktatorluk ve isbirlikciliklerine devam edebilmektedirler.
 
Lutfen olaylara duygusal ve kalip dusuncelerle yaklasmayalim; aksi halde herzaman birilerinin oyununa geliriz. Su anda turkiyede oldugu gibi. Misal olarak su anda turkiyede ozellikle fetullah gulen cematinin dis guclerle yaptigi dolayli ve dogrudan isirligi sayesinde ergonokon safsati surduruluyor. Fetullahcilar, sirf kendilerine karsi olan insanlari cezalandirmak icin hukuku dakullanarak ve herseyden onemlisi dis guclerle isbirligi yaparak bu operasyonu surduruyorlar. AKP hukumetinin zaten nasil kurdurulup iktidara getirildigini anlatmaya gerek yok. AKP'yi destekleyen sozde islamcilara ne demeli? onlar da su anda dis guclerin oyununun bir parcasi konumundalar....Dis gucler (Ingiltere ve ogullari) bazen, su anda ergenekondan tutuklananlari kullanir (28 subatta oldugu gibi), bazen daha once magdur kunumda olanlari. Ancak oz magdurlar her zaman magdurdur, cunku onlar her zaman isbirlikcilik yapmazlar, bunlar bugunku oz Milli Gorusculerdir (her ne kadar yahudiler konusunda farkli gorus beyan etsem de).
  


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mesajı "Saadet! Şimdi" grubuna üye olduğunuz için aldınız...

Bu gruba posta göndermek için : saadet_simdi@googlegroups.com
adresine mail atabilirsiniz...

Daha fazla seçenek için,

web adresimizi ziyaret edebilirsiniz...
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.