10 Şubat 2009

(anadoluhaber) YAHUDİ LOBİSİ'NİN ERMENİ SOYKIRIM OYUNU

1990'LI YILLARDA SÖZDE Ermeni soykırımı olayını dünya genelinde yaygınlaştırmak isteyen ABD'deki Ermeni Diaspora lobi kuruluşları, dünya genelinde basın yayın tekelini elinde bulunduran Yahudi çevrelerle ilişki içine girdiler.

10/02/2009

Yahudiler, II. Dünya Savaşı esnasında Hitler'in Yahudilere karşı uygulamış olduğu katliamları "Soykırım suçu" olarak görmüş ve bu alanda çok sayıda film çevrilmesini kitap yayınlanmasını sağlamıştı.

1990'lı yıllarda İsrail'de "Yahudi Soykırımı" araştırmaları ile tanınan araştırmacı Yuri AAron ile ABD'deki Ermeni Zoryan Enstitüsü arasındaki işbirliği çalışmaları gelişti. Ve 2003 yılı içinde Aaron'un "Ermeni Soykırımı olaylarını" inceleyen "Banality Denial" adıyla (Türkçesi :"Adi İnkar") adıyla 5 ciltlik kitap külliyatı yayınlandı. Aaron'un kitaplarının cilt sırtları yan yana getirildiğinde "kırmızı zemin üzerinde ay yıldız" şekli ortaya çıkıyor. Bu çalışma ile "Kan dökücü-katil Türkler" düşüncesi Türk bayrağı şekliyle tasvir ediliyor. Yahudi asıllı Yuri Aaron, ermeni lobisinin soykırım araştırmaları akademik heyeti içinde görevlendiriliyor. O'nun bütün çalışmaları Ermeni lobisi tarafından finanse ediliyor.

TÜRKLER'DE ERMENİ LOBİSİ İLE İŞBİRLİĞİNE GİTTİ

2002 yılı Ermeni Lobisi için farklı etnik yapıdaki akademisyenler ve aydınlar vasıtası ile Soykırımı yaygın çevrelere kabullendirme çalışmalarını canlandırmakla geçti. Türkiye'den Taner Akçam, Elif Şafak, Fatma Müge Göçek Ermeni lobi kuruluşu Zoryan İnstitue ile işbirliğine alındı. Bu hareket 2005 yılında "Resmi Tarihi Sorgulama" "İnkara Karşı Özgür Tarih" adı altında söylemlerle Türkiye'de Murat Belge'nin başını çektiği çevreler aktif hale getirildi. Bu aşamada Elif Şafak ve Orhan Pamuk, ermeni lobisi paralelinde çalışmalar yaptılar aynı doğrultuda mesajlar verdiler.

2007 yılı içinde ABD'deki Ermeni lobisinin aktif elemanları Yahudilerin en büyük sivil toplum örgütü olan ADL (Anti Defamation League) başkanı Abraham Foxman ile ilişkiye geçtiler. Foxman, basın toplantısında Türkiye'nin 1915 olaylarını Ermenilere yapılan soykırım olarak kabul etmesi yönünde açıklamada bulundu. Foxman, açıklamasına dayanak olarak 1915 yılında İstanbul'da ABD Büyükelçisi görevinde bulunan Henry Morgenthau'nun belgesel kitabını gösterdi. ADL kuruluşu, beraberinde 100 bin üyesi bulunan "B'nai B'rith" gençlik organizasyonunun da destekçisi idi. Ermeni Lobisinin beklentisi ABD Senatosu gündeminde bekleyen Soykırım tasarısını Yahudi Lobisinin desteği ile kabul edilmesini sağlamaktı. Bu arada Türkiye'de işbaşında bulunan Ak Parti ve lideri Tayyip Erdoğan'ın ABD'deki Yahudi lobi kuruluşları ile yakın dostluk ve işbirliği temasları gündeme getirildi. ADL kuruluşu 2004 yılı ocak ayında Türkiye Başbakanı Erdoğan'a "Yahudi Cesaret Nişanı" ödülünü verdi. Yine Yahudi asıllı Davit Rockefeller'in kontrolündeki CFR kuruluşu ABD'nin Irak işgali için Türkiye'nin desteğinin alınması dolayısıyla ABD'nin Türkiye'deki Erdoğan hükümetine destek vermesi gibi karşılıklı çıkarlara dayanan ilişkiler ağı geliştirildi. Türkiye, 2008 içinde Ermeni Soykırımı yasa tasarısı İsrail'in telkinleri doğrultusunda çalışmalar yapan ABD'deki Yahudi lobisinin Türkiye'den yana politika benimsemesi ile kabul edilmedi.

YAHUDİ-ERMENİ SOYKIRIM İTTİFAKI CANLANDIRILIYOR

İsrail'in Aralık 2008 içinde gerçekleştirdiği Gazze askeri harekatı dünyanın gözü önünde vahşi bir cinayet ve soykırıma dönüştü. İsrail'e karşı en büyük tepki Türkiye'den geldi. Başbakan Erdoğan, İsrail'e karşı sert söylemleri ile medyanın gündemine geldi. Ve bundan sonra İsrail, elinin altında tuttuğu "Yahudi-Ermeni Soykırım İttifakı" kartını oynamaya karar verdi. Türkiye'nin Filistin sorunundan dolayı İsrail'e karşı tepkilerini hafifletmek için.

CezmiYurtsever.Com


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.