T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) YOLSUZLUKLARIN GEREĞİ ..YAPILMALI ..

                         BAŞBAKANLIK MAKAMINA

                                                           ANKARA          

           Yolsuzlukların önlenmesini, gereken hızla tespiti ve suçluların gereğince cezalandırılmasını istiyoruz. Biriken yolsuzluk dosyalarına, Savcı, denetlemeci, koltuğundan baktığında kendi bile ürküyorsa... Üstelik yeterince yetkisi yoksa…  Uluslararası   Yolsuzlukla Mücadele Hukuku, BM ve AB'nin aldığı kararlar, kabul ettiği Sözleşmeler, anlaşmalar vardır. Devletimiz son yıllarda bunların çoğunu imzalamış, sizin  desteğinizle, Meclis onayıyla kabul etmiştir. Ancak bunların uygulanmasıyla ilgili gereken yasaların büyük çoğunluğu çıkarılmamıştır. Öncelikle Siyasetten ve Siyasi İktidardan bağımsız hareket edebilen, ilgili onaylanan sözleşmeler gereği "BAĞIMSIZ YOLSUZLUKLA MÜCADELE BİRİMİ" oluşturulmasını istiyoruz. Etkili ve Yetkili böyle bir BİRİM başarıyı arttırabilir.. Birde milletvekili dokunulmazlıklarının hukukun işleyişine engel olmayacak şekliyle kaldırılmasını istiyoruz.

......................             .......................                    

                                                       .......................          İMZALAR ..

-------------------------------------------------------------------------------------------------

13.02.2009 CUMA GÜNÜ SAMSUN ATATÜRKÇÜ D.D. YOLSUZLUKLA İLGİLİ ÇALIŞMA HAKKINDA BASINA YAZILI AÇIKLAMA YAPACAK .. M.KÖSE ..
SAMSUN HALKINDAN TOPLANAN, BAŞBAKANLIK MAKAMI'NA,  "YOLSUZLUKLARIN GEREĞİ" DİLEKÇESİ İMZALARIMIZI, 13.02.2009 CUMA SAAT 14.30 DA MAKAMINA TESLİM EDECEĞİMİZ SAYIN VALİMİZ ..
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
ŞİKAYETİN BÖYLESİ
Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun’a doğalgaz santrali kurmak isteyen Borasco’nun bölgedeki..
11 Şubat 2009 Çarşamba 13:58
http://www.halkgazetesi.com.tr/news_detail.php?id=14238
Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Samsun’a doğalgaz santrali kurmak isteyen Borasco’nun bölgedeki arsaları farklı fiyatlara almasını şikayet ederek arsalara şirketin aynı fiyat vermesini isteyen Terme TSO Başkanı Zekai Cengiz Demirtürk’ün şikayetini duymazlıktan geldi

Samsun dün ilginç bir şikayete konu oldu. Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nu ziyaret eden Terme TSO Başkanı Zekai Cengiz Demirtürk ve yönetim kurulu üyeleri, ziyarette ilçedeki sorunlardan bahsetti. 'Borasco Elektrik Şirketi'nin ilçede yapılması düşünülen doğalgaz santraliyle ilgili bazı köylülerin yanına geldiğini ve sıkıntılarını ilettiğini açıklayan Zekai Cengiz Demirtürk, "Barosco şirketi, bir takım arazilerin dönümü 40 bin TL, bazı arazilere ise 20 bin TL fiyat veriyor. Köylülerde kendi aralarında avukat tuttu. Kendilerine aynı fiyattan verilmesini istiyorlar” dedi. Amacının Vali Güzeloğlu’nu bilgilendirmek olduğunu öne süren Demirtürk, olayın hukuka gitmeden çözülmesi için Güzeloğlu’ndan yardım istedi.

ÖNCE SATACAKLAR SONRA KARŞI GELECEKLER
Bölgedeki köylülerin tek tek arsalarını bölgeye doğalgaz santrali yapmak için Borasco Elektrik Şirketi satın alırken arsa için şirketin tüm köylüye aynı fiyatı vermesini isteyen Demirtürk, Güzeloğlu’na bu sefer de santralin zararlı olması durumunda kurulmasına karşı çıkacaklarını söyledi. Demirtürk, “Basında Borasco firması zararlı yönünde olduğu şeklinde haberler çıktı. Biz zararlı olup olmamasını inceleteceğiz. Zararlıysa karşı dururuz. Ancak yararlıysa memleketimize kucak açarız. Biz bunu araştıracağız. Memleketimize yatırım için gelenlerin başımızın üstünde yeri vardır" şeklinde konuştu.

