26 Şubat 2009

(anadoluhaber) neden tayyar kemik gibi adam da ondan mi?

star Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar'a konuşan Erdoğan, meydana çıkamamakla suçladığı CHP lideri Baykal'ın yazılı açıklama yöntemine yönelmesi üzerine 'Onu bile yapamayacak hale gelecek' dedi.

BAŞBAKAN Recep Tayyip Erdoğan, seçim meydanlarında hesaplaşmaya davet ettiği CHP lideri Deniz Baykal'ın yakında yazılı açıklama bile yapamaz hale geleceğini belirterek, 'Ama ben Baykal gibi son nefesime kadar koltukta kalmam, bizim ilkelerimiz var' dedi. Erdoğan, Mardin mitingi sonrası Ankara'ya dönerken uçakta gazetecilerin sorularını şöyle yanıtladı: 

Adalet Bakanı Şahin'in 'muhalefet belediyelerinin projeleri Ankara'dan geçmez' yolundaki açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bir belediye başkanının Ankara ile proje bazında çok fazla işi olmaz. Ancak Hazine ile alakalı işlerde bizim dönemimizde, farklı siyasi partilerden gelen projeler de olsa Hazine gerekli incelemeleri yaptıktan sonra gerekli izni, desteği vermiştir. Ben, belediye başkanlığımda hazineden teminat mektubu alamadım. Bunun acısını biliyorum.

Farklı siyasi partilere mensup olan belediyelere, biz iktidara gelmeden önce İller Bankası ve vergi payları verilmiyor, borçlarına mahsuben tamamı kesiliyordu. Bu dönemde, yüzde 60'ı belediyeye, yüzde 40'ı Hazine'ye gönderiliyor. Önemli bir proje Hazine'ye gelecek ve Hazine iade edecek, böyle bir sorunla hiç karşılaşmadım. Nankörlük etmesinler. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin raylı sistemini Ulaştırma Bakanlığı ile birlikte yapıyorlar.

REFERANDUMA DÖNÜŞMESİN 

29 Mart'ta seçmen oy verirken hangi kriterlere göre hareket etmeli?

İki önemli boyutu var. Birince derecede vatandaşlarımızın yerel boyutta değerlendirme yapması lazım. 'Burada yerel yönetim olarak ben oyumu kime verirsem buraya daha iyi hizmet gelir', bu soruyu sorması lazım. Genelde yaptığımız yatırımlarda farklı belediyeler olduğu zaman bu yatırımın önünü kesiyorlar. Ankara-İstanbul hızlı tren projesi Eskişehir'de zaman kaybına uğramıştır.

Diğer taraftan muhalefet, iktidarın bu seçimde alacağı oyu kendisi için belki de referanduma dönüştürmüş olacak. Ana muhalefet, AK Parti bir puan düşük olsa bunu kullanma yoluna gidecek. 'Bak gördün mü erimeye başladı' diyecek. Kendisi kaç puan düşerse düşsün ona bakmayacak. 

Yerel seçimin CHP ve MHP açısından sonuçları olmayacak mı?

O (Deniz Baykal) geçenlerde bir açıklama yaptı, son nefesine kadar devam edeceğini söyledi. Allah ömür verirse benim öyle son nefese kadar devam etme isteğim yok. Biz ilkelerimizi koymuşuz. O ilkelerle devam edeceğiz. 

Baykal'ın yazılı açıklamayla siyasi görüşlerini açıklamaya başlamasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Kısa bir süre sonra herhalde her yerden çekilecekler. Yazılı açıklama bile yapamayacak hale gelecekler.

BAŞBUĞ'LA ERGENEKON'U GÖRÜŞMEDİM

Erdoğan haftalık olağan görüşme talebinin Genelkurmay Başkanı Org. Başbuğ'dan geldiğini anlatarak, bunun Ergenekon operasyonunun 10. dalgasından sonra başlamasının 'pazarlık' iddialarını gündeme getirmesiyle ilgili soruya şu cevabı verdi: Hepsi bu ülkenin sorunu. Görüşmenin oraya dayandırılmasını doğru bulmam. Benim de gönlümden geçen bir olaydı. Faydalı olduğu kanaatindeyim. Başbakan 'Ergenekon hiç gündeme geldi mi' sorusuna da 'Hayır hiç gelmedi ' diye yanıtladı.

