24 Şubat 2009

(anadoluhaber) WG: Başbakan, Küçükkaya'ya Konuştu: Ergenekon Gelecek'te Çıkacak

Başbakan Küçükkaya'ya Konuştu: Ergenekon Gelecek'te Çıkacak

""Bu söylemi satir aralarindan okudugumuzda söylenen sudur; Biz simdilik hazirlanan tezgahlarla ancak bu kadarini yapabildik ve malesef kurguladigimiz tezgah, ortaya cikarildi.
Bu nedenle uydurdugumuz hikayeye inananlari, uyandirmamak adina isi ileri vadelerde cikacak seklinde ifadelerle ötelemek zorundayiz.
"""""

 Türkiyede yasanan bunca gayri kanuni islerin, islenen cinayetleri arkasindaki güc' ün, Nato tarafindan olusturulan Gladio örgütlenmesi oldugu, bu dava nedeniyle desifre olmus ve dahada derinlemesine aydinlatilmasi icin firsat dogmustur. Türkiyede gerceklestirilen Darbelerin bir sekilde ABD parmagiyla oldugu artik inkar edilmez bir gercek olarak karsimizdadir.
Isbirlikci Hükümet'in amaci gercekten ihtilalcilerle ugrasmak, arkasindakileri ortaya cikartmak olsa, elinde bilinmeyenleri epey azalmis, acik bir Darbe ve sorumlulari bulunmakta.
12 Eylül darbesini yapanlari ve yaptiranlari neden yargilatmiyorsunuz.??
Ergenekon hikayesine inanan insanlarimiz kendilerine bu basit soruyu sormalidirlar.!!

Evet neden 12 eylülü yargilamaktan kaciniyorsunuz, yoksa altindan, sizide kurduran Gladio örgütlenmesinin cikacagindan mi.! korkuyorsunuz.

ABD' nin yurtsever gücleri tasfiye planinin altindaki en önemli gercek, TSK' nin son dönem,de gerceklestirdigi hamlelerle, ciddi bicimde güclendigi, Nato örgütlenmesinden cikmak icin görüsler dillendirmeye basladigi gercegi, ABD ve emrindeki Gladio'yu panikletmis, bagimsiz TSK'ya izin vermeme amaciyla bu senaryolar tezgahlanmistir izlenimi hergün daha bir beliginlesmektedir.
Bir cuval cevizin " cürüksüzü" olmaz demis atalarimiz. Istemedigimiz birkac ismin suclanmasina sevinerek, o saskinlik icerisinde gerceklere gözlerimizi kapatmamak durumundayiz.



--- Almina Türkcan <alminaturkcan@gmail.com> schrieb am Mo, 23.2.2009:
Von: Almina Türkcan <alminaturkcan@gmail.com>
Betreff: (oybirligi) Başbakan Küçükkaya'ya Konuştu: Ergenekon Gelecek'te Çıkacak
An: avrupakemalistplatform@googlegroups.com, aydinlik-gelecek-hareketi@googlegroups.com, biz-turk-milliyetcileriyiz@googlegroups.com, demokratz-biz@googlegroups.com, dnm-ler-unsubscribe@yahoogroups.com, dusunce-iklimi@googlegroups.com, gizli_tarih@googlegroups.com, haberonline@googlegroups.com, HABERVER@yahoogroups.com, kultursanatgezihakkindakapsamlitartisma@googlegroups.com, kuvva-i-milliye@googlegroups.com, liberal-izmirliler@googlegroups.com, malcolm_x@googlegroups.com, milletim@googlegroups.com, Nediryani@googlegroups.com, oncevatandergisi@googlegroups.com, ortakmekan@googlegroups.com, osmanpamukoglu@googlegroups.com, oybirligi@googlegroups.com, oykusel@googlegroups.com, sanalocak@googlegroups.com, sanalocakgrup@gmail.com, siyaset-okulu@googlegroups.com, sonromantik@googlegroups.com, tivranoz@googlegroups.com, turkcutavir@googlegroups.com, turkgucu@googlegroups.com, TURKIYEHABER@yahoogroups.com, uzunuzadiya@googlegroups.com, vatansizim@googlegroups.com, yurtsevenler@googlegroups.com, zemheri@googlegroups.com, eglence-vakti@googlegroups.com, islamichalal@googlegroups.com, turancatli@googlegroups.com, cumhuriyetimizicin-owner@yahoogroups.com, turkdev@googlegroups.com, kitlesel@googlegroups.com
Datum: Montag, 23. Februar 2009, 12:33




 ''Bölge halkının en çok mutlu olduğu açılımlardan bir tanesi Ergenekon'dur. Bu konunun peşini bırakacak değiliz. Nereye varırsa varsın. Yargıya müdahale gücümüz yok. Yargıdan beklenen, bizden beklenirse bize haksızlık olur. Kaldı ki şu anda yaptıklarımızın bedeli, şimdi değil gelecekte olacak. Ama biz bunu düşünmüyoruz''
 
Bu cümleler bir çeşit itiraf değil mi? Demekki ne imiş Başbakan ülke değil bölge siyaseti güdüyormuş..Ergenekon davasıda birçeşit intikammış..Ama kimin intikamı imiş?
 
