18 Şubat 2009

(anadoluhaber) Maliye Bakanı Unakıtan'ın canı can da, bizimki patlıcan mı? Uyan Türkiyem....

Kimden:  Baran Deniz
 
Kendisine sonuna kadar katılıyorum.....
Ahmet İdiz....

 

 
Allah kendisine uzun ömürler versin, kendisine acil şifalar diliyorum, umarım tez zamanda tam anlamıyla sağlığına kavuşur Maliye Bakanı Kemal Unakıtan. Malumunuz devletimizin kasasının başında oturan sevgili bakanımız kalbinden kaynaklanan sağlık sorunları yaşıyor. Hacettepe'deki konaklamasından sonra eşiyle birlikte Amerika'ya uçtuğunu milletçe gördük. ABD'nin Cleveland kentinde bir hastaneye yatan Unakıtan'ın bypass ameliyatı geçirebileceği veya kalbine stent takılabileceği söyleniyor.
 
İşte tam bu noktada insanın sorası geliyor; Unakıtan'ınki can da, bizimki patlıcan mı?
 
Sosyal Güvenlik Kurumu başkanı günübirlik ekranlara çıkıp sağlık harcamalarını kısmak için hangi çarelere başvurduklarını, hangi önlemleri aldığını açıklıyor. Vatandaşın sağlık harcamalarını kısmak için tedavi bedelinin tamamını vatandaşın kendisine ödetmek gibi yollara bile başvuruluyor. Örneğin "sıradan" bir vatandaş 10 günde aynı uzmanlık dalına ikinci kez başvuramıyor, başvurursa kendi cebinden ödeyecek.
 
Bir basın toplantısında bir gazeteci "bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu" diye başlayıp SGK Başkanına Unakıtan'ın Amerika'ya gidişi ile ilgili soru sorar mı bilmem, ama benim fena halde itirazım var.
 
İnsanlar tedavi için Amerika'ya gidemez mi? Gidebilir tabi. Eğer gerçekten hayatını tehdit eden bir sağlık soruna Türkiye'de çözüm bulunamıyor ve bunun dünyanın başka bir yerinde bilinen/uygulanan bir tedavisi varsa, masrafı ne kadar olursa olsun, devlet bu masrafı karşılamalı, insanlar tedavi nerede verilebiliyorsa oraya gidebilmeli.
 
Peki Maliye Bakanı'nki buna uyuyor mu?
 
Uymuyor!
 
Unakıtan'a Amerika'da yapılacak testleri, uygulanacak tedavileri Türkiye'de sıradan vatandaşlara uygulayan 100'den fazla hastane var. Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi, Koşuyolu Kalp Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi sadece kalp ve kalp hastalıkları üzerine sağlık hizmeti sunan onlarca hastane var.
 
Bu hastanelerde bypass ameliyatları yapılıyor mu? Evet yapılıyor, hem de dünya standartları düzeyinde. Stent takılıyor mu? Çocuk oyuncağı sayılır, bu işlemler bu hastaneler için.
 
Peki arada sevgili Maliye Bakanımız Kemal Unakıtan'ın Türkiye'de çok yaygın ve başarılı bir şekilde verilen bir hizmeti almak için neden ABD'ye gittiğini ve bunun parasını neden devletin karşıladığını açıklayabilecek var mı?
 
Hani kendi işinde kendi mumunu, devletin işinde devletin mumunu yakan Ömer'in anlayışına ne çok uyuyor değil mi? Vatandaşa kaşıkla verdiğini kepçeyle alanların, sıra kendilerine gelince nasıl davrandıkları üzerine çok da söz söylemeye gerek yok.
 
 
Baran.
 
 
 
 
 
 
"33 Kursun" / Vurulmusum siirini Ahmed Arif'in kendi sesinden ve degisIk sanatcilardan dinlemek ve siirin oykusu icin
http://s1.dosya.tc/33Kursun.rar.html
 
 
 
10 damara tek by-pass
 
 
 
 
Fahri Özkaya ve Dr. İsmail Başyiğit.
 
 
Ordu'da nefes darlığı nedeniyle Samsun Devlet Hastanesi'ne başvuran şeker hastası Fahri Özkaya'nın (74), yapılan anjiyo sonrasında 10 kalp damarının tıkalı olduğu belirlendi. Çiftçilikle uğraşan 6 çocuk babası Özkaya'ya yapılacak by-pass ameliyatı için, İstanbul Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Op. Dr. İsmail Başyiğit çağrıldı. Daha önce tek bir ameliyatta 8 damara by-pass yaparak bir ilki gerçekleştiren Başyiğit, 4 saat süren başarılı ameliyatla Özkaya'nın bacağından 9, göğsünden de bir damarı, kalbine giden tıkalı damarlarla değiştirdi. Başyiğit böylece Türkiye'de bir ilki de gerçekleştirmiş oldu. Op. Dr. Başyiğit şunları anlattı: "İnce damarlara genellikle bu kadar çok sayıda by-pass yapılamaz. Ancak diğer hastalarda ince olan damarlar, bu hastamızda kalın olduğu için, 10 damara birden by-pass yapabildik." Başyiğit, ameliyatı uluslararası kardiyoloji kongresinde yabancı doktorlarla paylaşacaklarını da ifade etti.
 

Avrupalı hastalar Türkiye'ye ameliyat olmaya geliyor

Yıllardır tedavi olmak için Türk hastaların Avrupa kentlerini tercih etmelerine karşılık Türkiye'deki özel hastanelerin gelişen teknolojiyi yakından takip etmesi ve iyi cerrahlar yetiştirmeye başlamasıyla birlikte artık Avrupa'daki ülkelerden hastalar, tedavi olabilmek için Türkiye'deki özel hastaneleri tercih etmeye başladı.

 


Milliyet blogtaki yazdığım yazıları  bu linkten görebilirsiniz

http://blog.milliyet.com.tr/ahmetrobin

Beni uzaklarda arama
Dostların buluştuğu yerdeyim

Ahmet İdiz..



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.