10 Şubat 2009

(anadoluhaber) Fwd: ULUSAL ONUR





9 Şubat 2009 tarihinde Ulus Gazetesi'nde çıkan yazımı gönderiyorum.
-------------

ULUSAL ONUR

 

Suay Karaman         Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Sekreteri

 

Davos'ta yaşanan gerginlik sonrasında, Türkiye'nin Ortadoğu'daki konumunun zedelendiğini söylemek gerçekçi bir yaklaşım olur. Bu olaydan sonra Türkiye'nin Ortadoğu'da barış sağlamak için üstlendiği arabulucu rolünün, eski değerini ve önemini yitireceği çok açıktır. Başbakanın Davos'ta yaptığı açıklamalar, Türkiye'nin İsrail ile Filistin ve Suriye arasında yürütmeye çalıştığı arabuluculuk çabalarını da zora sokmuştur.  Türkiye'nin Ortadoğu'daki barış süreci için uzun yıllar izlediği denge politikası, başbakanın açıkça taraf tutmasıyla ve yaptığı açıklamalarla bozulmuştur.

 

Davos'ta kendilerince ulusal onuru dik tutmaya çalışanların, ulusal onurdan ne anladıkları bellidir. Başbakan ABD ordusunun Irak'ı işgal etmesine ses çıkarmamıştı, tezkerenin TBMM'den geçmesi için yoğun çaba harcamıştı. ABD'nin Irak'a yaptığı saldırılarda silahsız, savunmasız Irak'lı kadın, erkek ve çocuklar başta olmak üzere, bir milyondan fazla insan öldürülürken sesini çıkarmamıştı. Telafer'de, Bağdat'da, Basra'da,  ABD askerleri  Irak halkına  soykırım uygularken, değil suskun kalmak lojistik destek bile vermişti. Bütün bunların yanında Kuzey Irak'ta Türk askerinin başına çuval geçirilirken de susmuştu. 

 

Başbakan, Sudan'ın batısındaki Darfur bölgesinde 300 bin kişinin ölümüne yol açan Devlet Başkanı Ömer El Beşir'i Ankara'da kabul etmişti. Uluslararası Ceza Mahkemesi savcısı, Sudan Devlet Başkanının Darfur'da soykırım yaptığı, insanlığa karşı suç işlediği ve savaş suçu işlediği gerekçesiyle tutuklanması isteminde bulundu. İsrail daha önce Filistin'i ve Lübnan'ı bombalarken de başbakan sessizdi ve Birleşmiş Milletler tarafından teröre destek vermekle suçlanan Yasin El Kadı'ya kefil olmuştu.  

 

Aktütün karakolunu basan teröristleri takip ederek gereğini yapmak yerine "bu konuyu Sayın Bush ile konuşacağım" diyen başbakanın, o günlerde Türk ulusunun onurunun korunması aklına gelmiyordu.

 

Yahudilerin ABD'deki JİNSA örgütü tarafından "Yahudi Üstün Hizmet ve Cesaret Madalyası" ile ödüllendirilen ve "Musevilerin ebedi dostu" olarak ilan edilen başbakan, Davos'ta İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını sert sözlerle yanıtlamıştır.

 

İsrail Cumhurbaşkanına "sen öldürmeyi çok iyi bilirsin" diyen başbakan, İsrail savaş uçaklarının kendi ülkesinde eğitim uçuşu yaptığını bilmiyor mu? Hamas'ı terörist örgüt olarak niteleyen Batı'ya sert çıkan başbakan, Filistin Cumhurbaşkanı Mahmud Abbas'a karşı, "değişim ve reform hareketi" dediği Hamas'a  övgüler yağdırmaktadır. Başbakan, 29 Kasım 2005 tarihinde yayınlanan ve hükümetinin de imzaladığı Avrupa Birliği Ortak Tutum Belgesi'nin ekindeki terör örgütü listesinde Hamas'ın da olduğunu unutmuştur. Başbakanın savunduğu ve amacı cihat yoluyla İsrail'i yok etmek olan Hamas örgütü, Kuran'ı anayasa olarak görmektedir.

 

Büyük Ortadoğu Projesi adı verilen işgal planının "eş başkanıyım" diyen bir başbakanın, o projenin "as başkanı" olan İsrail'in, Filistin politikasına karşı çıkışındaki samimiyeti inandırıcı değildir. İktidarının olurunu, ABD'nin Beyaz Saray'ından ve   etkin Yahudi lobisinden alan bir başbakanın, o çevrelere karşı bağımsız ve ulusal bir politika izlemesi mümkün değildir.

 

Ulusal bağımsızlık, ulusal çıkarlar ve ulusal onur, her şeyin üzerinde tutulan eylemlerde ve davranışlarda aranır. Yoksa ülkelerin dik duruşları ve onurları, ucuz nutuklar atmak ya da skandal boyutuna varan eylemlerle gösterilmez. Eleştiriler üzerine, karşısındakine hakaret eden, sinirlerine egemen olamayan başbakanın Davos'ta gösterdiği bu tepki, açıkça  şov amaçlıdır.

 

Davos'tan sabaha karşı İstanbul'a gelen başbakanın, kısa süre içinde hazırlanması mümkün olmayan yazılı pankartlarla binlerce yandaşı tarafından karşılanması, kamu malı olan metronun sabaha karşı AKP tarafından çalıştırılması bu olayın önceden planlandığını göstermektedir. Çünkü AKP, bu yolla yerel seçimler için avantaj sağlayacağını düşünmektedir. Bu yapılan yaklaşan yerel seçimler öncesinde yolsuzluk, yoksulluk, işsizlik gibi toplumsal çelişkileri gölgelemeye yönelik planlı bir eylemdir. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar yerel seçimlerde oylarına ve seçim sandıklarına sahip çıkacak kararlı ve bilinçli seçmen, son sözü söyleyecektir..

 

 

Ulus Gazetesi, 9 Şubat 2009.



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.