T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Re: WG: {Arena-siyaset} CEVEP

Sayın Berberoğlu Ben bu yazıya cevap verdiğimi hatırlıyorum. Her grupta aynı soruya durmadan cevap yetiştirmekde gerekmiyor. Ama belki bu grubada bu yazı düşmüşte ben görmemişsem veya belkide siz,
Cevabı görmemiş olmanızdan dolayı tekrar atlamış olma ihtimalimden dolayı başkasının yazısını hatırlatmak amaçlı forwed etiğinizi düşündüğümden aynı cevabı bulup burayada yapıştırmakla iktifa edeceğim.
Selamlar

Sayın Hasan Bey
Anlamadığınız hade sırf kızdığınız için incitici sözlerinize alınmadım.
İnsan yolda giderken kalabalıkta bir amaya çarpınca ona körmüsün be adam demesi ahlaka da vicdanada uygun bir davranış olmaz. Bu yüzden pardon beyaz bastonunuzu göremedim özür dilerim demek sanırım daha uygun olur. Ve pardon beyaz bastonunuzu internette görmem imkansızdı ama yinede özür dilerim.
Asında bana sözü burada kesmek düşer.
Ama bu sefer belki bende sizi incitmiş olurum.
Hasan Bey İslam da bir deyim vardır makamda tevazu olmaz.. Peygamber peygamberliğini tevazu yüzünden ilan etmekten vaz geçemeyeceği gibi ülemada sarığını tedrisatını belli edecek şekilde sarardı ki (bazı islam ülkelerinde hala geçerlidir) bazı islam ülkelerinde ve eski Osmanlıdada halk neyi kime sorabileceğini bilsin. Ve kimseye haddini aşarak ukalaık eder duruma düşmesin. Ya kendi kılasında konuşsun, yada edepgereği sadece susup dinlesin. Bu fakir ne dünyevi bir konuda önemsenecek bir ünvan sahibiyim. Nede akademik düzeyde bir teolog.
Başından geçen pek çok ilginç bazen inanılması zor hatta imkansız olaylar yüzünden ve ya Cenabı hakkın onları bana öğretmek takdiri yüzünden pek çok şeyi yaşayarak Allahın öğrettiğini inanarak Rabbim Allahdır diyen sıradan bir kişiyim. Kuranda Yusuf as'ın dediği gibi allemeni( o bana öğretti) Bazı alanlardaki siyasi diplomatik, uluslararası ilişkiler. Türkiyenin makam ve mevki sahiplerinden çoğunun bile bilmediği gizli yönleri takdiri ilahi ile bu konuların zaman zaman merkezine düşmek ile veya Allahın bana öğretmesi için beni o ortamlar da bulundurması ve olayları bizzat gösterip bir puzle (yapboz) gibi bir birine birleştirmeyi öğretmesi ile söyleyecek oldukça çok brikimi olan ve söylemez isem ahirette sorumlu tutulacağıma inanan basit bit ssk emeklisi 71 yaşında yaşlı bir kişiyim. Evim kendime ait masraflarımda yok. Çocuklarımıda okuttum iş güç sahibiler ve ne onların bana nede benim onlara ihtiyacımızda yok kanaat ehli olarak emekli maaşı ile mutevazi bir yaşam süren bir kişiyim. Artık geçmişteki hayatımda rol AB ülkelerinden birinin CB da dahil pek çok başbakan bakan yerli ve yabancı general bürokrat ile bazen karşılıklı sohbetlerim bazende onların konuşmalarına kulak misafiri olarak değişik üst görevlerde bulunmuş kişiler ile de artık hiç bir irtibatımda yok. Yerli siyasetçiler ile zaten hiç ilişkim olmadı işim gereği siyasetlede uğraşmam mümkün değildi.
Hürriyet milliyet ve cumhuriyet gazetelerini sevmem. Çünküheberlerine hem inanmam hemde milli menfaatlerimizi gözeteceklerine hiç ama hiç güvenmem. Sadece onların haberlerinide puzlemde yazılanın asıl amacı açısından kullanırım. Ama daima diğer gazetelerin yanında onları da çoğunu internetten okurum. Bazen ilginç bulduğum başkalarının puzlelerinde önemli bir parça teşkil edecek bilgileri kopyala yapıştır yaptığım olur ama Ama mutlaka yazarının adı ile gönderiririm ki herkes yazarın kimliğinide dikkate alarak yorumşlayabilsin. Burada ne basında nede siyasetde yazarı değil konuyu seçici olarak yazarın bakış açısınıda hesaba katarak  yorumlayabilir yadayorumsuz gönediririm. Yazının kaynağını seçmem sadece konuya doğruluk ihtimaline ve isabetine bakarım. Aslında kendi imzam ile sadece kendi fikirlerimi yazar ve altına imzamı A.D.Şimşek diye atarım. Alıntılar zaten kaynağı ile gönderilir.
Beni okuyanların sayısının çok çok fazla o meşhur köşe yazarlarının çoğundan da fazla olduğunu zaten biliyorum.
Kişinin ilmi ne olursa olsun sözleri muhatabının kapasitesi ile sınırlı olduğu için sizin kapasitenizi artırmak kul olarak benim haddimin fevkindedir. Muhyiddini Arabinin bir sözü vardır bizim seviyemize çıkmadan, bizim eserlerimizi okumak isteyenlere, eserlerimiz haram olsun der. Ben öyle bir iddiada değilim ve bedduada da değilim.
Varsın herkes okusun herkes seviyesi kadar anlasın anlamayanlardanda eli olan taşlasın. Biz taşlalan ve taşlayanlar için bilmiyorlar yarabbi bilseler yapmazlardı onları bağışla diyen bir Peygamberin ümmetiyiz.
Yazışmanın hayırlara vesile olup irfanımızı idrakimizi ve basiretimi açmaya ahlakımızı yücetmeye vesile olmasını, hayatın ve ölümün Allahın razılığına göre olmasını dilerim.
Selamlar
A.D.Şimşek
2009/2/15 azmi berberoglu <azmiberberoglu@yahoo.de>


--- Discovery Hasan <discoveryhasan@gmail.com> schrieb am Sa, 14.2.2009:
Von: Discovery Hasan <discoveryhasan@gmail.com>
Betreff: {Arena-siyaset} CEVEP
An: arena-siyaset@googlegroups.com
Datum: Samstag, 14. Februar 2009, 9:21


SAVGİLİ AHMET DOĞAN ŞİMŞEK  BEY!

