5 Şubat 2009

Durmak yok "İşbirlikçiliğe" devam

Durmak yok "İşbirlikçiliğe" devam

AK Parti Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu İsrail ile ilgili öyle bir açıklama yaptı ki. Okuyanlar "Sen kimin vekilisin" diye soramadan edemedi.

TBMM Dışişleri Komisyonu Sözcüsü, AK Parti Çankırı milletvekili Suat Kınıklıoğlu,  Türkiye'nin, İsrail ile ortaklığına değer verdiğini ve iki ülkenin de halkına yıllardır fayda sağlayan bu ''özel ilişkinin'' sürmesini gerektiğini açıkladı.

Durmak yok işbirlikçiliğe devam - ABD'de yayımlanan The Washington Post Gazetesi'nin bugünkü internet sayfasında, AKP'li Suat Kınıklıoğlu imzasıyla ve ''Türkiye'yi yanlış okumak'' başlığı ile ''okuyucu mektubu'' yer aldı.

Suat Kınıklıoğlu, yayınlanan mektubunda, AKP'nin 2002 yılından bu yana ''Soğuk savaş döneminin aksaklıklarını gidermeyi amaçlayan enerjik bir bölgesel politika izlediğini'' vurguladı.

Mektubunda "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsraillileri veya Yahudileri değil, İsrail'in Gazze'deki politikasını eleştiren pek çok olayın altını çizmiştir."diyerek Yahudi kuruluşlara mesaj yollamayı ihmal etmeyen Kınıklıoğlu Başbakanı kastederek "Aslında Erdoğan, Yahudi düşmanlığının bir insanlık suçu olduğunu ifade etmiştir. Gazze'deki savaşa itirazına rağmen Türkiye, İsrail ile ortaklığına değer vermektedir ve iki ülkenin de halkına yıllardır fayda sağlayan bu özel ilişkinin sürmesini istemektedir.''dedi.

Kınıklıoğlu'nun bu açıklaması AKP günah mı çıkartıyor yorumlarına neden oldu.


 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.