8 Şubat 2009

(anadoluhaber) Re: {liberal-izmirliler.54638} Sevgili Ahmet Doğan Bey sizlere 2 ayrı mail atıyorum birisinide(şiiri) ben yazdım umarım şimdi daha iyi anlarsınız

Sayın Ahmet İdiz Bey
Gönderdiğiniz şiirçok güzel ve anlamlı teşekkür ederim.
Bu yazınızda içinde önemli doğrular barındıran güzel bir yazıdır. Yalnız sanırım bu ve Cezayirin Fransızlara karşı verdiği istiklal savşlarında Türkiyenin Tutumu da maalesef devlet olarak Hürriyet gazetesi gruplarından farksız olmuştur. 67 savaşında mısıra söz verdiğimiz ve anlaşma yaptığımız halde Türk piyade tüfeklerini vermeyerek bize güvenen arapları İsraile sattık.
Cezayir kurtuluş savaşını hergün gazetelerden okurduk. Kahraman fransızlar hergün bir sürü çapulcuyu yakalayıp asarlar asileri kıstırıp öldürürlerdi Tıpkı Gazze olayı gibi katliamlar yapılırdı bizede alkışlatılırdı.
Sonra 1974 Kıbrıs harekatında birden elimizde hiç bir mühimmat olmadığını ve Rumlar karşısında büyük bir bozgun ihtimali belirdi. Ama artık ok yaydan çıkmış ve çıkarma an meselesi idi. İşte o sırada Ankarada 6 ve ya 7 kafamda karıştı galiba 7 Arap ülkesinin büyükelçileri toplanıp Türkiyenin yanında olduklarını resmen deklere ettiler ve ellerindeki sovyet yapısı mühimmatı bize verdiler. O sıralar işim gereği Ankarada Esenboğa hava alanına nerde ise hergün gider gelirdim. THY uçaklarının tüm koltukları söküldü ve arap ülkelerinden bomba ve mühimmat taşımaya başladılar. Libya lideri Kaddafinin bizzat sırtında bomba taşıyarak gönüllü çalıştığınıda uçak ta çalışan personelden öğreniyorduk bazı küçük gazeteler yazdılar ama diğerleri pas geçti.Tüm bu yapılanlar aslında ırk savaşları yada sadece emperyalizm ile izah edilecek katliamlar değildir. Bunlar  çağdaş firavunların, nemrutların peygamberlerde gördükleri imanı boğmak için yapılan savaşlardır.
Yani eğer Gazzeliler sizin dediğiniz gibi davransalar sonra başka bahaneler kullanılacaktır. Çünkü amaç kendilerinin egemenliğini kabul etmeyen kültürü yok etmek sindirmektir. O da İslamdır. Gazzeye düşen Iraka Afganistana düşen yarın belki Suriye ve İrana düşecek nükleer bombaların tek amacı vardır. İslam imanını imha etmek.
Mısırlı Şehit Frof. Seyyid Kutub'un insanlığın başlangıcından kıyamete kadar sürecek sadece tek bir tane savaş vardır sözü tam bir gerçeği yansıtmaktadır.  O savaş hakkına razı olanlar ile olmayanların savaşıdır der. Habilile Kabilin savaşı esasda ne idi ise hala odur.
Bu bizim ülkemizdede İsrail yandaşları tarafından Müslümanlara islamı yasaklamak şeklinde sürüp gitmektedir.
Şu sıradaki değişimin dünya egemenlerince desteklenmesi 28 Şubat sürecinde ortaya çıkan ülkemizdeki Siyonist Batıcı yapının artık deşifre olması sonucu tututnma gücünün kalmamasındandır. Madem islam önlememektedir o halde sulandırılmalıdır. İşte Batının ve Siyonizm kültürünün savunucusu CHP ninuzlaşma talebi milli iradeye ben ne dersem orada uzlaşacaksınız yoksa partilerinizi kapatır askeri ihtilallerle başbakanlarını asar hepinizi Gladio provokasyonları ile bir birinize kırdırırım. Demokrasi ve özgürlükler batının bize verdiği ile sınırlıdır anlamında davranışı ABD başkanının bizim cocuklar dediği NATO ya bağlı Generaller ve onların ihtilal sonucu köşe başlarına yerleştirdiği yüksek yargıçlar ve bürokratlarcada onaylanışıdır.
Yani bizler bu ülkenin gazzelileriyiz. Her şeyi bu mihvalde düşünürseniz benim sizin akılcı gibi görünen Gazze hakkındaki önerinize neden karşı çıktığımı daha iyi fark edersiniz.
 