GÜZELOĞLU’NDAN DERS GİBİ AÇIKLAMA
Demirtürk’ün sözlerini sakin bir şekilde dinleyen Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Demirtürk’ün şirketin arsalara aynı fiyat vermesi isteğini duymazlıktan gelerek, Terme’nin Samsun’un sahil kesiminde Karadeniz açılımı ölçeğinde büyük bir potansiyeli olan bir ilçe olduğunu belirtti.

------------------------------------------------------------------------------------
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
TMO’da İkinci Aşama Operasyonu ..
Toprak Mahsulleri Ofisi’ndeki (TMO) fındık alımlarında usulsüzlük yapıldığı ihbarlarının değerlendirilmesi sonucu 38 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

            Toprak Mahsulleri Ofisi'nde görevli bazı kamu görevlilerinin anlaştıkları fındık tüccarları ile vatandaşın sırtından hile yoluyla kazanç sağladıkları, vatandaşın fındığının alım esnasında yapılan muayenesinde kalitesinin düşük gösterilerek alım yapılmadığı, fındığını TMO'ya satamayan vatandaşın çok daha düşük fiyattan tüccarlara vermek zorunda bırakıldıkları, fındık tüccarlarının ise düşük fiyattan aldıkları fındığı anlaştıkları kamu görevlileri aracılığıyla iki katı fiyata TMO'ya sattıkları iddiaları üzerine Giresun İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen istihbarı çalışmalarda, Toprak Mahsulleri Ofisinde görevli bazı kamu görevlilerinin fındık üreticilerinden fındık alımı esnasında memuriyeti kötüye kullanmak suretiyle menfaat temin ettikleri yolunda bilgileri ulaşılmış olmakla çalışmalar derinleştirilmiştir.
 
            Bilindiği gibi 20 Ocak 2009 tarihinde Giresun ili Doğankent İlçesinde yapılan operasyonlarda aynı konu ile ilgili (14) şahıs gözaltına alınmış, bu şahıslardan 10'u tutuklanarak cezaevine konulmuştu.
 
            Derinleştirilen çalışmalar neticesinde suistimalin geniş boyutlu olduğunun anlaşılması üzerine Savcılık kararıyla operasyonun ikinci aşaması 10 Şubat 2009 tarihinde Giresun Merkez, Bulancak, Espiye, Tirebolu, Piraziz ve Yağlıdere ilçelerinde gerçekleştirilmiş, 8 kişisi kamu görevlisi olmak üzere toplam 38 kişi aynı suç isnadıyla yakalanarak gözaltına alınmıştır.
 
            Ayrıca yapılan aramalarda (2) adet 9 mm. çapında ruhsatsız tabanca ve bu tabancalara ait (131) adet dolu fişek ile çok miktarda doküman ele geçirilmiştir.
 
            Diğer yandan benzer şikâyetlerin Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı’na da intikal etmesi neticesinde Bakanlık tarafından soruşturma başlatılmış olup, görevlendirilen Bakanlık Müfettişlerince idari tahkikat devam etmektedir.

11 Şubat 2009 Çarşamba -/http://www.giresun.gov.tr/syf/haberleri_goster.aspx?haber_ID=2373

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Yolsuzluk operasyonu genişledi ..



Açıklama: İlk etapta 5 olan tutuklu sayısı öğle saatlerinde 37'ye yükseltildi.
Kategori:
Güncel
Eklenme Tarihi: 11 Şubat 2009
Geçerli Tarih: 11 Şubat 2009 20:00
Site: Giresun Işık
URL: http://www.giresungazete.net/haber_detay.asp?haberID=3974


Doğankent ilçesi Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Fındık Alım Merkezi'nde gerçekleşen usulsüz fındık alımlarıyla ilgili 20 Ocak 2009 da gerçekleştirilen operasyonun ardından bugün altı ilde yapılan operasyonlarda, 37 kişi daha gözaltına alındı.

