26 Şubat 2009

(anadoluhaber) Re: WG: [akilcagi_1919] Din tacirleri her yerden Goturuyorlar KIZILAY da 250 milyon dolarlik vurgun

Kemalizm taciri hokkabaz komünistler aç mı kaldı sanki? Nerede Yamyamlar? Sevigen'ler... İski'cim... Alooo!


Blog Adresim
http://sivilinisiyatif.blogspot.com
Bu Sitede Yer Almayan İletiler Bana Ait Değildir.
-------------------------------------------------------------------------
Şimşekleri üstüne en çok "oyunları bozanlar" çeker!
Zulüm, kısmak istediği sesi nârâ yapar!
Ve bazı ölüler, yaşayanlardan çok daha yüksek sesle konuşur...
Malcolm X onlardandı.


26 Şubat 2009 Perşembe 14:31 tarihinde azmi berberoglu <azmiberberoglu@yahoo.de> yazdı:


--- Bilge Devrim <bilgedevrim71@gmail.com> schrieb am Do, 26.2.2009:
Von: Bilge Devrim <bilgedevrim71@gmail.com>
Betreff: [akilcagi_1919] Din tacirleri her yerden Goturuyorlar KIZILAY da 250 milyon dolarlik vurgun
An: "turkishcommunity-saudiarabia@yahoogroups" <turkishcommunity-saudiarabia@yahoogroups.com>, "yurtsevenler@googlegroups.com" <yurtsevenler@googlegroups.com>, yorumbizden@googlegroups.com, "arena-siyaset" <arena-siyaset@googlegroups.com>, akilcagi_1919@yahoogroups.com, aydinlik-gelecek-hareketi@googlegroups.com, milliyetcitepki@yahoogroups.com, modern_turks@yahoogroups.com, "toplum ve barış" <TOPLUMveBARIS@yahoogroups.com>, "özel büro grup" <ozel-buro@yahoogroups.com>, "baldakituzum" <baldakituzum@yahoogroups.co.uk>, bagimsizcumhuriyet@yahoogroups.com, "© ..::CTO::.. ..::CiHAN TÜRK OLSUN::..™®" <cihan-turk-olsun@googlegroups.com>, "infosolbirlik" <INFOSOLBIRLIK@yahoogroupes.fr>, ucnoktasi@googlegroups.com
Datum: Donnerstag, 26. Februar 2009, 12:40

image Soldan sağa: Komisyoncu Daniel Mejia, Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali

Kızılay’ın 250 milyon dolarlık yatırımında “ortağımız” dediği Daniel Mejia, sicili karanlık bir “komisyoncu” çıktı.

soL (Tekirdağ) Kızılay, Çanakkale’nin Ezine ilçesinde 23 yıl önce Özel İdare Müdürlüğü tarafından yapımına başlanan, ancak ödenek yetersizliği sebebiyle çürümeye terk edilen Kestanbol Kür Merkezi ve otel inşaatının bulunduğu alana, Amerikalı ortağı ile 250 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.  

1986 yılında Ezine ilçesinde temeli atılan ve 1989 yılında tamamlanması planlanan Kestanbol Kür Merkezi ve otel inşaatının ödenek yetersizliği sebebiyle senelerdir bitirilememesi üzerine Kızılay’la temasa geçen Çanakkale Valiliği, yapılan anlaşmayla bu yerin kullanım hakkını 49 yıllığına Kızılay’a verdi.  

Çanakkale’de düzenlenen imza töreninde bir konuşma yapan Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, 23 yıldır atıl durumda bulunan Kestanbol Kür Merkezi ve otel inşaatının, Kızılay tarafından, Amerikalı ortakla birlikte modern bir tesis haline getirileceğini belirtti.  

Kızılay’ın tarihindeki en büyük yatırım
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Kızılay olarak 141 yıllık tarihlerinde ilk defa böyle bir yatırımla karşı karşıya olduklarını belirterek, “Ülkemize de böylesine önemli bir yatırımı ekonomik krizin de baş gösterdiği bugünlerde bir sermaye dönüşü olarak sağlamamızı, Kızılay olarak övünerek söylemek isterim. Amerikalı ortağımız Daniel Mejia ve beraberindeki heyetle, 'proton terapi' konusunu yaklaşık bir yıldır en ince detaylarına kadar görüştük ve sonunda bu anlaşmayı imzaladık” dedi. 

