23 Şubat 2009

(anadoluhaber) AKP CHP YOK BİRBİRNDEN FARKLARI

"AKP'ye oy vermezseniz CHP gelir. Chp'ninde geçmişte müslümanlara ne tür zülümler yaptığını büyüklerimiz anlatır" gibi bir anlayış belki 1950'lerde geçerli bir mantıktı. Yani şerden ise ehveni şeri seçmek (Milli Görüş partileri olmadığı), iki partili dönemlerde belki kabuledilebilinirdi.
Ama 1969'dan sonra bu mantık temelden çökmüş ve Milli Görüş partileri kurulmuştur. Bir an için 1970'li yıllara dönersek o zaman Demirel ve AP aynı sloganlarla milleti kandırıp oy avcılığı yapıyorlardı.  Oysaki 1970'lerde AP ile CHP'nin temelde ve yönelişleri açısından hiçbir farkları yoktu. İkiside ABD'ci, IMF'ci ve kısaca yönelişleri BATICI idiler. Sadece teferruatta Demirel biraz daha İslama -göstermelik bir şekilde- ılımlı bakıyordu. O kadar.
Yani biri Sam Amca'nın sağ eli, diğeri ise sol eliydi. O zamanlarda Milli Görüş; 
 
"Ne sağdayız ne solda
 Hak Yoldayız Hak Yolda"
 
diyerek bu iki partininde Hak Yolda olmadıkları noktasında  birbirlerinden bir farkının olmadığını ifade ediyordu.
Ve aradan 30 yıl geçip Demirel Cumhurbaşkanı olunca 28 Şubat sürecinde ne olduğu açık ve seçik bir şekilde Ecevitle beraber ortaya çıkıyordu. Yani 30 yıl sonra bunların birbirlerinden bir farkının olmadığı ikisininde aynı merkeze bağlı oldukları, aynı yerden emir aldıklarını millet birçok acıyı yaşayarak öğrenmiş oluyordu.
Siyonizm aynı oyunu günümüzde AKP-CHP ile oynatmaktadır. Bunu birkaç hafta önce eski Chp Milletvekili Zülfü Livaneli yazdı .(Bu yazıyı SİYONİZMİN İKİLİ OYUNUNA GELMEYİN başlığı altında gruba gönderdim. Bkz: http://groups.google.com/group/www-saadetpartisi/browse_thread/thread/468ba9e67f442aae?hl=tr&q=) İ
İkisini de anlaştırmışlar AKP iktidar, Chp muhalefet bu şekilde al gülüm ver gülüm şeklinde geçinip gideceklermiş. Tabi bu iktidar muhalefet ilişkisinde küresel güçlerinde istedikleri, danışıklı dövüş içerisinde bir bir yerine getiriliyor. Mesela Deniz Baykal'ın, AB ile ilişkilerde yada IMF'yle yapılan sömürü anlaşmalarında hiç tepki veya eleştiri getirdiğini duydunuz mu?
Şimdi hırsızlık ve yolsuzluklarda iki partide adeta yarışıyor.
Seçimlere yaklaşık 20 parti girmesine rağmen bütün medyaya bakın bu ikili oyunu nasılda yürütüyor. Saadet Partisini veya bu iki parti dışında bir partiyi gündeme getiren bir TV kanalı varmı.(TV5 ve Milli Gazete hariç)
TRT bile  bu konuda kanunla tarafsız olması emrediliyorken haberlerde Saadet Partisinin bir tane haberini vermemektedir. Medyanın bu tavrı  "ikili oyun" için size  hiç mi uyarıcı gelmiyor?
AKP'ye OY vermezseniz CHP gelir mantığının mefhumu muhalifini alarak bizde şöyle bir mantık yürütsek;
Saadete oy vermezsseniz CHP ve AKP ikilisi gelir.
Bu mantıkla hareket edilmez. Erbakan Hoca'nın dediği gibi "biz kendi işimize bakarız". Ben niye Milli Görüş dururken niye iki partiye mahkum ve mecbur olayım?
 
 
Tayyip'ten iyi  yönetmeye gelince;
 
Milli Görüş 40 yıllık bir birikim, tecrübe ve kadroya sahip bir  harekettir. 1996-1997 kolalisyon iktidarında bile ne devrimler yaptığını göstermiştir. Yani yaptıkları yapacaklarının zaten göstergesidir. Mesela Havuz Sistemi, İşçi maaşlarının Eşel Mabile endekslenmesi, Memurlara %100'ün üzerinde zamlar yapılması ve D8 projesi akla ilk gelenler...
Bu arada beslendiğimiz bilgi kaynakları çok önemlidir. Bu kadar bilgi kirliliği tarihin hiçbir döneminde bu kadar yaşanmamıştı. Yani "enformatik cehalet" denilen bir kavramla bu ifade ediliyor. Onun için Milli Gazete ve TV5 izlemenin bizi bu cehaletten kurtaracağını ve istikametimizi koruyacağını düşünüyorum. Zaten aşağıdaki yazı da Milli Gazeteden alınmış Zeki Ceyhan'ın yazısıdır...(Bkz:http://www.milligazete.com.tr/makale/aslinda-bir-farklari-yok-115482.htm)
Vesselam...

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.