Operasyonlar başta Giresun olmak üzere Balıkesir, Konya, Uşak, Afyonkarahisar ve Aksaray'da bu sabah gerçekleştirildi. Gözaltına alınanlar içerisinde kamu personelinin bulunduğu ifade edilirken, şahıslardan bazılarının lüks otellerde kadınlarla alem yaparken yakalandığı belirtildi. Olaya adı karışan bir kişi de aranıyor.

Giresun ayağından ise Espiye’de yapılan operasyonda ise, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık alımlarında usulsüzlük yaptıkları iddia edilen beş kişi gözaltına alındı. Bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, dün sabah saatlerinde ilçe merkezinde bir operasyon gerçekleştirdi. Operasyonlarda, aynı zamanda fındık tüccarlığı yapan 2 isim dikkat çekti. Bunlar, Espiye Ziraat Odası Başkanı ve AKP İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Raif Uçar, Espiye Belediye Başkan vekili, Meclis ve Encümen üyesi aynı zamanda Belediye Başkan Vekili Mustafa Çelik idi. Bu isimlerin yanı sıra S.A., İ.B. ve T.O.’da fındık alımlarında usulsüzlük yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınanlar arasında yer aldı.

İlçe jandarma karakoluna götürülen zanlıların sorgularına başlandı.

 

Giresun İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince yürütülen istihbarat çalışmalarında TMO’da görevli kamu görevlilerinin fındık üreticilerinden fındık alımı karşılığında anlaştıkları belirlendi. Fındık tüccarları ile vatandaşın sırtından hile yoluyla kazanç sağladıkları, vatandaşın fındığının alımı esnasında yapılan muayenesinde kalitesinin düşük gösterilerek alım yapılmadığı ve fındığını TMO’ya satamayan vatandaşın çok daha düşük miktardan tüccara vermek zorunda bırakıldıklarını öğrenen jandarma, fındık tüccarının ise düşük fiyattan aldığı aynı fındığı iki kat fiyata anlaştıkları kamu görevlileri aracılığıyla TMO’ya aynı gün sattığını tespit etti.

 

Derinleştirilen çalışmalar neticesinde rüşvet zincirinin çok daha geniş olduğu tespit edilmesi üzerine Dün Giresun merkez, Bulancak, Espiye, Tirebolu ve Yağlıdere ile Afyonkarahisar, Aksaray, Balıkesir, Konya ve Uşak illerinde operasyonun ikinci aşaması icra edilerek 37 kişi gözaltına alındı. Jandarma ayrıca yakalanan bazı görevli memurların kazandıkları haksız para ile lüks otellerde kandınlar ile alem yaparken yakalandıklarını kaydetti.

Öte yandan, Doğankent ilçesinde 20 Ocak 2009 tarihinde yapılan operasyonda 14 kişi gözaltına alınmış, adliyeye çıkarılan şahıslardan 10'u tutuklanmıştı.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

http://www.yesilgiresun.com.tr/haber_detay.asp?haberID=6505

Arama


Gelişmiş Arama

Fındıkta Rum Parmağı!

Türkiye'nin dünya fındık üretim ve ihracatının yüzde 70'ini elinde bulundurmasına rağmen fındık piyasasının işleyiş ve fiyatının belirlenmesinde büyük rol oynayan Almanya'nın Hamburg Borsası'nı, yüzyılın başında Giresun'dan göç eden Rum işadamının kurduğu şirketin yönlendirdiği belirtildi.

Kategori  Kategori : Güncel
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 397
Tarih  Tarih : 10 Şubat 2009 09:54

