T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Allah agzi sulanmis köpekleri nasil ortada biraktii demirel artik ininde yatiyor..

Hoca gidecek dedim gitti

Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'ya ait olduğu ileri sürelen yeni bir ses kaydı daha internete düştü. Kayıtta 28 Şubat, 12 Eylül ve 27 Mayıs darbelerindeki görevlerini anlatan Karadayı, dönemin Başbakanı Erbakan için "Hoca gidecek dedim gitti" diyor.

Hoca gidecek  dedim gitti
İSTANBUL
Genelkurmay eski Başkanı İsmail Hakkı Karadayı'ya ait olduğu iddia edilen yeni bir ses kaydı daha internete düştü. 28 Şubat'ın etkin paşası Karadayı olduğu ileri sürülen ses, 27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat darbelerinde görev aldığını itiraf ediyor. Ses, 28 Şubat sürecinde Başbakan Necmettin Erbakan'ı iktidardan nasıl düşürdüklerini, Mesut Yılmaz'a iktidarı altın tepsiyle sunduklarını anlatıyor.

REFAH PARTİSİ'Nİ BİZ KAPATTIK

Karadayı kayıtta, 28 Şubat döneminde dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile ortak hareket ettiğini belirterek, "Hocayı Demirel ile konuştum, dedim mutlaka gitmesi lazım. (...) Ne dersem onu yaparlardı. Hoca'ya ayrıl dedim, ayrıldı. Daha ne olsun?" Karadayı, Refah Partisi'nin kapatılmasıyla ilgili olarak da "Biz partiyi kapattık yavv. Valla aynı kafadan gidiyorlar. Kafaların değişmesi lazım" diyor.

YILMAZ'A TEPSİDE İKTİDAR

Karadayı 28 Şubat'tan sonra Mesut Yılmaz'la Bodrum'da görüştüğünü ve Yılmaz'a şunları söylediğini aktarıyor: "Mesut Bey, size altın tepside bir iktidar teslim ediyoruz. Altın tepside önünüze kondu.' Karadayı, konuşmanın devamında Mesut Yılmaz'dan yapmasını istediği talepleri şöyle sıralıyor: 'Siyasi partiler kanunu değiştireceksiniz. 2-Seçim kanunu mutlaka değişecek. 3- Sekiz yıllık eğitimi mutlaka sağlayacaksınız. 4- Milletvekilliği dokunulmazlığını kürsü dokunulmazlığına çevireceksiniz... 7-8 tane şey söyledim, hepsini sırıtarak dinledi.'

8 YILLIK EĞİTİM DAYATMASI

Karadayı, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ve Başbakanı Mesut Yılmaz ile zaman zaman toplantıkları toplantılarını anlatıyor. Toplantılardan birinde 8 yıllık eğitim konusunun açıldığını aktaran Karadayı şöyle konuşuyor: "Çocuklara ilkokul talebelerine Kur'an kursu yarışması yaptırıyorlar, hanginiz iyi okuyacak hanginiz. Öyle şey olur mu yavv. (Yılmaz'ın) Elinde bir dosya var. Dosya şöyle boyuna çeviriyor ben konuşurken, dedi ki 'Bunu yaparsak şu kadar dersliğe ihtiyaç var, şu kadar şeye dershaneye ihtiyaç var.' 'Yapamayacaksanız' dedim 'Hoca'dan ne farkınız var.' Ondan sonra 8 yıllık eğitime karar verdik."

Fevkalede iyi iş çıkardı

Emekil Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ses kaydında dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller tarafından görevinden alınacağını anlatıyor. Karadayı 28 Şubat sürecinde Cumhurbaşkanı ile yaptığı bir görüşmeyi aktarırken Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in buna engel olduğunu söylüyor. Karadayı Süleyman Demirel'in kendisine "Bu adamların saçma şeyiyle sizin emeklilik şeyinizi nasıl onaylarım' dediğini anlayıtor. Karadayı, 'Demirel cumhurbaşkanlığını fevkalade iyi yaptı. İlişkilerimiz fevkalade iyiydi. Hatta bir gazeteye beyanat verdi, 'darbeyi Karadayı önledi falan' diye" şeklinde konuşuyor.

