14 Şubat 2009

(anadoluhaber) Gorunmez Kilinan Yoksulluk ve Iktisadi Kotulugun Geri Cekilisi

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.

TPE.org.tr guncellendi!!
Gorunmez Kilinan Yoksulluk ve Iktisadi Kotulugun Geri Cekilisi
Yazar Bahadir Kula (Konuk)   

Insan dunyasinda hicbir seyin "gercege" dair olmadigini, her seyin okunabilecek birer diskur, semptom oldugunu biliyoruz artik. Mekânlarin ve bedenlerin bile birer ideolojik metin olarak okunabilecegi imkâninin farkindayiz. "Ekonomik kriz" kavraminin da kapitalizm tarafindan uretilen boyle bir soylem oldugunu anlamaliyiz bu yuzden. Ekonomik kriz soyleminin altinda yatan temel oncul "ortak bir kader" varsayimidir. Iscinin calisma duzeyiyle girisimcinin duzeyi arasindaki bag yapinti olan degil naturel bir iktisadi cerceveyle anlasilir. Bu ayni zamanda felaketin notralize olmus karakterini de aciklar. Istihdam nomos'un alanina ait bir sey degildir. Istihdam yasamin ve iktisadin dogal kurallari tarafindan yonlendirilir. Devletlerin gorevi bu isleyisin naturel karakterine dokunmak degildir asla. Sigorta fonlari ya da girisimci icin dusunulen maliyet, vergi vs. indirimleri gibi onlemlerle dogalin isleyisine mudahale etmeden sadece onun kendi hakikatini daha ahlaki bir bicimde bulmasina onayak olunur. Bu kisaca kapitalizmin teknolojisidir. Kriz bu naturel isleyisin yine naturel olan sekteye ugrayisidir.

Yorum yaz!
Devamini oku...