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi uzmanları ile Ordu Ticaret Borsası'nın hazırladığı raporlar, dünya fındık piyasasını yönlendiren Hamburg Borsası'nın rolünü ortaya koydu. SDÜ Ziraat Fakültesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nden Doç. Dr. Selim Adem Hatırlı, Doç. Dr. Erdoğan Öztürk ve Doç. Dr. Ali Rıza Aktaş tarafından hazırlanan "Fındık Piyasasındaki Fiyat Geçirgenliğinin Analizi" adlı raporda, fındık sektöründeki fiyat politikasının Almanya'nın Hamburg kentinde belirlendiğine dikkat çekildi. Raporda, şu bilgilere yer verildi:
"Türkiye, fındık üretim miktarı ve ihracatında dünyada dominant ülke konumunda olmasına karşın dünya fındık sektöründe bu potansiyelini yeterince değerlendirememektedir. Dünya fındık sektöründe fındık reexportu yapan ülkeler bu sektörde belirleyici ülke konumunda olup sektöre yön veren kuruluş ve alt bileşenleri bu ülkelerde yer almaktadır. Dünya fındık fiyatları, fındık ithalatında ilk sırada yer alan Almanya'daki Hamburg Borsası tarafından belirlenmektedir.
Buna göre, dünya fındık arzı tarafında en önemli ülke Türkiye iken dünya fındık fiyatları önemli seviyede Hamburg borsası tarafından belirlenmektedir. Buna göre, ihracat fiyatında meydana gelen yüzde 10'luk artış Hamburg borsasındaki işlem gören iç fındık fiyatını kısa dönemde yüzde 1.8, uzun dönemde ise yüzde 3 artırmaktadır. Türkiye'de işlem gören iç fındık fiyatındaki yüzde 10'luk artış ise kısa ve uzun dönemde Hamburg Borsası fiyatlarına sırasıyla yüzde 4.37 ve yüzde 7.2'lik bir etki yapmaktadır. Diğer taraftan, reel döviz kuru endeksindeki artış Hamburg Borsa fiyatında bir artışa neden olmaktadır. Diğer bir ifadeyle Türkiye'de iç fındık fiyatlarında meydana gelen yüzde 1'lik değişim Hamburg Borsası'ndaki fiyatta yüzde 1'den daha az bir değişime neden olmaktadır. Bunun temel nedeni olarak, fındığın özellikle stoklanabilen bir ürün olması gerek üretici gerekse ithalatçı olan ülkelerin fındığı stoklayabilmesi bu geçirgenliğin eksik olmasının nedeni olarak belirtilebilir. Fındıkla ilgili uygulanan çeşitli pazar müdahaleleri de geçirgenliğin eksik olmasının nedeni olarak gösterilebilir. Örneğin, fındığın Türkiye'de 2002 yılına kadar destekleme kapsamında olması ve Fiskobirlik'in üretimde ayni ve nakdi desteklerinin yanı sıra fındığın alım ve satımında etkin rol oynaması fiyat geçirgenliğinin düşük düzeylerde kalmasında etkin olmaktadır."
"FINDIK PİYASANINI RUM ASILLI ŞİRKET YÖNLENDİRİYOR"
Ordu Ticaret Borsası'nın hazırladığı '2008 Ekonomi Raporu'nda ise, Hamburg Borsası'nda yüzyılın başında Giresun'dan göç eden bir Rum asıllı işadamının şirketinin etkili olduğuna dikkat çekildi. Raporda, yüzyılın başındaki fındık ihracatı ve sektöründeki gelişmelerin ele alındığı raporda, şunları belirtildi:
"1880'li yılların başlarında fındık alım işiyle uğraşan iki tür tüccar vardı. Bunlardan birincisi tamamen yabancılardan oluşan Avrupa tüccarları diğeri ise çoğunluğunu Türk tüccarların oluşturduğu Hayriye tüccarlarıdır. Avrupa tüccarları buralardan aldıkları fındıkları ihraç ederlerdi. Hayriye tüccarları ise daha ziyade aracılık işiyle uğraşırlardı. Daha sonraki yıllarda Türk tüccarlar ittifak şirketleri kurarak fındık ihracatı yapmaya başlamışlardır.
Yabancı alıcıların başında, bugün de varlığını sürdüren Pisani ve Rikertsen adlı firma gelmektedir. Pisani firması, 1898 yılında Almanya'ya giderek yerleşen Giresun Rumlarından Homer Pisani tarafından 1905 yılında kurulmuştur. Merkezi Hamburg'da bulunan firma kısa zamanda dünya kuru meyve kralı unvanını almıştır.
1920'li yıllarda Pisani firması Ordu'da bir kırma fabrikası da kurmuştur. Firma daha sonra Rikhertsen adlı firmayla birleşmiştir. Günümüzde dahi fındık politikalarının hiç fındık üretmeyen bir ülkenin şehri olan Hamburg'da belirlenmesinde bu firmanın büyük rolü vardır." (İHA)

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TMO bölgede geçici değil kalıcı imiş!

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Mesut Köse, 3 yıldır fındık alımı yaptıklarını hatırlatarak, fındık bölgesinde geçici değil kalıcı olduklarını söyledi.

