31 Ocak 2009

Somali'de artık Müslümanlar Hakim


15 yıl merkezi yönetimden yoksun ve kaos içindeki Somali'de 2006 yılında düzen ve istikrar sağlayan ancak ABD ve Etiyopya tarafından Somali'nin işgal edilmesiyle yönetimden uzaklaştırılan İslam Mahkemeleri Konseyi, üç yıl aradan sonra yeniden başa geldi.
ABD destekli Etiyopya işgaline üç yıldan beri büyük bir kararlılıkla karşı koyan Müslüman gruplar, Etiyopya'yı Somali'den çekilmek zorunda bırakırken, BM'nin gözeteminde yeniden bir araya gelen İslam Mahkemeleri Konseyi üyeleri ve kukla yönetim üyeleri Cibuti'de yeni devlet başkanını seçti.

2006 yılında Somali'de düzen sağlayan İslam Mahkemeleri Konseyi Başkanı Şeyh Şerif Şeyh Ahmed, oyların büyük çoğunluğunu alarak Somali'nin yeni devlet başkanı seçildi.

Somali'de Etiyopya işgali nedeniyle 3 yıldan beri binlerce insan hayatını kaybederken, 2 milyondan fazla insan ise yerlerinden edildi. Somali halkına barış ve huzur getireceği sözü veren Şeyh Ahmed, şimdi seçimleri boykot eden Şahab isimli İslami grubu ikna etmeye çalışacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.