 
Altı Gün Savaşı İsrail ile çeşitli Arap devletleri arasında meydana gelen çatışmalar. Bunların en önemlileri 1948-1949, 1956, 1967, 1973 ve 1982 savaşlarıdır. Balfour Bildirisi ile Filistin'de bir "ulusal yurt" sözü alan Yahudiler bölgenin I. Dünya Savaşı sonunda İngiltere'nin eline geçmesi ile bu ülke üzerindeki baskıyı artırdılar. Manda yönetimi sırasında bölgeye olan Yahudi göçü sonucu da Filistin'deki Yahudi nüfusu arttı. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu Kasım 1947'de Filistin'de
Yazının linki
 
Ayrıca Cezayirin Fransızlara karşı verdiği savaşda uzun yıllar sürdü. Wikipedialinkini veriyorum ama buradaki rakamlar kasten küçültülmüş. Orada yapılan Gazze gibi tam bir soy kırımdı.
 
08 Şubat 2009 Pazar 00:11 tarihinde ahmet idiz <ahmetrobin@gmail.com> yazdı:

  1. Değerli Dostlar;

    Hepimizin bildiği gibi arap dünyasının ortasına yerleşen bir avuç İsrailli, zamanla orada ABD destekli Ülke kurmuştur.

    Kimin İçinde kurdu?

    Tabiki arapların.

    Veeeee...

    İşin tiraji komiği, onlara bu finansı, parayı, onların mallarını bizler kullanarak, Arap Dünyasıda Abd ve İngiltereye paralarını yatırarak desteklemiştir.

    Bu ne demek?

    Kendi silahımızla kendimizi vuruyoruz kardeşim.

    Buna ilk seyirci kalan araplar olmuştur. İslam Alemini ve Konferansını ben
    kınıyorum. Kılını bile oynatmadığı için.

    Dünyada ilk hedef Müslümanlar olduğunu göre, İslam konferansı ne işe
    yarıyor merak ediyorum doğrusu.

    Yapılan her saldırı bir çok masumun canını alıp gidiyor. İsrail, tepkiler
    çoğalınca duruyor.

    Aradan biraz zaman geçiyor. İsrail tekrar bahanelerle saldırıyor.

    Ne mi oluyor?

    Bir Ülke ufak ufak bitiyor kardeşim. Daha bunun ötesi var mı? Bu, önce Müslümanların sonrada tüm Dünya'nın ayıbı....

    Dünyada yapılan her saldırı ve ve hedefler tabiki Müslümanlar üzerinedir. Bugün İsrail diye bir Ülkenin olması Müslümanların içinde yetişen çıbandır. Ve büyüyecektir.

    Bizler sabırsız iken, onlar elli hatta yüz yıl sonranın hesaplarını yapıyor.

    Nedir o?

    Müslümanların kanını emmek, hortumlamak, yok etmektir.

    Şimdi;

    Ülkemizde birlik ve beraberlik için nasıl gayret göstermeye çalışıyorsak, dünyada da müslümanlar olarak aynı desteği, birlik ve beraberliği
    göstermemiz lazım.

    İsrail, yahudiliğini bir kez daha göstermiştir.

    Savaşta kanunlar vardır. Okul, sağlık yerleri ve sivilerin olduğu bölgeler
    asla bambalanamaz, masum insanlar öldürülemez.

    İnsan haklarıymış, BirleşmişMilletlermiş. Düşünüyorumda ne İnsan hakları ya?

    Ne birleşmiş Milletleri? Ne işe yarar bunlar?

    Ne için kurulmuştur? Amacı nedir? bu yasalar bize gelince geçerli gerisi
    noolcak?

    Bugün ; Dünyadaki Ülkelerin sessiz kalmasını doğal karşılarım. Çünkü İslama
    karşı yapılan saldırıdan dolayı hoşlarına gitmiştir.

    Ama İslam aleminin kuru kuru sadece halkın sokaktaki eyleminden öte
    gitmemesi faciadır.

    Burada Liderlerin rolü oynaması gerekir.

    Dünya İslama dost gibi görünsede gizli hesaplar peşindedir daima.

    Akıllı olmaz isek daha çok acısını çekeceğiz.

    İsrail sert tepkimize şaşırmış.

    Şaşırır tabiki. Pilotları bizde eğitiliyor. Bir çok alanda anlaşmamız var. Bugün sert tepki gösterilir ama hiçbir yaptırım uygulanmaz.

    Yarın dostluğa devam.

    Kesebiliyormusun ilişkini göreyim seni.

    Politika, o kadar acımasız ki anlatamam.

    Srıf insanların gözleri boyansın diye çakma tepkiler bunlar.

Bu olaya şiddetle tepki gösteriyor, Dünya'nın bu vahşete bir an önce dur demesini bekliyorum.

Görebilirsiniz

http://blog.milliyet.com.tr/ahmetrobin

Beni uzaklarda arama

--
Milliyet blogtaki yazdığım yazıları  bu linkten görebilirsiniz

http://blog.milliyet.com.tr/ahmetrobin

Beni uzaklarda arama
Dostların buluştuğu yerdeyim

Ahmet İdiz..


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.