Müsteşar Öymen darbecilere çalıştı

Karadayı ses kaydında 28 Şubat sörecinde Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Tansu Çiller'in müsteşarı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'le ilgili de itiraflarda bulunuyor. Karadayı Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Öymen için şunları söylüyor: "Devamlı birlikte çalışırdık. Bizim gizli karargahta, bizim ikinci başkan oradaydı. Gider gelirdi, irtibat sağlardık ve birbirimizden haberimiz olmadan hiçbir siyasi şeylik yapmaz. O zaman çok iyi işledi işler."

Yılmaz kaypak biri

Karadayı, ses kaydında REFAHYOL hükümetini düşürdükten sonra, hükümet kurduklarını söylediği ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'la ilgili ilginç bir tespitte bulunuyor. Karadayı, İmam Hatip Liseleri'nin önünü kesmek için hazırlanan 8 yıl kesintisiz eğitim tasarısıyla ilgili Yılmaz'ın geri adım atmasından şikayet ediyor. "(Tasarı) komisyondan geçti, bana dediler ki, istihbarattan geldiler efendin bunlar 8 yıllık eğitimi 5+3 yapacaklarmış, önerge vermişler. Sahtekar bunlar. Burada karar veriyoruz, bir milletvekili kalkıyor önerge veriyor, hemen onu Meclis'te ayarlıyorlar, Yaşar Tüycü...(...) Sonra 8 yıla zor çektik. Onlar bu kadar adi adam, şimdi, Mesut Yılmaz da kaypak."

12 Eylül'de atamaları yaptım

Karadayı'ya kendisine ait olduğu ileri sürülen ses kaydında 3 darbede de görev aldığını şöyle itiraf ediyor:

27 MAYIS'TA DA VAR

27 Mayıs'ta da ben vardım. Davutpaşa'daydım. Üniversiteler partilere karşıydı. Polis tuttuğunu bize getiriyordu. Biz de yemek yedirip, top oynayıp arka kapıdan salıyorduk. Yıllar sonra Kemal Alemdaroğlu ile karşılaştım. 'Komutanım saldıklarınız arasında ben de vardım' dedi. 12 Eylül'de de rol aldım. Mamak Tugay Komutanı'ydım. Planlama grubundaydım. Sabıkalıyız yani. Sicili bozuk bir adamım. 12 Eylül hazırlığı bir yıl önce başladı. Kritik yerlere atamaları ben yaptım.

Paşanın azil yazısını koruması çaldı

Emekil Orgeneral İsmail Hakkı Karadayı ses kaydında dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller'in kendisini görevden almak için yazı yazdığını söylüyor. Tansu Çiller'in korumasının yazıyı çekmecesinden çalıp kendisine getirdiğini anlatan emekli Orgeneral Karadayı, yazının fotokopisini çekip yerine koyacaklarını ancak Genelkurmay'daki fotokopi odasının kapalı olduğu için yazıdan kopya alamadıklarını söylüyor.

367 baskısını itiraf etmişti

Encümen-i Daniş üyesi İsmail Hakkı Karadayı'nın, ANAP eski Genel Başkanı Erkan Mumcu'ya 2007'deki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine katılmaması için baskı yaptığını itaraf eden ses kaydı da internete düşmüştü. ANAP'lı vekiler oylamaya katılmadığı için 367 sayısına ulaşılamamış, Anayasa Mahkemesi de Cumhurbaşkanlığı seçimlerini iptal etmişti. Karadayı'nın CHP Ankara adayı Murat Karayalçın'ın Encümen-i Daniş üyesi olduğunu anlattığı ve oluşumla ilgili bilgiler verdiği iki ses kaydı da internete düşmüştü.

28.02.2009

Tierisch gut! KOSTENLOSE E-Mail-Animationen - von IncrediMail! Hier Klicken!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.