8 Şubat 2009

MUHTEŞEM GECE... İSTANBUL'DAN GAZZE'YE DİRENİŞE BİN SELAM...

İSTANBUL'DAN GAZZE'YE

DİRENİŞE BİN SELAM...

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Filistin Dayanışma Gecesi Grup Genç İntifada

videoyu izlemek için yukarıdaki linki tıklayınız... 

   İstanbul Abdi İpekçi Kapalı Salonunda, İNSAN VE MEDENİYET HAREKETİ'nin  düzenlediği, Filistin Dayanışma Gecesi muhteşemdi ve çok yoğun katılım vardı. Yaklaşık 20 bin katılımcının olduğu programda, son dakikalara kadar coşkuyla, heyecanla, Filistin lehine sloganlar atıldı ve İsrail kınandı...
   Filistin Dayanışma Gecesine HAMAS'ı temsilen katılan, Hamas Siyasi İlişkiler Sorumlusu Ebu Haris Mustafa, "Ambargo tamamen bitene kadar, tüm sınır kapıları açılana kadar bu savaş bitmeyecektir. Nöbet yerimizi asla terketmeyeceğiz" dedi.
   İsrail saldırılarına maruz kalan Gazze ile ilgili bir sinevizyon gösterimiyle başlayan programda Grup Genç de ezgileriyle yer aldı. Gecenin sonunda hayırsever vatandaşların yaptığı bağışlar Gazze halkına ulaştırılmak üzere İHH İnsani Yardım Vakfı'na teslim edildi.
   Filistin duyarlılığının dorukta olduğu gecenin sonunda, Ömer Döngeloğlu tarafından Gazze ve tüm İslam dünyası için bir dua yapıldı.

   Programda ilk konuşmayı İnsan ve Medeniyet Hareketi Genel Başkanı İkram Soltan yaptı. Gazze'nin İslam dünyası için olan önemine ve Gazze'de, Kudüs'de tarih boyunca yaşanan çok önemli hadiselere değindi. Tüm İslam ümmeti açısından bu toprakların değerini, önemini, anlamını ve oralar için ödenen bedelleri anlatan İkram Soltan, Filistin kurtulana kadar yardımların devam edeceğini söyledi.
   Ardından, Gazze'den yeni dönen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze'de kaldığı 20 gün içerisinde yaşadıklarını anlattı. "Neredeyse her evde bir şehit var. İnsanlar bir çok şeylerini kaybetmelerine rağmen moralleri son derece yüksek. O çocukların gözyaşlarını görmek lazım. Gazze şehitlerin beldesi. Filistin direndi ve kazandı. Ama şimdi bizim de onlara yardım etmemiz lazım. Gazze'yi yeniden onarmalıyız. Biz İHH olarak evleri yıkılan 2 bin aileye ikişer bin Euro ile 1350 şehit ailesine biner Euro dağıttık. Evleri yıkılanlar en azından ev sahibi olana kadar kendilerine bir ev tutsunlar diye bu yardımı yaptık" dedi.

"Gazze Yahudilerin, siyonizmin yenildiği yerdir. Gazze zaferin kalesidir" diyen Yıldırım, konuşmasını "Mescid-i Aksa'da buluşmak üzere" sözleriyle bitirdi.

Hamas bu savaştan zaferle çıktı

   Programa Hamas'ı temsilen katılan, Hamas Siyasi İlişkiler Sorumlusu Ebu Haris Mustafa ise konuşmasında Gazze'de tüm olumsuz şartlara rağmen Gazze halkının onurlu direnişine dikkat çekti.

   Haris, "Gazze büyük bir acı yaşadı. Kan oluk oluk aktı. Ama yenilmedik, dimdik ayaktayız. Gazze halkı sabretti, Gazze halkı direndi. Gazze halkı haklı bir zafer elde etti. Hamas bu savaştan zaferle çıktı. Türkiye halkı bu zafere ortaktır. Filistinli bebeklerin parçalanmış bedenleri siyonistleri yendi. Bazı bebeklerimizin gözleri oyuldu ama bu ümmet bütün gözlerini Filistin'e feda etti. Gazze hepimizin, Gazze halkı hepimiz için direniyor, direnmeye devam edecektir" dedi.

Savaş henüz bitmedi

   "Savaş henüz bitmedi" diyen Ebu Haris Mustafa; "Tüm sınırlarımız kapalı. Ambargo tüm acımasızlığıyla devam ediyor. Ambargo tamamen bitene kadar, Refah Sınır Kapısı tamamen açılana kadar bu savaş devam edecektir" diye konuştu.

   Tüm Müslümanların bir gün özgürce Mescid-i Aksa'da namaz kılacaklarını ifade eden Haris, bunun için mücadele ettiklerini ve direndiklerini anlattı.

