2 Şubat 2009

(anadoluhaber) Re: Gerçek Müslüman, Ulusalcının Yanındadır(!?)

 

Küstahlık yapmanın lüzümü yok bay malik. Bunları yazarken aklın başındamıydı.  Yok, öyle değilim kafam yerinde diyorsan anlamanda mı bir sorun var. İşi terbiyesizliğe hiç dökme, luzumu yok yazacaksan adam gibi yaz terbiyesizlik yapmadan.


Sen bana söyle bakalım yazının neresinde kimi kafir ilan etmişiz bay malik. Sen bunları yazarken şahsımı tanıyormusun yok, neye göre hüküm veriyorsun peki, ben olarak gördüğün satırlarıma yani benim burada ki zahirime! Ben senin neyine göre hükmediyorum buradaki görünen haline yani burada ki zahirine! Al biraz daha açayım sana, bir insan ben müslümanım dediği zaman bir hal izahı yapmıştır, yani zahiri olarak bir şey koymuşdur ortaya ve o zahire göre hükmederiz, yani o insanın Müslüman oluğuna inanırız. Bir başkası da ben ataistim dediği zaman gine hal olarak ortaya koyduğuna bakarız.


Peşinden ilave edelim, herhangi bir insan, kendisine ben seni seviyorum kardeşimsin diyen bir insana, hayır değilsin diyebilir mi? Diyemez... Fakat bu insanın söyledikleri ile yaptıkları arasında bir tezat görürse, şüphelenir ve tavrını ona göre belirler mi belirlemez mi.? Açalım da provokatör olmayalım, Hukuk da kaidedir, suçsuzluk asıldır ve suç isbatı iddiacıya düşer. Falanca insan sana kardeşim demişdir fakat tezat gördüğün için temkinli davranırsın. Ve o adama elinde isbatın olmadan sen şöylesin diyemezsin. Şimdi göster bakalım kimde neyi şahıslaştırmışız bay malik.?!


Ben senin ne demek istediğini anlayamadım, derdin maraza çıkartmak mı başka bir şey mi? Biraz uslub öğren ondan sonra bir şeyler söylemeye çalış, yok derdin kavga çıkarmak ise ben hoşlanmam böyle sanal kavgalardan. Ajanlıkla başka şeyleri karıştırıyorsun galiba bay mailk. Merak etme şerri ölçülere göre bir insanın kafir veya olmadığına karar verilir. O kararı verecek makam ise bellidir, meseleyi aklınca başka yerlere çekmeye kalkışma.


Bu arada da kurnazlığa hiç gerek yok; "Israrın akla diğer hususu getiriyor" diye. Unutma ki o ısrarı bu yazdıklarınla sende hala ortaya koyuyorsun... Yoksa???


Haricilik maricilik hiç girme, senin yazdıklarına, gine senin bu yazdıklarında ki idrak seviyenle bakarsak "haricilik"in hasını yapmışsın diyebiliriz, ama demiyoruz.... Niye? Derdimiz küstahlık değil bir şeyler konuşmaya çalışmak...

 

Ayrıca ben sana burada isim falanda vermedim sadece usulden bahsetmeye çalışıyorum, bunu yaparken de bir şeyler öğrenme ve bir şeyler öğrenilmesine vesile olmak gayesiyle(öğretmek değil). Mesele üzerinde konuşmaya çalışıyorum, falanca şöyle, filanca böyle demiyorum. Onu da deriz ama sanalda olmuyor, aradan biri çıkıp da, sen kime böyle bir sıfatı takıyorsun say bakalım onları ama benim adımı söyleme deşifre olmayayım, gibi aforizmalar serdederek  konuyu olmadık yerlere çekebiliyor...


Bu arada espiri yapabilme konusunda pek de yeteneklisin!..    


Al sana bir ısrar daha, kime sen Müslüman değilsin demişiz? Bahsettiğin sıfatları kimde şahıslaştırmışız da kalkıp "bunu bile izaha mecbur kaldığıma inanamıyorum" diyebiliyorsun. Birisi sana gelip dese ki, ben elektronik teknisyeniyim( bak mesele üzerinde konuşuyoruz otobüsde ki tanıştığın insan'dan bahsetmiyorum sana) o insanın elektronik teknisyeni olduğunu nasıl anlarsın?

Burada anlamayacak ne var? Bu ısrarın niye, korkma ben provokatör'lük demiyorum senin gibi, yani niye nefsi davranıyor ve bir de belden aşağıya vurup tahrik etmeye çalışıyorsun. Sen bunun izahını bir yap bakalım bay malik...


Ama küstahça ifadeler olmadan...


Niye küstahlık dediğime gelince, bir kendi yazdıklarına bak birde benim yazdıklarıma bak, tahkir hangisinde var???




