23 Şubat 2009

DOĞU TÜRKİSTAN'DA DEPREM !


20 Şubat Cuma günü, Doğu Türkistanın en fakir ve yoksul eyaletinin Kelpin ve Akçi ilçelerinde 5.2 şiddetinde deprem meydana geldi.

Deprem de yaklaşık yirmi bin kişi yaralanırken on beş bin ev ağır derecede hasar gördü.

Bölgeden Kısıtlı ölçülerde haberler gelmekte olup resmi Çin haber ajansından alınan bilgiye göre ise bölgede meydana gelen depremden dolayı görülen iktisadi zarar yaklaşık iki yüz milyon yüvenden fazla (yaklaşık 30 milyon dolar)

Bu ilçe 40 binden faza nüfusu var olup, 2001 senesinde Çin hükümeti tarafından Doğu Türkistan'nın en fakir ve en yoksu ilçelerinden biri olarak açıklanmıştı. Deprem esnasında zarara uğrayan Müslüman Uygur Türkleri, kışın şiddetli soğuk günlerinde dışarıda yardımsız, aç ve yoksuz bırakılmakta.Bölgeden gelen fotoğrafların da incelendiğinde Doğu Türkistan Halkının nasıl bir yaşam tarzı ve kalitesine mahkum edildiği de görülmekte olup Çin devleti tarafından yapılan asimilasyon ve işkenceler ile anılan bu topraklarda ki kardeşlerimize bir an önce yardım elinin uzatılmasını istiyoruz.

İşgalci Çin devletinin şimdiye kadar yeterli yardım da bulunmadığı, insanların da sokaklarda veya komşularının evinde kaldıkları bilinmekte.

Peki Doğu Türkistan'daki Müslüman Uygur Türklerine Türkiye'den hangi dernek veya hangi kurum yardım elini uzatacak?

Yoksa her zamanki gibi kendi haline mi bırakıcak ?





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.