Amerikalı “The Sun Land” firması yetkilisi Daniel Mejia ile ortaklaşa gerçekleştirilecek olan 250 milyon dolarlık yatırıma Belçikalıların da teknik destek vereceğini belirten Küçükali, “Başlangıç olarak 175 milyon dolar proton terapi ve 85 milyon dolar da kaplıcalar olmak üzere, toplam 250 milyon dolara mal olacak yatırımda 6 üniteli kanser tedavi merkezi ve 500 yatak kapasiteli otel yer alacak. Proje çalışmalarına iki ay içinde başlanacak ve 1,5 yıl içinde de burada kaplıca otel hizmete girecek. Kurulacak tedavi merkezi Türkiye ve Türkiye’nin civarı ile Ortadoğu’da yok. Bu yeni bir teknoloji.  Kansere karşı en etkin ve yan etkisiz tedavi yöntemi olarak bilinen 'proton terapi' yönteminde, kemoterapiden farklı olarak sadece kanserli hücre hedef alınıyor ve vücudun diğer organları herhangi bir zarar görmüyor. Yüzde yüz yabancı sermaye ile kazandırılan projeyle, hem kanser hastalarına yönelik son teknoloji ürünü bir tedavi yöntemini kullanıma sunacağız, hem de Türk Kızılayı’nı çok önemli bir gelire kavuşturacağız” dedi. 

Dominik’li Mejia’nın memleket vurgunları
Dominik Cumhuriyeti asıllı ABD vatandaşı olan Jose Daniel Mejia, tam adı “The Sun Land Group Corp.” olan “off-shore” tabir edilen şirketini 1993 yılında kurmuş. Merkezi Miami-Florida olan şirket, başlangıçta, Güney Amerika ve Karayip ülkelerinde iş yapmış. İlerleyen süreçte diğer kıtalara da yayılan şirketin bazı kaynaklara göre tek çalışanı Mejia’nın kendisi, başka kaynaklara göre de 2008 yılı itibarıyla ikisi fuhuşa aracılıktan tutuklanmış toplam dört çalışanı var. Bu denli “dar kadro”yla çalışabilen Mejia, ABD Eximbank’ın güvencesini kazanabilmiş.  

Amerikan Eximbank’ın kefaletiyle, asıl memleketi Dominik Cumhuriyeti ile milyonlarca dolarlık işler yapan Mejia, “muz cumhuriyeti” denen ülkenin devlet başkanları değişse de faaliyetlerini sürdürebilmiş. Dominik Cumhuriyeti’ne 2000 yılında 76.4 milyon dolarlık helikopter ve askeri ekipman satışı, 2001 yılında 115 milyon dolarlık öğretmen lojmanları yapımı, 2003 yılında 43.6 milyon dolarlık sulama sistemleri satışı gibi işlerin aracılığını yapan Mejia, asıl büyük vurgunu 2006 yılında gerçekleştirmiş . Ülkenin polis güçlerine ekipman teminini içeren 132.4 milyon dolarlık bir iş bağlayan Daniel Mejia, bu aracılıktan 42 milyon dolar komisyon talep etmiş.   

Yetenekli Bay Mejia Ukrayna’da
Mejia’nın son yıllardaki en dikkat çekici etkinliği Ukrayna’da karşımıza çıkıyor. 2012 yılında Ukrayna ve Polonya ev sahipliğinde yapılacak Avrupa Futbol Şampiyonası’na hazırlık amacıyla yol yapımına ihtiyaç duyan Ukrayna’nın eski Devlet Başkan Yardımcısı, geçen yıl Mejia ile sözleşme imzalamış.  

Kiev Post gazetesi muhabiri Vlad Lavrov’un ortaya çıkardığı sözleşmeye göre, Ukrayna’daki yol yapım işlerinde tek söz Mejia’nın The Sun Land şirketine bırakılmış. 124 milyar dolarlık tahmini bir bütçeye sahip sözleşmede, ulusal ve uluslararası tüm müteahhit firmalar önce Mejia’ya başvurmak zorunda bırakılmış.  

Konuyla ilgili olarak Mejia ile röportaj yapan muhabir Lavrov, şirketin mafya bağlantıları hakkında istediği bilgiye ulaşamamış, ama, röportajın yayınından bir gün sonra Ukrayna polisi tarafından, üstelik banka soyguncusu olabileceği zannıyla, sorgulanmak üzere gözaltına alınmaktan da kurtulamamış. Lavrov, Mejia’nın Ukrayna ile yaptığı bu beş yıllık sözleşmeden 25 milyar dolar civarı bir paya sahip olabileceğini öne sürüyor.  

