T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Arap Dünyasının Haklarını Savunan Kim? İsrail Mi İran mı?

 Mısır eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Abdullah Aşal, İran'ın arap dünyasına düşman olarak sunulmasını eleştirdi.

 

Mısır eski Dışişleri Bakan Yardımcısı Abdullah Aşal, şimdiye kadar Mısır ve İran'ın yıldızlarının barışmamasında Amerika'nın entrikalarının etkili olduğunu belirtti.

Dün akşam al Alem televizyonuna yaptığı açıklamasında, Amerika'nın İsrail'den ziyade Arap dünyasına düşman yaptığını kaydeden Aşal, Amerika'nın bütün önerilerinde İran'ın Arap dünyasının düşmanı olduğunu, İsrail'in ise Arap dünyasının yeni dostu olduğunu vurguladığını söyledi.

"Arap topraklarını işgal eden de kim? İsrail mi İran mı? Arap dünyasının meşru haklarını savunan kim? İsrail mi İran mı? İşgale karşı Arap direnişini destekleyen kim İsrail mi İran mı?" diyen Aşal, sözlerine şöyle devam etti: "Arap dünyası ikiye ayrılmış durumda. Bir grup Amerikayla ittifak halinde İsrail'e musamahakar davranıyor. Diğer bir grup ise Amerika'nın otoritesine ve İsrail'in yayılmacılığına karşı çıkıyor" dedi.

Arap dünyasının direniş karşısındaki duruşunu netleştirmesi gerektiğini düşünen Aşal, aksi takdirde Filistin'deki ayrılıklara eş zamanlı olarak Arap dünyasındaki ayrılıkların da derinleşeceğini belirtti.

Arap Barış Girişimi'nin İsrail tarafından farklı okunduğunu ifade eden Aşal, İsrail'in bu girişimden Filistinlilerin gasbedilen meşru haklarında yeniden geri alınması için Arap dünyasının ısrarcı olmadığını çıkardığını söyledi.

isra haber

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.