Date: Mon, 2 Feb 2009 01:41:06 +0200
Subject: (anadoluhaber) Re: Gerçek Müslüman, Ulusalcının Yanındadır(!?)
From: malik.sahbaz@gmail.com
To: anadoluhaber@googlegroups.com

Değerlendirmelerini kendine sakla!

Senin elinde bulunan ölçekle hariciler neler yaptı tarihte, buna dünya alem şahit!

" Adam giyiyor cübbe sarığı geziyor ama buz gibi ajan ve Müslüman'ım diyor." demişsin, ajan olduğunu nasıl anladın?
Bunu gerçekten merak ettim!


Elin değimişken şu ajanları sayar mısın(ben hariç, ismimi yazma da deşifre olmayım)(!?)

Üstelik ayırımı yapan ben değilm Allah!

İnananlar ve inanmayanlar!

Mümin ve kafir!

Müslüman ve münafık!

Ben ne dedim:

"Münafık ve kafirler dururken, müslümanım diyene "değilsin" demek seni kardeşim olmaktan çıkartır.
Bu ayırımı yapabilmen gerekir, provakatör değilsen!"

Bunu dahi izaha mecbur kaldığıma inanamıyorum!

Müslümanım diyen bir insana, nasıl hayır değilsin diyebilirsin? Bu yetkiyi nereden alıyorsun?

Israrın akla diğer hususu getiriyor!


02 Şubat 2009 Pazartesi 01:26 tarihinde Seyfeddin Keser <seyfeddinkeser@windowslive.com> yazdı:

Evet gerçek Müslüman dedim...

 

Şimdi, insanları zahirlerine göre değerlendiririz demi, kalpleri yanlız Allah bilir. Kıstasımız nedir İslam, zahire göre değerlendireceğiz derken sen cüppelisin, sen sarıklısın sağlam adamsın diyemeyiz yanlız başına.

 

İş ve esere bakarız değil mi?

 

Zira türban, çarşaf vs vs kolayca  temin edilebilen şeyler. Adam giyiyor cübbe sarığı geziyor ama buz gibi ajan ve Müslüman'ım diyor. Hatta birçok insandan daha iyi biliyor İslam'ı.

 

Bak ben daha bir ayırım yapmadan sen yapmışsın bile...

 

Ayrıca Provokatörlük "izafi" bir kavram oldu artık, önüne gelen önüne geleni provokatör ilan ediyor, kıstasın nedir? He dersen ki benim kıstasım ılımlı İslam, o zaman beni rahatlıkla provokatör ilan edersin...

 

Hani sen kafadan ayırım yaptın ya bende bir ayırım yapayım. Şimdi ulusal'cılık falan al bir kenara koy, diyebiliyor musun ben vatanseverim. Yok diyemiyorsan senle ortak noktamız nedir? He o zamanda beni rahatlıkla provokatör ilan edebilirsin.

 

Dur bakalım kafadan kavga çıkatmanın alemi yok!

 

"Bu ayırımı yapabilmen gerekir, provakatör değilsen!"




Date: Sun, 1 Feb 2009 22:35:39 +0200
Subject: (anadoluhaber) Re: Gerçek Müslüman, Ulusalcının Yanındadır(!?) To: anadoluhaber@googlegroups.com


"Gerçek müslüman"(!?)
Müslüman müslümanın kardeşidir!

Kalpleri ancak Allah bilir.
Münafık ve kafirler dururken, müslümanım diyene "değilsin" demek seni kardeşim olmaktan çıkartır.
Bu ayırımı yapabilmen gerekir, provakatör değilsen!

01 Şubat 2009 Pazar 20:06 tarihinde Seyfeddin Keser <seyfeddinkeser@windowslive.com> yazdı:
Gerçek Müslüman Ilımlı İslam'cıların yanında değildir...
 
Gerçek Müslüman dini içten yıkan münfık soyunun yanında değildir...
 
Gerçek Müslüman Amerikanın kucağında değildir...
 
Gerçek Müslüman salya sümük ağlayanların yanında değildir...



Date: Sun, 1 Feb 2009 13:52:17 +0200
Subject: (anadoluhaber) Gerçek Müslüman, Ulusalcının Yanındadır(!?)
From: malik.sahbaz@gmail.com


...
Muhterem cemaat, ADD ve CUMOK dernek binalarının kalorifer yakıt parası ve mitinglerdeki pankartlar için yardıma ihtiyacımız vardır. Cenabı Allah yapacağınız yardımları şimdiden dergahı izzetinde kabul buyursun, boş geçmeyin. Saflarımızı sık ve düzgün tutalım, Allahın rahmet ve bereketi üzerinize olsun.

http://www.izlenimler.net/2008/04/11/cuma-hutbesi-gercek-musluman-ve-en-buyuk-gunah/



 

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.