Yatırım şirketi değil finansman aracısı
Uluslararası yatırım destek operasyonları nda oldukça becerikli olan Mejia’nın The Sun Land şirketinin resmi internet sitesi, kesinlikle bir yatırım şirketi olmadıklarını belirtiyor. Kızılay Genel Başkanı Küçükali’nin “yatırım ortağımız” dediği The Sun Land, işlerinin “uluslarası projelere finansman hizmeti sağlamak”la sınırlı olduğunu açıkça ifade ediyor.  

Şirketin resmi beyanına göre, faaliyet alanları, “kamu altyapı projeleri geliştiren yabancı devletlere finansal kredi yardımı” ve “sermaye yatırımı, proje geliştirme ve işletme hizmetleri için kaynak arayan özel sektör şirketlerine finansal kredi yardımı”. Sektör olarak altyapı, tarım, turizm ve enerjiyi tercih eden şirket Birleşmiş Milletler’in “yolsuzluk karşıtı ilkeleri”ne uymayı toplumsal sorumluluk olarak benimsediğini ileri sürüyor.  

Mejia kriterleri ve sorular
The Sun Land şirketi, projeye dahil olabilmesi, yani finansman temini için kriterlerini de net olarak ilan ediyor. Mejia’nın şirketi eğer bir kamu projesine girecekse, o ülkenin doğrudan Maliye Bakanı’nın veya devletin üst düzey yetkililerinden birinin proje başvurusuna imza koymasını şart koşarken, hükümetin tam desteğini de talep edeceğini kaydediyor.  

“Kamu yararına dernek” ünvanı taşıyan Kızılay’ın, Mejia kriterlerine göre “kamu sektörü” kategorisinde olup olmadığı bilinmiyor. Eğer öyleyse, Mejia’nın Çanakkale’deki yatırım desteği için Maliye Bakanı Kemal Unakıtan veya bir başka üst seviye yetkiliden güvence almış olması gerekiyor. Kızılay’a kefalet veren yetkilinin kim olabileceği konusunda tahmin yürütmek kolay değil.     

Kızılay’ın “özel sektör girişimcisi” olarak değerlendirildiğ i durumda da, Mejia’nın “yeterli nakit akışına sahip olduğunu gösterebilme” şartının yerine getirilmesi gerekiyor. Devlet yardımı ve bağışlardan oluşan bütçesiyle Kızılay’ın bu şartı yerine getirebilmesi, yine AKP hükümetinin güvencesini gerektiriyor.  

Bir başka Mejia “özel sektör” kriteri de, “kredi almak isteyen kurumun yönetim kadrosunun, krediyi kullanmak istedikleri proje alanında yeterli deneyime sahip olduklarını gösterebilmeleri”. Kansere karşı “proton terapi” teknolojisinin dünyada çok yeni olduğu göz önüne alınırsa, Kızılay’ın Çanakkale yatırımı için “yeterli deneyim” sahibi olamayacağı çok açık. Kızılay, söz konusu teknolojiyi ve teknik danışmanlığı Belçika orijinli IBA (Ion Beam Applications-İ yon Işıma Uygulamaları) adlı şirketten satın alacak. 

Bütün bu tuhaflıkların yanı sıra şu iki ilginç soru da cevap bekliyor:

250 milyon dolarlık yatırımda Jose Daniel Mejia’nın komisyonu ne kadar? 

Proton terapi teknolojisinde IBA’nın pazar lideri ve bir çeşit tekel olduğu biliniyorken, niçin Mejia’nın aracılığına gerek duyuldu?

__._,_.___
Genel UYARI!

Sayin Uyelerimiz,

     Obekte cikan yazilarin sorumlulugu, ILGILI YAZININ SAHIBINE aittir. Obek kurucusu, moderatorler ve diger uyeler sorumlu tutulamazlar. Obege  uye olanlar, uye olduklarinda yazilarindan sadece kendilerinin  sorumlu olduklarini kabul etmislerdir.Bu ifadeler her iletinin altinda yer almaktadir, bu nedenle uyeler bu kosullarin varligindan haberdar olmadiklarini iddia edemezler.

    Gelisen sartlara ve gonderilen postalara gore; yukaridaki uyarilara, ilave uyarilar yapma hakkimizi da sakli tutuyoruz.

Saygilarimizla
AKIL CAGI 1919 YONETIM




To unsubscribe from this group (Obekten cikmak icin), send an email to:
akilcagi_1919-unsubscribe@yahoogroups.com (adresine bos bir mesaj gonderiniz)
Recent Activity
Visit Your Group
New business?

Get new customers.

List your web site

in Yahoo! Search.

Yahoo! Groups

Stay healthy

and discover other

people who can help.

Group Charity

Stop Cyberbullying

Keep your kids

safe from bullying

.

__,_._,___





--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.