17 Şubat 2009

(anadoluhaber)

Saadet'ten Kadir Topbaş'a Ağır Suçlama
12 2009 Perşembe : 10:26

 

 

http://www.haberalemi.net/83376_Saadet-ten-Kadir-Topbas-a-Agir-Suclama.htm

"Tersanelerde insanlar ölüyor. Buradaki ölümler birer cinayettir. İktidar ve muhalefet bunları seyrediyor. Bu tedbirleri almayanlar bu ölümlerden birinci derecede sorumludur"
Seçim startını Tuzla Tersaneleri'nde veren Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, "Seçim kampanyamızı buradan başlatmamızın sebebi, burada insanlar ölüyor. Buradaki ölümler birer cinayettir. İktidar ve muhalefet bunları seyrediyor. Bu tedbirleri almayanlar bu ölümlerden birinci derecede sorumludur" dedi.  Önce İşçilerin üye olduğu Limder-İş Sendikası'nı ziyaret eden Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, Sendika Başkanı Cem Dinç ile, Pazar günü hayatını kaybeden Selim Sevgili'nin çalıştığı Dentaş Tersanesi'nin önüne geldiler.

Topbaş da sorumlu

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Sadrettin Karaduman, Tuzla Belediye Başkan adayı İsmail Kızılgöz, İlçe Başkanı HacıBayram Kılıç ile Dentaş Tersanesi önünde birbasın açıklaması yapan Prof. Dr. Mehmet Bekaroğlu, özetle şunları söyledi: "Seçim kampanyamızı buradan başlatmamızın sebebi, burada insanlar ölüyor. Buradaki ölümler birer cinayettir. İktidar ve muhalefet bunları seyrediyor. Bu tedbirleri almayanlar bu ölümlerden birinci derecede sorumludur. Sadece tersane sahipleri ve merkezi hükümet değil, sayın Topbaş da sorumludur. Bu tersanelerin, bu iş yerlerinin ruhsatlandırılmasında belediyenin de rolü var. Bu tersanelerin hiçbirinde ruhsat yok. Ruhsat verilirken çalışma şartlarına da bakılmıyor. Bu tersanede (DENTAŞ) Haziran ayında geldiler inceleme yaptılar, eksiklikler bulundu ve bu tersane 5 gün kapatıldı. Burada çalışanlara, Çalışma bakanına, Başbakan'a ve sayın Topbaş'a soruyorum: Beş günde bu eksiklikler kapatıldı mı? Niye ondan sonra açıldı. O zaman ben size soruyorum. Bu arkadaşın ölümünden kim sorumlu? Bu tedbirleri almayanlar, aldırmayanlar sorumlu. Bir insan haksız yere ölüyorsa, bütün insanlık öldürülmüş demektir. Tedbir almayan bir belediyecilik anlayışı var. Sayın Çalışma Bakanı açıklama yaptı. "Kriz ve işsizlik var. Yapacak bir şey yok" dedi. Bu işverenler 5 lira değil de 4 lira kar etsinler ne olur? Hani bu arkadaşlarımız da inançlı insanlardı? Hani insandılar bunlar? Bir lira daha fazla kâr etmek için insanlar nasıl ölüme terk edilebilir?"

Yasalara aykırı şeyler oluyor

Burada mevcut yasalara aykırı bir sürü şeyler var. Biz tersaneleri kapatmayacağız. Yalan, böyle bir şey yok. Biz üretime, sanayie, döviz girmesine karşı değiliz. Tam tersine, sanayi destekleyen bir partiyiz. Ama insanların ölümüne de seyirci kalamayız. Bizim inancımıza göre bir insanın ölümüne seyirci kalmak ile cinayete vesile olmak aynıdır.  Onun için seçim yarışını buradan başlatıyoruz.

Herkes Mîlli Görüşçü oluyor

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Bekaroğlu, "CHP 'nin çarşaf açılımından sonra Kur'an Kursu açılımını nasıl buluyorsunuz?" sorusuna şu cevabı verdi: "Bütün partiler Milli Görüşçü oluyor. Ak Parti Gömlek değiştirdik diyor ama mümkün değil. o da milli görüşçü davranıyor. CHP Milli Görüş çizgisine giriyor. İnsan hak ve özgünlüklerini savunuyor. Her mahalleye Kur'an kursu yapacağız diyorlar. Biz CHP ve AKP 'nin bu davranışlarından dolayı memnunuz. Saadet Partisi olarak yeniden geliyoruz. Başta AKP ve CHP olarak bütün siyasi partileri demokrasi ve insan hakları konusunda makul bir çizgiye getireceğiz. Saadet Partisine katılmalar var. Saadet partisinden bir yere giden yok. Ama bütün partilerin Milli Görüşçü olmasına biz seviniyoruz.

Sevgili'nin ailesine başsağlığı

Bekaroğlu, il Başkanı, İlçe Başkanı ve Tuzla adayı İsmail Kızılgöz,  partisinin Aydıntepe Mahalle Seçim İşleri başkanı Selim Sevgili'nin babası Ahmet Sevgili ve abisi Fatih Sevgili'yi ziyaret etti. Başsağlığı dileyen Bekaroğlu'na "Oğlumu daha iyi bir iş yerinde çalışsaydı ölmeyecekti" diyen babasına Bekaroğlu; "Biz 28 Şubat'tan bu yana iktidarda değiliz. Biz iktidara gelince herkese adil davranacağız"dedi.
Milli Gazete


Yeni nesil Windows Live Services'ı ücretsiz edinin. Buraya tıkla!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.