Kategori  Kategori : Güncel
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 294
Tarih  Tarih : 10 Şubat 2009 10:06

TMO Genel Müdürü Mesut Köse, 3 yıl önce Bakanlar Kurulu izniyle fındık alımlarına başladıklarını, bu süre içinde önemli aşamalar kaydettiklerini belirtti. TMO bünyesinde 'Fındık Dairesi' oluşturduklarını, oluşturulan daireye bağlı olarak fındık bölgelerinde 5 şube müdürlüğü, 5 ajans, 20 ekip şefliği ve 9 randevu merkezi ile zaman zaman değişmekle birlikte 40 noktada fındık alımı yaptıklarını vurgulayan Köse, "Hizmetlerimizi aksatmadan 3 yıldır devam
ettirmekteyiz. Yine herkesin bildiği gibi bir yüklenici firmaya uzun yıllar kiralama garantili 135 bin tonluk modern sağlıklı depolar inşa ettirdik. İhtiyaç halinde de modern depoların artırılmasına gayret edeceğiz. Fındık bölgesine bu kadar yatırım yapan bir kuruluşun kalıcı olmadığını söylemek haksızlık olacaktır" dedi.
“DEPOLARDA 624 BİN TON FINDIK VAR"
Halen depolarında 272 bin tonu geçmiş yıllardan olmak üzere toplam 624 bin ton fındık bulunduğunu. Bu kadar yüksek ürünün bulunmasının serbest piyasa şartlarında doğru bir metot olmadığını kaydeden Köse, şöyle konuştu:
"Ancak özellikle son 2 yıl üst üste rekoltenin yüksek gerçekleşmesi Kurumumuzun aleyhine olmuştur. Çiftçiden alınan bu fındıkların satışı serbest piyasayı olumsuz etkileyeceği için bu güne kadar ciddi bir satışımız olmamıştır. Bu tehdidi ortadan kaldırmak için Bakanlar Kurulumuzca yağlık kararnamesi çıkarılmış alım sezonu sona erdikten sonra bu tehdidin ortadan kaldırılması için gerekenler yapılacaktır. Ayrıca 2008 yılı mahsulünün yeterli kaliteyi yakalayamaması ve iyi kalite fındığın da Kurumumuzca satın alınmış olması bizleri bir nebze rahatlatmaktadır.”

http://www.yesilgiresun.com.tr/haber_detay.asp?haberID=6508

-----------------------------------------------------------------------------

::::HABERVER:::: DÜDÜKLENMEYE ALIŞTIK(!)
Kimden   :  
"© Özkan BOSTANCI" <ozkanbostanci.1@gmail.com>     [Göndereni Engelle]   [Adres Defterine Ekle] 
Kime   :  
"© ..::CTO..:: ..::CiHAN TÜRK OLSUN::.." <cihan-turk-olsun@googlegroups.com>
Tarih   :  
9/02/2009 21:43

CANIN SAĞOLSUN BAKAN!!! 
 
DÜDÜKLENMEYE ALIŞTIK(!)
 
O DÜDÜK ELBET ELİMİZE GEÇER!..
 
SAGLIK BAKANLIGININ 8 MILYON EUROYA KIRALADIĞI HELIKOPTERI KIRAYA VEREN KOCOGLU SIRKETI 4 MILYON EUROYA SATIN ALDI ...
 
Haberi ileten: Sağlık Bülteni
İlgili haber:
 http://www.ntvmsnbc.com/news/474154.asp
 
Helikopterin düşmesinin ardından, alım ihalesiyle ilgili iddialar gündemde... Helikopteri Sağlık Bakanlığı'na 8 milyon Euro'ya kiralayan Koçoğlu inşaatın helikopteri 4 milyon Euro'ya aldığı açıklaması kafaları karıştırdı.
 
ADALET VE KALKINMA NASIL OLUYOR GÖRSÜN HERKES.
KÖKÜ 8 MILYON TL'LİK HELIKOPTER 16 MİLYON TL'YE KİRALANIYOR.
 