   Başbakan Erdoğan İsrail'e haddini bildirdi

   Konuşmasında İsrail'in Dış İşleri Bakanı Tzipi Livni'ye sert tepki gösteren Haris, şunları söyledi: "İsrailli savaş suçlusu bir kadın bakan Gazze'ye tekrar saldırmalıyız, Gazze halkına dersini bildirmeliyiz diyordu. Kahrolası kadın nasıl ki Gazzeli çocuklar sana dersini verdilerse Türkiye'nin Başbakanı da Davos'ta efendilerine asla unutamayacakları bir ders vermiştir. Nasıl Türkiye Başbakanı savaş suçlusu, yalancı, hilebaz Şimon Peres'in kalbini titretmişse sizlerin de kalbini Türkiye halkının duyarlılığı titretiyor. Bu salonların böyle dolması titretiyor." dedi.

   İsrail savaş suçlusu olduğunu biliyor

   Ebu Haris Mustafa konuşmasına şöyle devam etti: "Bütün dünyada İsrail hakkında savaş suçlusu olmaktan davalar açılıyor. Bu zalimler nasıl da korkuyorlar. Çünkü biliyorlar suçlusu olduklarını.
   Yaptığınız yardımlar yıkılan evlerimizden daha değerli
   Burada bir duyguyu paylaşmak istiyorum. Hani yaptığınız yardımlar var ya 5'er lira, 10'ar lira şeklinde. Yardım kuruluşları eliyle bize ulaştırdığınız yardımlar. İşte bu yardımlar bizler için yıkılan evlerimizden daha değerlidir. Biz biliyoruz ki bu paralar helal paralardır. Başkalarına giden paralar gibi kirli paralar değildir.


   Nöbet yerimizi terketmeyeceğiz
   Bizleri dolarlarıyla satın almak istiyorlardı, rüşvet teklif ediyorlardı. Vallahi billahi Gazzeli kardeşleriniz olarak asla teslim olmayacağız. Bizler Allah'a inanan insanlarız. Gazze kutsal bir belde. Biz asla nöbet yerimizi terketmeyeceğiz.
   İsrail ve işbirlikçileri kaybetti
   Gazze'de bir savaş yapıldı. Bu savaşta saflar belli oldu. Bu ayrışmada zalim Amerika ve münafık Avrupa ile bazı iş birlikçi Arap ülkeleri ve üzülerek söylüyorum ki bir takım Filistinli işbirlikçiler de İsrail'le birlikte aynı safta yer almışlardır. Diğer yanda ise direnişin yanında saf tutan özgür halklar vardı. Katar, Suriye, Sudan ve elbette Türkiye. Peki ne oldu şimdi. İsrail'den yana olanlar rezil oldular, yüzleri sarardı. Yenilginin dibini gördüler. Gazze halkının yanında olanların ise yüzleri bembeyaz."

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

   Bu muhteşem programın tüm sorumluluklarını üstlenen İNSAN VE MEDENİYET HAREKETİ'mize, programda İNSAN VE MEDENİYET HAREKETİ adına görev alan yüzlerce kardeşimize ve programa destek veren AKABE, AKDAV, FİLİSTİN DAYANIŞMA PLATFORMU, HİKMET VAKFI, İDSB, İHH, MAZLUMDER, MEDENİYET DERNEĞİ, UMRAN DERGİSİ sorumlularına sonsuz teşekkürleri borç biliriz...
   Genç Gönülerleri Mail Grubu'muz üyesi olup, bu muhteşem programdan mail yoluyla haberdar olan ve katılan, çevresini haberdar eden, uzaklarda olduğu için yahut değişik sebeplerle katılamayan, ancak gönlü o an, orada olan, tv. den izleyen ve dualar eden herbir kardeşimize de sonsuz teşekkürleri borç biliriz...
   Emeği geçen, herbir kardeşimizden de Allah (cc.) razı olsun...
 
 
 
 
GURUP GENÇ ABDİ İPEKÇİ DE ÇOŞTURDU 2 
 
 
 videoları izlemek için yukarıdaki linklere bağlanın ve
açılan sayfalarda play'i tıklayın...
 


Windows Live™ Photos ile fotoğraflarınızı kolayca paylaşımı. Sürükle bırak
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
Bu mektubu GENÇ GÖNÜLERLERİ MAİL GRUBU'na üye olduğunuz için aldınız.  
http://groups.google.com.tr/group/gonulerleri  adresinden sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Site yönetimi ile tanışmak için abdulmevla1@hotmail.com adresini MSN nize eklebilirsiniz... Kendi tanıdıklarınızı da mail grubumuza üye yapmak için siteye üye vasfınızla girip bu yetkinizi kullanabilirsiniz... Mail almak istemiyorsanız da lütfen bu adrese bildirin...
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.