1 Şubat 2009

Gazzede İlk Büyük Elçilik Açan Ülke!


Siyonist İsrail'in, Filistin'in Batı Şeria'da bölgesinde bulunan Venezuella Büyükelçisi'ni kovmasının ardından, Gazze'deki HAMAS Hükümeti, Venezuella'dan Elçisi'ni Gazze'ye göndermesi talebinde bulundu. Venezuella'nın bu talebe sıcak bakabileceği belirtiliyor.

31/01/2009

İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin hükümeti, savaştan önce ve savaştan sonra Türkiye'nin gösterdiği tavırla, Türkiye Başbakanı Recep Tayyib Erdoğan'ın Davos'taki toplantıda (29 Ocak Perşembe), Siyonistlere karşı çifte standart uygulandığını görmesi üzerine toplantıyı terk etmesini takdirle karşıladıklarını ifade etti.

VENEZUELLA BÜYÜKELÇİSİNİN KOVULMASI
Venezuella elçisinin Batı Yaka'dan Siyonist çete devleti tarafından kovulmasını da şiddetle kınadıklarını ve yapılanların Abbas yönetiminin siyasi olarak bittiğini ve acziyet içinde olduğunu belirten Filistin hükümeti şunu ifade etti: "Venezuella'dan kendi elçisini Gazze'ye göndermesini talep etmek bize şeref veriyor. Burada Siyonistler kararlarımıza ve siyasi tavırlarımıza müdahale edemezler. Gazze savaşında Venezuella devletiyle kahraman lideri Hugo Chavez'in gösterdiği tavra karşı da minnettarız".

Şeyh Salah Şahade ve beraberinde onlarca masum insanı katlederek veya yaralayarak savaş suçu işleyen Siyonistleri yargılamak için İspanyol mahkemesinin aldığı karardan da memnuniyet duyduklarını belirten Heniyye hükümeti, son savaşta camileri, okulları ve evleri yerle bir eden, savaş boyunca kadınları, çocukları ve yaşlıları katlederek savaş suçu işleyen Siyonistlerin de yargılanması için pratik adımların atılması gerektiğini ifade etti.

İsmail Heniyye başkanlığındaki Filistin hükümeti yayınladığı açıklamada ayrıca, savaş suçu işleyenlerin yargılanmasını takip için bir komisyon kurduğunu, Furkan savaşında işgal güçlerinin işledikleri cinayet ve soykırıma kanıt olması için yapılan vahşeti hukuki olarak belgelemeye çalıştığını ifade etti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.