--
       Özkan BOSTANCI
--
            ..::CTO::..
..::CiHAN TÜRK OLSUN::..
http://groups.google.com/group/cihan-turk-olsun?hl=tr
--
Düşmanım, düşmanlığından vazgeçinceye kadar, ben de onun amansız düşmanıyım.
Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
--

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Çotanaklar,Paşa'yı evinde teslim aldı:0-2

Web: http://www.yesilgiresun.com.tr

e-mail : gazete@yesilgiresun.com.tr

 

Giresunspor, İstanbul'da oynadığı maçta Kasımpaşa'yı kendi evinde yenerek haftayı 3 altın puanla kapatmayı başardı ..

Kategori  Kategori : Güncel
Yorumlar  Yorum Sayısı : 0
Okunma  Okunma : 1240
Tarih  Tarih : 08 Şubat 2009 16:01

Stat: Recep Tayyip Erdoğan 
    
Hakemler: Taner Gizlenci xxx, Volkan Akçit xxx, Birol Güldane xxx
    

 Kasımpaşa: Haluk xx, Ömer xx (Dk. 69 İsmail x), Özgür x, Rıza xx, Mertol x, Murat xx, Bertol xx, Yekta x (Dk. 60 Andre x), Evren xx (Dk. 60 Sertan x), Alpaslan xx, Erhan xx
    

Giresunspor: Metin xxx, Ersin xxx, Gündüz xx, Muzaffer xxx (Dk. 65 İbrahim Parlayan xx), Aykut xx, İbrahim Çelik xxx, Gökhan xxx (Dk. 89 Musa ?), Hasan xx, Yusuf xxx, Aydın xxx (Dk. 90 Kürşat ?), Mehmet Yılmaz xxx 
 
Sarı Kartlar: Dk. 15 Evren, Dk. 68 Mertol (Kasımpaşa), Dk. 85 Metin, Dk. 37 Hasan (Giresunspor)

 Goller: Dk. 44 Muzaffer, Dk. 62 Aydın (Giresunspor

        Giresunspor,İstanbul'da oynadığı maçta Kasımpaşa'yı yenerek haftayı 3 altın puanla kapatmayı başardı.
Taraftarlarının desteği ile sahada doksan dakika boyunca başarılı bir mlücadele çıkaran çotanaklar ilk yarıyı 44.dakikada Muzafferin attığı golle 1-0 önde kapattı.
İkinci yarıda da atak oyununu sürdüren Giresunspor62.dakikada golcü oyuncusu Aydın'la durumu 2-0 yaptı
Şiddetli yağış altında oynanan maçın geri kalan bölümünde başka gol olmadı ve maçta Giresunspor'un galibiyeti ile sona erdi.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maden uğruna ağaç katliamı ..

Samsun´un Ladik ilçesine bağlı Ağcakaya köyündeki ormanlık alanda silis (kuvarsit) madeni alımı için bir firma tarafından yapılan kazılar sırasında çok sayıda ağaç kesildiğini öne süren yöre sakinleri olaya tepki gösteriyor. Maden çıkarmak için bütün alanın tahrip edildiğini öne süren köylüler, "Bu kıyımın biran önce durdurulmasını istiyoruz´´ dediler.Samsun´un Ladik ilçesi Ağcakaya köyünün yaklaşık 600 dönümlük ormanlık alanında bulunan arazide silis madeni çıkarmak için izin alan bir firmanın faaliyetleri kapsamında ağaç kesimi yapılıyor. Çok sayıda ağaç kesimi yapıldığını belirten vatandaşlar ise olaya tepki göstererek, çalışmaların durdurulmasını istiyor.

DOĞA TAHRİP EDİLİYOR ..
Köy Muhtarı Şevki Aksoy ile birlikte ağaç kesiminin yapıldığı alanda toplanan köy halkı, maden alımı için doğanın tahrip edilerek ağaçların bilinçsizce kesildiğini ileri sürdüler. Köyün ortak malı olan ormanlık alanın tahrip edildiğini savunan Muhtar Şevki Aksoy, maden alımı için verilen izinin iptal edilerek, sürdürülen tahribatın durdurulmasını gerektiğini kaydetti. Ladik ilçesinin en eski köyü olduklarını belirten Aksoy, şunları söyledi:

ORMANIMIZ KESİLMESİN
´´Köyümüzün ortak malı olan ve atalarımızdan kalan bu ormanın kesilmesini istemiyoruz. Köyümüzün tek yeşil alanı burası. Maden alımı için ruhsat alan firma gelişi güzel ağaçları kesiyor. Madeni çıkarmak için de bütün alanı tahrip ediyor. Bu kıyımın biran önce durdurulmasını istiyoruz.´´