Bunların bedeli şimdi değil gelecekte olacakmış..Başbakan bu cümleden neyi kasdetti bilmiyorum ama benim için bu yaptıklarının bedelini gelecekte gerçektende ağır ödeyeceği çok kesin.. 
 
 Sözlerini tektek açıklamaya devam edelim..''DTP MHP kimlik siyaseti yapıyor''..Milli devleti ve ülke bütünlüğünü savunan ve bunu partiler üstü bir anlayışla uygulayan MHP yi bölücü terör örgütünün siyasi temsilcisiyle aynı kefeye koyabilecek kadar kendinden geçmiş anlaşılan..
 
''Obama, Ortadoğu'da müşterek çalışmanın gereğinden bahsetti''. Kısacası Obama İsraille aramızda yaşananlardan sonra bizi kendi başımıza kontrolsüz bırakmanın doğru olmadığını görmüş ve Biz olmadan ortadoğuda hiçbirşey yapamazsınızı kibarca demiştir..
 
''TRT Şeş'i güçlendirmemiz lazım. Program içeriğini çeşitlendirebilirsek ben inanıyorum Kuzey Irak'ta olsun Irak'ın daha da merkezine doğru çok daha büyük ilgiler uyandıracaktır. Diğer televizyonların böyle ciddi bir alt yapısı yok.''Bu da şu anlamı taşıyor Kürtçeyi tüm ortadoğuda alt yapısı iyi bir televizyonla daha geçerli bir dil haline getireceğiz...Ahmet Kayanında mezarını getireceğiz zaten...
 
diğer satırlara bakalım;''Baykalın belediyeler hakkında söyleyecek nesi var ki ben belediye başkanlığı yaptım''..Belli ki Ülkesel açılımdır dediği Şeş tv adı altında açılan kanalı belediye siyasetine yatırım olarak kattığını unutarak kuruyor bu cümleleri..Kendince haklıdır.. başırılı bir belediyecilik anlaşıdır bu..Kendisinin başbakan olduğu gerçeğini bir yana koyarsak  tabi...
 
''DAVOS'U KULLANMIYORUM'':
''Dikkat ederseniz ben Davos'u hiç kullanmıyorum. Konuşmuyorum. Çünkü bunun bir istismar vesilesi olmasını istemiyorum. ''
Davosu yaterince sömürdüm ama sonu gelmeyecek bir kahramanlık gösterisiydi tepkiler yüzünden kullanılacak bir yanıda kalmadı zaten..Çocuklar bile van minüt diyerek dalga geçiyor benle.....
 
 
 
Almina Türkcan
 
 
 
Başbakan Küçükkaya'ya Konuştu:
Ergenekon Gelecek'te Çıkacak
  Başbakan Erdoğan Diyarbakır dönüşü uçakta İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtladı

Başbakan Erdoğan Diyarbakır dönüşünde açıkladı: Bölge halkının en çok mutlu olduğu açılımlardan bir tanesi Ergenekon'dur. Bu konunun peşini bırakacak değiliz. Nereye varırsa varsın. Yargıya müdahale gücümüz yok. Yargıdan beklenen, bizden beklenirse bize haksızlık olur. Kaldı ki şu anda yaptıklarımızın bedeli, şimdi değil gelecekte olacak. Ama biz bunu düşünmüyoruz

Başbakan Tayyip Erdoğan, gövde gösterisi yaptığı Diyarbakır mitinginden dönüşünde ANA uçağında bir grup medya yöneticisine değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, Ergenekon'a ilişkin bugüne kadar kendisinden ilk defa duyduğumuz şu yorumu yaptı: 'Şu anda yaptıklarımızın bedeli şimdi değil gelecekte olacak. Ama biz bu bedeli düşünmüyoruz.'

Başbakan'la uçak sohbetimizin satır başları şöyle:

MHP VE DTP KİMLİK SİYASETİ YAPIYOR: Dikkat ederseniz kimlik siyaseti yapan iki tane parti var. MHP de DTP de kimlik siyaseti yapıyor. Biz her ikisini de kabul etmiyoruz. Onun için de etnik milliyetçiliğe hayır diyoruz. Bizim yaklaşım tarzımız, yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevmektir.

CHP'NİN HALKLA BİRLİKTELİĞİ YOK: Doğu'da CHP'nin zaten belediyesi hemen hemen yok. Çünkü halkla birlikteliği yok. En az geldiğim yer Tunceli'dir, üç kere geldim. Hakkari'ye üç kere geldim. Arkadaşlarım zaten ayrıca geliyorlar.

SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR: Şu anda henüz tırmanmadayız. Daha bu günlerde şu şudur demek kolay değil. Yani son 15 günde iş daha netleşir.

