28 Şubat 2009

(anadoluhaber) bir zaman 28 subati demirelle anlasarak ERBAKANI ikna edenler olarak anilacak serefsizler konustu.

Cindoruk, hiçbir zaman Adnan Menderes'in avukatı olmadı
Aydın Menderes'ten Hüsamettin Cindoruk hakkında ilginç açıklama. Cindoruk, kamuoyunda iki farklı özelliğiyle tanınan bir isim. Hem 28 Şubat darbesinin önemli aktörlerinden biri hem de darbe mağduru Adnan Menderes'in avukatı.

Cindoruk, Refahyol'un yıkılma sürecinde DYP'deki istifaları organize eden isimdi. Kurduğu parti ile koalisyon hükümetinin de ortağı oldu. Menderes'in avukatı olduğu iddiası, Cindoruk'un 28 Şubat'taki rolü ile örtüşmüyordu. Menderes'in oğlu Aydın Menderes, sürecin yıldönümünde soru işaretini ortadan kaldırdı: "Cindoruk, hiçbir zaman babamın avukatlığını yapmadı. Aileden birinin dahi avukatlığını üstlenmemiştir. Menderes'in avukatı olarak tanıtıldığında sessiz kalmış, böyle tanıtılmasında pişkince bir memnuniyet içerisinde gözükmüştür."

Menderes, 28 Şubat süreciyle ilgili de önemli tespitlerde bulundu. 28 Şubat'ın aradan bin yıl geçse de 'demokrasi ve hukuk devleti adına kara bir gün' olarak anılacağı görüşünde.

"28 Şubat hedefine ulaştı." diyen Cindoruk'a tepkili: "Tartışılması gereken 28 Şubat'ın bir hedefi olup da bu hedefin gerçekleşip gerçekleşmemesi değil, bir askerî müdahale olarak meşruiyetinin olup olmadığıdır. Cindoruk, hedef saptırıyor. 28 Şubat halkımızın da kabul ettiği gibi bir askerî müdahaledir. Yüksek yargı organı mensuplarının Genelkurmay'a çağrılmaları ve onların da büyük bir bölümünün çağrıya icabet etmiş olması, Türkiye'de demokrasi ve hukuk devleti adına kara bir gün olarak hatırlanacaktır." Menderes, Cindoruk'un, "Darbelere siyasiler neden oluyor." yönündeki açıklamasını da eleştiriyor.

Bu söylemin kabul edilmesi durumunda 12 Mart ve 12 Eylül darbelerine Cindoruk'un da parçası olduğu Adalet Partisi'nin sebep olduğu sonucunun ortaya çıkacağına dikkat çekiyor. Ardından şu ifadeleri kullanıyor: "Niçin 2007'deki e-muhtırayla düşünceleri değişmiştir? Bizim onu bilmemiz doğal olarak mümkün değildir."

Emrullah Bayrak
28 Şubat 2009, Cumartesi
Tierisch gut! KOSTENLOSE E-Mail-Animationen - von IncrediMail! Hier Klicken!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.