TEPKİMİZ SÜRECEK
Köy halkı ise kendilerinin ormandan bir fidan bile kesmediklerini ve sürekli koruduklarını belirterek, kesilen ağaçların milli bir servet olduğunu kaydettiler.
Maden çıkarmak için izin alan firma yetkililerinin, bilinçsizce doğayı kullandığını öne süren vatandaşlar ´´Bu nedenle firma sahipleri ile sürekli tartışıyoruz. Bir kaç kez güvenlik güçlerinin müdahalesiyle karşılaştık. Bu durum sona erene kadar tepkimizi göstereceğiz´´ dedi.

YASAL İZİN VAR
Ağcakaya köyünde silis madeni çıkaran söz konusu firma yetkilileri ise maden çıkarmak için gerekli yasal izinleri olduğunu ve faaliyetlerini izin doğrultusunda sürdürdüklerini söylediler. Bir ağaç kıyımının söz konusu olmadığını belirten firma yetkilileri, bu konudaki suçlamaları kabul etmediler.
Bu arada, söz konusu bölgede kesim yapılacak yerlerin, Çevre Orman İl Müdürlüğü ekiplerince belirlendiği öğrenildi.

http://www.habergazetesi.com.tr/habergoster.asp?kimlik=22574
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

07.02.2009 ..

SAMSUN ADD ÖRGÜTLENME K.BŞK. MUSTAFA KÖSE'NİN BASINA BUGÜNKÜ AÇIKLAMASINDA 4 ÖNEMLİ NOKTA ..
 
1- KILIÇDAROĞLU SAMSUN'LA İLGİLİ YOLSUZLUK DOSYALARINI AÇIKLASIN ..
2-MHP CANİK BELEDİYE BAŞKAN ADAYI AVUKAT ŞEFİK YAZGI 25 YOLSUZLUK DOSYASINI AÇIKLASIN ..
3- KARADENİZ BÖLGESİNDE FINDIK***** VE ÇAY'LA ?? ..İLGİLİ YOLSUZLUK SORUŞTURMALARININ  GEREĞİ YAPILSIN ..
4- SAMSUN VALİLİĞİ KENDİSİNDE BULUNAN TÜM YOLSUZLUK BAŞVURU VE DOSYALARININ GEREĞİNİ YAPTIRSIN ..
 
TÜM YOLSUZLUK DOSYALARI GEREKLİ YERLERE, SAVCILIKLARA VERİLSİN ..
 
AYRICA GENİŞ KATILIMLI MİLLİ BİR ULUSAL SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ BİRLİKTELİĞİYLE ŞUBAT AYI SONUNA DOĞRU SAMSUN'DA YOLSUZLUKLARA KARŞI BİR MİTİNG YAPILSIN .. Şeklindeki gönüllülerin önerileri bugünkü basın açıklanmasında kamuoyuna bildirildi.  M.KÖSE .. 07.02.2009 .. 13.02.2009 CUMA ÖĞLEDEN SONRA KATILIMCILARDAN TOPLANAN TÜM İMZALAR SAMSUN VALİSİ'NE BAŞBAKAN'A GÖNDERİLMEK ÜZERE TESLİM EDİLECEK .. VE ÇALIŞMANIN SONUÇLARI HAKKINDA YAZILI AÇIKLAMA BASINA DAĞİTILACAK ..
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kuruçay ihalesi neden yapılmıyor?
10.02.2009http://www.karadenizgundem.com/habergoster.asp?id=14614
Çaykur genel müdürü Ekrem Yüce Allaha verdiği sözünü tutarak hac görevini yerine getirdi ancak, üreticiye ve kooperatiflere verdiği sözleri tutmadı.

Karadeniz Gündem -özel-haber

Çaykur genel müdürü Ekrem Yüce Allaha verdiği sözünü tutarak hac görevini yerine getirdi ancak, üreticiye ve kooperatiflere verdiği sözleri tutmadı.

Çay üreticisine verilen söz ibadet sayılmıyor ..

NASIL TUTMUŞ ..  ŞÜPHELİDİR  ..  YETİMİN, YOKSULUN HAKKI, AHI !!

------------------------------------------------------------------------------------------------


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.