14 Şubat 2009

(anadoluhaber) Chomsky'ın petrol ve İsrail lobisi hakkındaki görüşleri

M. Şahid Elam
 
ABD'de, İsraile en başta stratejik bir mükellefiyet / borç nazarıyla bakılırken ABD ve İsrail ilişkilerinin 1948'den beri yavaşça evrildiği bir süreç içerisinde artık stratejik varlık olarak bakılmaya başlandı; sürücü koltuğunu işgal edenler ise İsrail ve onun ABD'deki yahudi müttefikleri oldu.

14/02/2009

İsrail'in kuruluşuna çobanlık eden Başkan Trumandı ama 1947'de İsrail'in Amerika nezdinde stratejik bir varlık olarak görülmesinden dolayı değildi ve bu çok açıktır. Cheryl Rubenberg şöyle yazmıştı: " ABD'nin İsrail devletinin kuruluşunu desteklemesinin altında güvenlik ve ulusal çıkarlar olduğunu hiçkimse, İsrailliler bile savunmaz." İç politikaydı etkileyen. Truman'ın İsrail devletinin kuruluşunu desteklemesi bir seçim yılına rastlar. Buna ilave olarak, İsrail devletinin kurulmasına verdiği destekten dolayı ABD hemen zarar görmedi – üstelik büyük zararlardı bunlar.- Zarar yavaşça ortaya çıkacaktır: Darbe ilk önce o zamanlar bölgenin en büyük gücü olan Britanya'yı vuracaktır.

Başkan Truman her ne kadar kuruluşuna ön ayak olduysa da ABD'yi bu yeni devletten uzak tutmaya baktı. İsrail beş Arap devletine karşı savaşırken İsraili koruması için Amerikan askerlerini göndermek yerine çatışmanın her iki tarafına da ağır bir silah ambargosu uyguladı. İsrail devleti doğuşu sırasında parçalansaydı, Truman Filistindeki yahudi kolonicileri korumak için acil adımlar atacaktı ancak Siyonist devletin kuruluşunun akîm kalmasına emrivâki nazarıyla bakacak ve de durumu kabullenecekti. Silah ambargosunun kaldırılması için Trumanı ikna etmeye çalışan Siyonist baskı işe yaramadı. İşe bakın ki İsrail'in dönemeçi almasını sağlayan, Çekoslavakya'dan yapılan askeri teslimatlardı belkide.

Yazının Devamı İçin TIKLAYINIZ


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.