28 Şubat 2009

(anadoluhaber) Kürtçe konuşmak gerekirse, onu da biz konuşuruz

bakalim akillanacaklarmi su seyler..
türkiye tayyibla kabugunu yirtiyor,  olamaz mi?
28 subat desifre oldu..
ergenekonla pkk eylemleri son buldu..
bayrak acarak halkimiz arasinda türk, kürt , laik (ataist) dogduk  ataist laik kalacagiz diyenler , "korkuyorlar".. halkimizin inanclarini kücük görenler..ayirim yapmak isteyenler kodese tikildi..
derken kuran kursu, bas örtüsü ve carsaflilarda insan olduklarini darwinizim teörisine inanmis maymunlar ..... anladi,  
simdi geldiler halkin öz lisanini serbest birakmaya.........
insanlik tarihinde görülmemis 1923 den sonra ortaya cikartilan bati yasalari dayatma dönüstürme ameliyesi bir  desbot dayatma sistemi zorlayan seyler artik insan alemine bakarak kendilerininde insan olduklarini maymun. olmadiklarini kesf ettiler..
 

"Kürtçe konuşmak gerekirse, onu da biz konuşuruz"

   

Ahmet Türk'ün DTP grubunda Kürtçe konuşması, bugünlerin konularından biri... Kürtçe nerelerde konuşulur, nerelerde konuşulmaz? Tartışılan şey, hâlâ o...
Devletin dilinin Türkçe olduğu, Anayasa'nın kuralı (Madde 3)... Kimse 'ben o kurala uymayacağım' demiyor. Ama bazı vatandaşlarımız, devletin dilinin yanında bir de anadilleri olduğunu belirtiyor.
Anadillerini konuşacakları ve dinleyecekleri alanın genişletilmesini istiyor...
Bu isteği makûl görenler, son yıllarda sadece anadili Kürtçe olanlar arasında değil, anadili Türkçe olanlar arasında da arttı.
Televizyonlarda Türkçe yayın yasağının kalkması, Kürtçe'nin öğretiminin mümkün olması, iki üniversitede o yolda adımlar atılması, bu gelişmenin sonucu.
Son olarak, hükümetin kararıyla, TRT de, 'TRT Şeş' adı altında 24 saatlik Kürtçe yayınlara başladı. Buna bazı muhalefet partileri itiraz etti.?Ama itirazın sebebi esas hakkında değil. Kürtçe dilinde 24 saat yayın yapılmasına karşı çıkan yok. "Bunu, yapacaksa özel televizyonlar yapsın, devlet yapmasın" diyorlar.

Tierisch gut! KOSTENLOSE E-Mail-Animationen - von IncrediMail! Hier Klicken!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.