2 Şubat 2009

AW: (anadoluhaber) İsrail'e karşı tavır sözde kalmamalı, baskı sürdürülmeli.

Bu ülkede yasanan bütün pisliklerin kaynaginda Siyaset vardir. Siyasetcinin kirli oldugu ülkeler, hem azgelismislikten, hemde ganimet bölüsen cetecilerden kurtulamamislardir/kurtulamazlar.
Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Türkiye'de Susurluk, Şemdinli ve Ergenekon gibi birtakım hususların bundan sonra konuşulmaması için Türkiye'nin siyasal yapısının şeffaflaşması gerekir'' dedi.


--- ali yilmaz <ali_yilmaz_78@hotmail.com> schrieb am Mo, 2.2.2009:
Von: ali yilmaz <ali_yilmaz_78@hotmail.com>
Betreff: (anadoluhaber) İsrail'e karşı tavır sözde kalmamalı, baskı sürdürülmeli.
An: anadoluhaber@googlegroups.com
Datum: Montag, 2. Februar 2009, 4:08

Kurtulmuş;Diplomatik tavıra devam!

Kurtulmuş;Diplomatik tavıra devam! 02 Şubat 2009 00:06

Kurtulmuş Malatya'dan hükümete seslendi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Türkiye'de Susurluk, Şemdinli ve Ergenekon gibi birtakım hususların bundan sonra konuşulmaması için Türkiye'nin siyasal yapısının şeffaflaşması gerekir'' dedi.

''Saadet Türkiye Buluşmaları'' adlı program kapsamında Malatya'ya gelen Kurtulmuş, Altın Kayısı Oteli'nde sivil toplum kuruluşlarıyla toplantı yaptı.

Kurtulmuş, burada yaptığı konuşmada Türkiye'de yürütülmekte olan ''Ergenekon'' soruşturmasının Türkiye'deki siyasi yapının demokratikleştirilmesi için bir imkan olduğunu söyledi. Numan Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''Ergenekon davasının Türkiye'deki siyasi yapının demokratikleştirilmesi için bir imkan olarak kullanılmasını sağlamamız gerekiyor. Türkiye'deki yapı bizim 'bürokratik oligarşi' adını verdiğimiz bir yapıdır. Yani millet tarafından denetlenmeyen, kontrol edilemeyen birtakım kurum ve kuruluşlar aslında hiç bir şekilde millete hesap vermiyor. Dünyanın hiç bir demokrasisinde egemenliğin millet adına paylaşıldığı görülmemiştir. Türkiye'de Susurluk, Şemdinli ve Ergenekon gibi birtakım hususların bundan sonra konuşulmaması için Türkiye'nin siyasal yapısının şeffaflaşması gerekir. Bunun için başta siyasiler olmak üzere herkesi 'taraf olmaya' değil, sayın Başbakan ve ana muhalefet partisinin yaptığı gibi 'savcı' ya da 'avukat' olmaya değil, bu mahkeme, soruşturma vesilesiyle Türkiye'nin sisteminin şeffaflaşması, demokratik bir yapıya kavuşması için tekliflerini ortaya koymaya çağırıyoruz.''

''İSRAİL İLE TİCARİ ANLAŞMALARIN ASKIYA ALINMASI GEREKİYOR''

Kurtulmuş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki tavrını takdirle karşıladıklarını, bunu da her yerde ifade ettiklerini söyledi.

Erdoğan'ın ortaya koyduğu tavırda milletin ortaya koyduğu hassasiyetin önemli olduğunu belirten Kurtulmuş, bu tavrın devamı için partilerinin belirlediği 5 maddelik eylem planının harekete geçirilmesinin önemli olduğunu kaydetti.

Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'ın Davos'taki tavrının sözden ibaret kalmaması gerektiğini ifade ederek, bu konuda diplomatik tavır konulması, İsrail ile ticari anlaşmaların askıya alınması gerektiğini ifade etti. Kurtulmuş, Türk-İsrail Dostluk Grubu'nun lağvedilmesini de önerdi.

Şu anda dünyada sınırı olmayan tek devletin İsrail olduğunu iddia eden Kurtulmuş, ''Türkiye'nin İsrail karşısında belirttiğimiz eylemleri yapması sadece Gazze'nin korunması değil, aynı zamanda Türkiye'nin Anadolu'nun korunması demektir'' diye konuştu



Windows Live™ Photos ile fotoğraflarınızı kolayca paylaşımı. Sürükle bırak



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır...
        Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."

            *Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...
-----------------------------------------------------------------....
"ANADOLU HABER GÜNLÜĞÜ" Haber Bilgi Paylaşım  grubu.
 Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.