 BEN SÜREKLİ YAZILARINIZI GÖREN AMA ES GEÇEN BİRİSİYİM. OKUMUYORUM ÇÜNKÜ YAZILARINIZ TARAFLI, BELLİ BİR KESİMİ HEDEF ALAN GENELDE TÜRKİYE'Yİ BATIRMAK, 70 80 LI YILLARIN ORTAMINA GÖTÜRMEK İÇİN ÖRGÜTLENMİŞ MALUM ÇEVRELERİN VE AYDIN DOĞAN GRUBUNUN PARAYLA SATIN ALDIĞI SÖZDE KÖŞE YAZARLARININ, AYDIN DİYE GEÇİNENLERİNİN YAZDIKLARININ KOPYALA YAPIŞTIR TÜRÜNDEN YAZILARI VEYA BU YAZILARIN İÇİNDEN ALINMIŞ FAKAT KENDİ FİKİRİNİZMİŞ GİBİ ORTAYA ATIĞINIZ IVIR ZIVIR KAALA ALINMAYACAK YILLANMIŞ İFTIRALAR VEYA UYDURUKLARDIR.

VATANINI MİLLETİNİ SEVEN, DÜŞÜNEN, DEMİRELİN, ÇİLLERİN, MESUT YILMAZLARIN VE C.H.P NIN TÜRKİYEYE NELER YAPTIĞINI BİZZATI GÖRMÜŞ YAŞAMIŞ VE TÜRKİYENİN %90-95 İNİ TEŞKİL EDEN ÇEVRELERİN SENİN YAZDIĞIN COP PAST YAZILARINI OKUYACAĞINI VE BUNLARA İTİBAR ETMEYECEĞİNİ SEN KENDİNDE ZATEN BİLİYORSUN AMA YAZILARINA DEVAM EDİYORSUN. BENCE SAKINCASIDA YOTUR. ÇÜNKÜ SALLADIĞIN HERŞEY YA KOPYALA YAPIŞTIR YADA EVVELDEN HERKESCE OKUNUP  DA HAYDI ORADAN DİYİP GÜLDÜĞÜ ŞEYLERDİR DE ONDAN,

SİZE DE HAK VERMEK GEREK BOŞ BOŞ DURUP ALYAK ALYAK GEZMEKTENSE KENDİNİZİ AVUNDURMANIZ GEREKİYOR BUNUN İÇİNDE BİRİLERİNİN DALKAVUKLUĞUNA SOYUNMUŞ VE DEVAM EDİYORSUNUZ. ÖYLE YA EVEE EKMEK PARASI GÖTÜRMENİZ GEKEKİYOR SATACAK HİÇ BİRŞEY BULAMAZSANIZ BİLE KUŞ BEYNİNİZİ VE KENDİNİZCE BİRŞEY SANDIĞINIZ AMA ASLINDAN BİR HİÇTEN BAŞKA OLMAYAN KALEMİNİZİ SATMANIZ GEREKİR VE SENDE ÖYLE YAPMIŞSIN ZATEN. NE YAPARSIN İŞTE EKMEK PARASI!

HERKESE AKIL SATTIĞINI FİKİRLER VERDİĞİNİ SANIYORSUN! İYİ GÜZELDE SEN MADEMKİ BU KADAR AKILLI, UFKU GENİŞ, TÜRKİYENİN HERŞEYİ İLE BU KADAR İLGİLİSİN, HERŞEYİN EN İYİSİNİ EN DOĞRUSUNU BİLEN, KENDİNİ TÜRKİYENEN GELECEĞİNE ADAMIŞ BİRİSİSİN (1) sANA SORMAK GEREKİR SEN NİYE ORTAYA ÇIKIP TÜRKİYENİN  YÖNETİLMESİNE TALİP OLMUYORSUN Kİ? NEDEN BU KÖŞELERDE ÜÇ BEŞ  SATILMIŞA HİZMET ETMEKLE KENDİNİ GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞÜRÜYORSUNKİ?  VARSA BİİR BEYİN SERMAYİN, OY POTANSİYELİN SEÇİMLEDE YAKLAŞIYOR ÇIK ORTAYA HA SENİ HİÇ BİR PARTİ KABUL ETMEMİŞ O ZAMAN HULKİ CEVİZOĞLU GİBİ BAĞIMSIZ OLARAK ORTAYA ÇIK. ÇIKDA BOYUNUN ÖLCÜSÜNÜ HERKEZ GÖRSUN.

çIKAMAZSIN ÇÜNKÜ SENİ DEĞİLKİ MİLLETVEKİLİ VEYA BELEDİYE BAŞKANI SEÇMELERİ SEN KENDİNDE BİLİYORSUNKİ SEN T.B.M.M'nın TUVALETCİSİ OLMAK İÇİN ADAYLIĞINI KOYSAN BİLE KENDİNDEN BAŞKASININ OYUNU ALAMAYACAĞINI ÇOK İYİ BİLİYORSUN.


--
herrntas







--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.