27 Şubat 2009

(anadoluhaber) Teskere kabusu geri mi dönüyor. / Bülent Esinoğlu



Teskere Kâbusu Geri mi dönüyor?

Bülent Esinoğlu

Sizleri 1 Mart Teskeresinin Meclis görüşmelerine gelmezden birkaç gün öncesine götürmek istiyorum.

Gül ve Erdoğan, daha 2002 Kasım Genel Seçimlerinden önce ABD yetkililerine gerekli güvenceleri vermiş, kendileri yönünden kesin kararlılardı.

Yabancı bir ülkenin askerlerini Türkiye'de konuşlandırmak ve Mehmetçiğimizi ateşe atmak konusunda gözleri dönmüştü. Ülke ne olursa olsun umurlarında değil, varsa yoksa kendilerinin iktidarda Amerikan desteği ile var olmalarıydı.

Nede olsa kendilerini çok şanslı addediyorlardı. Bir tarafta koskoca Amerika öte tarafta Türk Ordusunun başına gelebilecek en yeteneksiz Genel Kurmay Başkanı vardı. Şiir gibi anlaşıyorlardı. Evet, Amerikan menfaatlerini koruma konusunda şiir gibiydiler.

Halk şiddetle savaşa karşı idi. 65 bin Amerikan askerinin güneydoğu illerine yerleşmeye başlamış olması onları çok tedirgin ediyordu.

Her zaman uluslar arası hukuk diye başımızın etini yiyenler, Birleşmiş Milletler kararı olmaksızın Irak'a savaş açmakta ısrarlıydılar. Bırakınız uluslar arası hukuku, sözde meşruiyetini aldıklar halk sokaktaydı.

Tüm medya Amerikan menfaatlerinin peşindeydi. İki televizyon kanalı direniyordu. Ulusal Kanal o zaman Kablo'da olduğu için çok etkili idi.

Erdoğan Mecliste Gurubuna yaptığı ikna konuşmasında ya bana oy vereceksiniz yâda Doğu Perinçek'e diyordu.

Bir Mart 2003'de Türk halkı kazandı. Teskere geçmedi. CHP görevini yaptı.

Tarih gelecek içindir. Şimdi bu güne dönelim.

Amerika Irak'tan askerlerini önce 16 ay, daha sonra 19 ayda çekeceğini söyledi.

Çekecekleri askerleri peyderpey Afganistan ve Pakistan'a gönderecekler.

Şu sıralar Türkiye'ye gelen ABD'li yetkililerin sayısını ve kıdemlerini dahi takip edemiyoruz. Biri geliyor, öteki gidiyor. Tıpkı teskereden önce ki gibi.

Amerikan düşünce kuruluşları Amerikan ordusunun 19 ay gibi bir süre Türkiye'de kalacağını ve İskenderun, Trabzon ve Mersin limanlarını istediklerini yazıyor.

O bir Mart Teskeresinden önce, Amerikan ordusunun 65 bin kişi ile Güneydoğu illerimize yayılışını hatırlıyorum. İskenderun limanında Amerikan askeri teçhizatlarını gördükçe tüylerim diken diken oluyordu.

Gelip giden ABD yetkilileri Erdoğan'ın Orta doğuda liderlik görevine devamını istiyorlar. Yani Büyük Ortadoğu Projesi eş başkanlığına devam etmesini istiyorlar.

Yeni bir tezkere yolda mı?

26.2.2009, bulentesinoglu@gmail.com

 

 



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.