ERGENEKON'UN BEDELİ: ('Ergenekon operasyonunun yavaşladığına ilişkin değerlendirmeler var. Ne düşünüyorsunuz?' sorusu üzerine ellerini iki yana açarak 'İnsaf' dedi ve devam etti) Bölge halkının en çok mutlu olduğu açılımlardan bir tanesi Ergenekon'dur. Bu kamuoyu araştırmalarında da çıkıyor. Bu konunun peşini bırakacak değiliz. Yani bu olay nereye varırsa varsın devam edeceğiz. Ama takdir edersiniz ki biz yasamanın içinde varız, yürütmede varız. Ama yargıda biz yokuz. Yargıya müdahale gücümüz de yok. Yargıdan beklenen bizden beklenirse bize haksızlık olur. Kaldı ki şu anda yaptıklarımızın bedeli şimdi değil gelecekte olacak. Ama biz bu bedeli düşünmüyoruz. Şimdi biz ülkemize bedel ödetmek istemiyoruz. Bu işin yavaşlaması diye bir şey olmaz.

DOĞAN GRUBU'NA CEZA: Maliye Bakanlığı'nın periyodik bir işlemi. Aynı şekilde SPK'nın var. Sermaye Piyasası Kurulu. Bağımsız kurum. Onu da mı ben yönlendiriyorum.

OBAMA MÜŞTEREK ÇALIŞMA ÖNERDİ: Obama, Ortadoğu'da müşterek çalışmanın gereğinden bahsetti. Biz de kendilerine 'Bölgede müşterek çalışmada Türkiye diğer ülkelere göre daha isabetli bir seçim olacaktır' diye söylemiş olduk. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti özelliği Ortadoğu'da başka hiçbir ülkede yok. Bunun yanında halkının yüzde 99'u Müslüman bir ülkeyiz.

TRT ŞEŞ'İ GÜÇLENDİRECEĞİZ
TRT Şeş'i güçlendirmemiz lazım. Program içeriğini çeşitlendirebilirsek ben inanıyorum Kuzey Irak'ta olsun Irak'ın daha da merkezine doğru çok daha büyük ilgiler uyandıracaktır. Diğer televizyonların böyle ciddi bir alt yapısı yok.

AHMET KAYA'NIN KABRİ GELEBİLİR
ErtuĞrul Bey'e (Kültür Bakanı Günay) Almanya'da olan Şivan'ı da ikna edebilirseniz, getirebilirseniz dedim. Ahmet Kaya'nın eşiyle de görüş dedim. İsterlerse Ahmet Kaya'nın kabrini buraya aldıralım. İlk şeyde kesin demiyorum ama olumlu bir yaklaşım var.

BAYKAL'IN DÜELLO ÇAĞRISINA YANIT
Belediyelerle ilgili söyleyecek nesi var ki

YAPILANLARI GÖRDÜK:
TV'de çık karşıma diyor. Tabii bunu artık Türkiye'deki bu süreç içerisinde bir defa sağlıklı bir propaganda yolu olarak görmüyorum. Zira yapılanları bundan önce gördük. Eee karşılıklı olarak ben CHP'yle hangi yerel yöneticiyle tartışacağım. Şu anda Baykal'ın yerel yöneticilik noktasında söyleyeceği ne var? Benim yerel yöneticilik geçmişim var. Sayın Baykal'ın böyle bir geçmişi yok. Ben tabii böyle konuda iyi konuşurum. O meydan okuyarak prim yapmak reklam yapmak istiyor. Ne o primi, ne o reklamı kendisine yaptırtmam. Kaldı ki oy buralarda veriliyor. Meydanlarda. Ne anlatacaksan gel burada anlat. Onda da herhalde moderatör olarak seçtikleri kişileri bellidir.

HADİ KADİR BEY'İ GÖTÜR YARGIYA: Hadi Şaban Bey'le Dengir Bey'in dokunulmazlığı var. Kadir Bey'in dokunulmazlığı da yok. Hadi Kadir Bey'i götür yargıya. Yani yargıya götürmüyorsun, suç duyurusunda bulunamıyorsun, demek elinde tutarlı bir şeyin yok. Ama ikide bir bunları konuşuyorsun. İnsanı hakikaten üzen bu.

Bir kız öğrenci geldi 'One minute' dedi, öptü
MODERATÖRE VURMAYI DÜŞÜNDÜM:
('Davos'ta moderatöre omzunuza dokunduğu an vurmayı düşündünüz mü?' sorusu üzerine) Öyle bir şey geçti içimden. Gittim geldim yani. Omzuma elini attığı anda orada denge değişti. Çünkü, böyle bir edepsizlik, böyle bir terbiyesizlik olmaz. Moderatör, Başbakan'ın omzuna el atacak...

DAVOS'U KULLANMIYORUM: Dikkat ederseniz ben Davos'u hiç kullanmıyorum. Konuşmuyorum. Çünkü bunun bir istismar vesilesi olmasını istemiyorum. Ancak millet her şeyi kavramış. Aksaray'da Kültür Merkezi'nin açılışını yaparken, yine toplu açılış, seçkin öğrencileri okul müdürü oraya getirmiş. Ben hediye vereceğim. Geldi bir kız 'One Minute' dedi, öptü.

İsmail Küçükkaya



--
Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.

M.Kemal Atatürk

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!





--
Milli mücadelelere şahsî hırs değil, milli ideal, milli onur sebep olmuştur.

M.Kemal Atatürk

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!




--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.