8 Şubat 2009

(anadoluhaber) "Arap İsrail Savaşının İç Yüzü!"

BU SAVAŞ BİTMEZ;
 
İSRAİL, bu kez de "hayvanca" saldırmış kadın ve çocuk ayrımı yapmamıştır ama yine de bir muharebedir işte.

 

            İlk hayvanlığı da değildir bu, Müslüman Arap kadınlarını ve çocuklarını faşist ve Hıristiyan Araplar'a kestirdikleri Sabra ve Şatilla kampları katliamlarını da unutmayalım. Bilirsiniz yapılanlar unutulur, sanki hiç yapmamış gibi insanın aklından silinir.

 

            Günlardir GAZZE hakkında her kafadan bir ses okudunuz ya da  televizyonda izediniz. Ağaçlara bakmaktan hele dallara yapraklarla uğraşmaktan ormanı görmektende zorlandınız.

 

            GAZZE saldırısı, koskocaman bir bütünün küçücük bir parçasıdır. Yani BOP Projesi'nin hayata geçirmenin küçük bir adımıdır.

 

            Üstelik mesele sadece Hamas Partisiyle yada OLMERT hükümetiyle de sınırlı değildir. Arap ülkelerinin çoğu bu son saldırıda pırsmış ve susmuş da olsa, bu bir Arap Yahudi savaşıdır. Öyle kolayca geçiştirilecek bir şey değildir. İSRAİL fırsat bulsa başta TÜRKİYE olmak üzere tüm Müslüman ülkeleri yenmek, topraklarını ele geçirmek ister. Eminim  ki  bunun için projeleri de mevcuttur. Tek eksiği asker ve silah sanayine tam sahip olamamasıdır.

 

            İSRAİL devletinin kuruluşundan da önceye, İNGİLİZ "mandası" dönemine kadar gider. Bu iki milletin birbirleriyle kapışmasına yönetimimiz altında gene biz engel oluyorduk. Biz diye kast ettiğimiz Osmanlı Devleti'ni kastediyorum. Osmanlı oralara huzur, refah ve güvenlik götürmüştü zamanında. Fakat şimdi Osmanlı çekildiği andan itibaren ortalık karışmış durumdadır. Bir zamanlar Bir Osmanlı Onbaşısı emrindeki 20 askeriyle koskoca KUDUS'ün emniyetini sağlarken şimdi tüm dünya milletleri bunu başaramamakta/başarmak istememektedir.

 

1.      Dünya Savaşı'nda bozguna uğrayıp yenilip o topraklardan çekildiğimizde;

İNGİLTERE geldi, arkasından birbirlerini yemeye başladılar. "İNGİLTERE'nin tarzı bölüp yönetmektir. Ki orda gene aynısını uyguladı böldü ve yönetmeye kalktı. Bu şimdiki emperyalist ülkelerin taktiğidir. İNGİLTERE'nin gitmesine rağmen kavga devam etmektedir. O BOP Projesi ortada kaldığı, uygulanmaya çalışıldığı müddetçe durum aynen belki daha beter vaziyette devam edecektir. İşin üzücü yanı sayın Başbakanın da o Projenin Eş Başkanı olmasıdır. Kendi ifadesiyle bizim İSRAİL'le yakın ilişkilerimiz var diyor. Ne ilişkilerse bu açıklanmıyor. Herhalde devlet sırrı. Çok merak ediyorum. İSRAİL'den bize şimdiye kadar ne fayda/faydalar gelmişse.

 

            Kavga 1948, 1956, 1967, ve 1973 yıllarında çok ciddi bir savaş boyutuna ulaştı. Her savaşta daima İSRAİL kazandı. Önce FİLİSTİN ve ÜRDÜN'ü, sonra MISIR ve SURYE'yi yenip susturdu. Bu ülkeler herhalde bu yenilgilerin acısından dolayı Siyonistlerden ürkmekte, korkmaktadırlar.

 

            Eğer Araplar, 1948 yılında Birleşmiş Milletler'in kendilerine bıraktıkları topraklara razı olsalardı, barış daha o zaman kazanılacaktı. Ama bu söyleme ben katılmıyorum. Çünkü İSRAİL'in muharref Tevrat'taki kutsal topraklar vaadi sürdüğü müddetçe durum aynen devam edecekti ve ediyorda. Bence durum şu anki durumdan pek farklı olmayacaktı.

           

Araplar bu kararlara razı olmadılar, savaşı tercih ettiler ve her muharebede de yenildiler! Konuyu şöyle bir toparlarsak bu savaş bitmez, neden İSRAİL orda bir çıban başı gibi durdukça BOP Projesini hayata geçirmek için yapmadığını bırakmazsa bu savaş bitmez ve bitmeyecekte. Ancak o topraklar İSRAİL'siz olursa mutlu ve huzurlu  olur.

 

            GAZZE saldırısı  Yahudi, Arap kavgasının halen devam ettiğinin bir göstergesidir. Belki kısa bir süre ateş kes olur fakat bu savaş bir süre sonra tekrar yine devam eder.

 

Selam, saygı ve dualarımla.

 

Yakup MUSA

 

08.02.2009

 

 

 

 


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.