2 Şubat 2009

(anadoluhaber) Hamas Dediğin Filistin'dir

İsrahaber

EDİTÖRÜ

Gazze'de işlenen katliamlar karşısında İslam dünyası içerisinde en sert "sözlü" tepkiyi verenler arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gelmişti.

Özellikle Arap liderlerin sükunete büründüğü bir dönemde Erdoğan'ın açıklamaları, tüm bakışların Türkiye'ye çevrilmesine yol açtı. Türkiye halkı ve hükümetiyle takdir edildi.

Takdirlerin seviyesi o dereceye ulaştı ki Filistinliler, Erdoğan'a "Sadece konuşuyorsun.. Biraz da eylemlerini görelim. Venezuella gibi bir adım at" bile demediler. Önce söz ve sonrasında da eylemin geleceğini düşündüler.

Ve Filistinlilerin beklentisi gerçekleşti…

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Davos'ta Dünya Ekonomik Forumu kapsamında gerçekleştirilen "Gazze Orta Doğu'da Barış Modeli" oturumunda, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in eleştirilerini yanıtlarken panel yöneticisinin sürenin bittiğini gerekçe göstererek konuşmasını kesmesi üzerine bundan sonra Davos toplantılarına katılmayacağını açıklayarak salondan ayrıldı.

Ezber bozan Erdoğan'a teşekkür ediyoruz.

Başbakan Erdoğan'ın, Davos zirvesinde Peres'e gösterdiği tarihi çıkışı, dünya halklarından olumlu not alırken, yine her zaman olduğu gibi bir takım odakları rahatsız etti. Erdoğan'ın bu kişilere karşı yanıtı da Davos'ta Peres'e verdiği kadar net oldu.

Erdoğan'ın duruşundan rahatsız olanlardan birisi de CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen. Bakın Öymen Erdoğan'un onurlu duruşunu nasıl değerlendiriyor:

'Bu kadar haklı bir dava bu kadar kötü savunulamaz. Siz orada Hamas'ı değil, Filistin'i savunacaksınız. Siz biliyor musunuz, Hamas, AB'nin terörist örgüt listesinde PKK ile aynı sayfadasınız. Şimdi siz Filistin halkının çektiği ızdırapları dile getirirseniz herkes sizi alkışlar, ama siz Hamas'ı savunuyor ve bunların sözcülüğüne savunuyorsunuz. İnanılır gibi değil. Tamamen cihad fikri ile konuşuyor. Aslında modern dünyada Davos değil Erdoğan bitmiştir. Bütün Arap ülkeleri Hamas'a tepki gösteriyor. İsrail'in insanlık dışı saldırıları ayrı bir iş. Ama gidip terörist Hamas'ı savunursanız, Türkiye'yi dünyada 5 paralık edersiniz' dedi.

Benzeri eleştiri, Kasımpaşalı Erdoğan'ın insanlığın katilleri karşısında uysal koyun gibi oturmasını bekleyen kartel medyasının bazı yazarlar tarafından da yapıldı, yapılmaya da devam edilecek.

Bir de Amerika'daki Yahudi lobileri rahatsız olmuş...

Peres'in aşırı derecede sesini yükseltmesi karşısında Erdoğan'ın sert tepki vermesi gayet tabidir. Erdoğan bu tavrıyla sadece Türkiye'nin değil tüm dünya halklarının başlarını yükseltmiştir. Peres, dünya halklarına had bildirmeye kalkan Peres'e, halklar adına haddini bildirmiştir.

Erdoğan, Hamas'ın sözcülüğüne soyunmakla suçlanıyor. Erdoğan'ın Hamas'ın sözcülüğüne soyunacak bir kişi değil. Erdoğan'ı tanıyan herkes de bunu çok iyi bilir. Fakat Hamas'ın sözcülüğüne soyunmuş gibi görünüyor. Bunun sebebi de Hamas'ın talepleriyle Filistin halkımın taleplerinin örtüşmesidir. Erdoğan, Filistin halkının taleplerini gündeme getirmek suretiyle Hamas'ı da gündeme getirmiş oldu.

Hamas'ın terör örgütü olduğunu hatırlatarak Erdoğan'ı vurmayı hedefliyorlar. Bu kişilere Hamas'ın Filistin'de %75 desteğe sahip hareket olduğunu tekrardan hatırlatmamız gerekiyor. Bir halkın %75'ini terörist ilan etmenin ne kadar mantıklı olduğunun hesabını da yine bu kişilere bırakıyoruz.

Hamas'ın taleplerini gündeme getirmeyerek İsrail'in Gazze'deki operasyonda haklı olduğunu söyleseydi, bu defa da İsrail gibi bebek katili bir rejimi desteklemiş olmayacak mıydı? Türkiye'nin uluslararası ağırlıklı devlet konumu bebek katili bir rejimi destekleyince zedelenmeyecek miydi?

Bu soruların yanıtını da yine bu kişilere bırakıyoruz.

Peres'in de üzerinde durduğu önemli bir husus var. Bu da Mısır Devlet Başkanı Husnu Mubarek ve Mahmud Abbas Hamas'ı sorumlu tutarken Erdoğan'ın katliamdan ötürü İsrail'i sorumlu tutmasıdır. Peres'in bu açıklamasına bir diğer pencereden bakmamız halinde, Mubarek ve Abbas'ın kendi halklarına karşı ihanet ettiklerine bir kez daha şahit olacağız.

Bir kardeş ülkenin başbakanı katliamlardan ötürü, Filistin'in düşmanı olan İsrail'i, Filistin halkının temsilcisi adına ortalıklarda dolaşan Abbas ise Filistin halkını koruyan Hamas'ı sorumlu tutuyor. Halklarına ihanet edenler, tarihin çöplüğüne atılmışlardır. Abbas'ın sonu da seleflerinden farklı olmayacaktır.

Zirvede dikkat çekici bir diğer unsur ise Arap Birliği Genel Sekreteri Amr Musa'nın duruşuydu. Amr Musa ne yapacağı bilemedi. Önce Erdoğan'ı kutladı ve Erdoğan'ın arkasından çıkma teşebbüsünde bulundu. Son anda BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'un uyarısıyla karşılaştı ve oturdu!...

Filistinlilerin Erdoğan'a olan sevgisinde Amr Musa gibilerin ezber bozan davranışlar ortaya koyamaması da etkili olmuştu. Otur deyince otururlar… Kalk deyince de kalkarlar…

Gazze'de insanlar katledilmiş mesele değil…

isaeren{x}israhaber.com

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.