ÇIKARIMIZA UYARSA IMF İLE İMZAYI ATARIZ 

IMF'den yeni bir perspektif beklendiği söylendi. Anlaşmanın seçim sonrasına kalacağı yorumları yapılıyor. Tıkanıklık yaşanan konular neler?

Türkiye'nin çıkarına olacak bir IMF sözleşmesi önümüze gelirse imzalarız aksi halde imzalamayız. Gelir İdaresi'ni özerk kurum hale getirmemizi istiyorlar. Böyle bir şey mümkün değil. Gelir İdaresi'nin reforme edilmesi çalışmasını yapıyoruz. 4 ayrı denetim mekanizması var. Bu mekanizmaları bir araya getirme çalışması yapıyoruz. Daha önce olduğu gibi Zekeriya Temizel dönemindeki gibi 'Nerden buldun'u kamufle ederek sormak istiyorlar. Çıkardığımız Varlık Barışı Kanunu ile kayıtdışını kayda alalım istiyoruz. Bunu getirdiğiniz zaman bu ülkede kimse kayıtdışını kayıt altına aldırmaz. Yerel yönetimlerle ilgili gelirlerini artırmaya yönelik kanun var. Bunu geri alın diyorlar. Geri alamayız. Yerel yönetimler merkezi yönetimin büyük bir sıkıntısını elinden alıyor. Yerel yönetimlerin gelirlerinin artırılması onlara ekstra bir şey sağlıyor değil tam tersine onların altyapı hizmetlerini yapması ile merkezi yönetimin yükü azalıyor.

ERGENEKON tehditlerine meydan okudum 

Ergenekon soruşturmasının bir bedeli olacağını ve ödemeye hazır olduğunuzu ifade ettiniz...

Çok şeyler konuşuluyor. Birçok tehditler. Ana muhalefet partisinin ileri gelenleri de yapıyor. Patronunun ileri konuşan çenesi konumuna gelen bir tanesi, 'Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner' diye Başbakan'a gönderme yapıyor. Patronu da şimdi konuşmaya başladı. Hiçbir medya grubuna karşı tavrım yoktur. Bazı medya gruplarının bize karşı tavrı olduğunu söyledim. İsim vermeden söyledim. 'Yalan yanlış haber yapanları okumayın' diye teşkilatıma söyledim. 

Bu sansür olarak algılandı...

Ne alakası var sansürle? Bu sivil inisiyatiftir. Kızılay Meydanı'nda, Galatasaray Lisesi önünde sivil toplum kuruluşları ne yaptılarsa ben de AK Parti olarak yapıyorum. 

Bu çıkışınız Ergenekon tehditlerine meydan okuma mı?

Evet, bir yerde öyle sayılabilir. 

Sizi, 'seçilmiş padişah' olarak görenler var...

Hiç hoşlanmadığım bir tanım. Padişahın seçilmişi olmaz. Biz onlara rağmen iktidar olduk. Bizi seçen milletimizdir. Onlar sıcak odalarında otururken biz kar boran demeden koşacağız. 

Doğan Grubu, vergi cezasının 'siyasi linç' olduğunu ima etti.

Her medya grubu için Maliye'nin yaptığı kontrollerdir. Tüm hesabınızı sağlama bağlamışsanız böyle bir sorununuz olmaz. Daha önce de bu grubun benzer sıkıntısı oldu. 275 milyon lirayı uzlaşma ile ödediler. Toplamı 1.3 milyar lira idi. O zaman niye sesleri çıkmadı? Demek ki bir yerde bir şey var.
Tierisch gut! KOSTENLOSE E-Mail-Animationen - von IncrediMail! Hier Klicken!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.