31 Mart 2009

(anadoluhaber) Betreff: RE: Betreff: RE: HAYDI ahmed sen islamin kalemliginde öncüsün ve real analizlerin var su APo isini ugur mumcunun kaldigi yerden devam ettir.

bakin biz kalem oynatirken kimsenin sahsiyetine  dil uzatmak istemezik..!
sadece bir seyi izah etmemiz iicn mecburi olarak kutsalliklarina dokunduruyoruz..
bence buda caiz deyildir ama
iste..
türkiye ve chp--
ben sayin CHP ye almanyadan bir temiz dosya göndedigimi yazmistim daha secim sonuclari sayilirken..bakin bu dosyayi chp okumus olmalidirki deyismi ilke ediniyor..
akli basina geliyor zavalli yasli chp nin..
 
bakalim bu deyisimi algilayacak kapasiteleri varmi ,yoksa tapindiklari dogmalar ve dogma  tas müsade edecekmi..?
bu tas kafalarinida taslastirmis..
yazik..
elin oglu aya cikiyor , bizim kiler olmazlarla, dogmalarla halkin gelecegine ipetek koyuyolar..
Bakin GÜNEY DOGUDA benim gibi radikal düsünen bir müslümanin dtp yi, kimligi savundugu icin olmazsa olmazlari siralayarak mücadelelerinde devam etmelerini gerektigini sacmalamis olarak deyerlendirenler secim sonucunda gördülerki DTP artik bir realitedir..
kürt halki artik tasi devirmistir..
 türkiyede 41  milyon olan 2007 secmeni , 2009 da 48 milyon olarak % de olarak sandiga yansindi..
esasinda tayyib yüzdesini korudu..
doguda secmen olarak yazilmamislar, batida ise issiz kalmis gencler  secimi bu son secimde belirlediler..
ellerinizi ovusturacaginiza türkiyedeki realiteye bakin ve dogmalik tas devri akli calistirmaz ilkelerden vaz gecin..
yeni deyimlerimi insallah iyi analiz edersiniz..
selam
 
 
-------Originalmeldung-------
 
Datum: 31.03.2009 19:37:32
An: a se
Betreff: RE: Betreff: RE: HAYDI ahmed sen islamin kalemliginde öncüsün ve real analizlerin var su APo isini ugur mumcunun kaldigi yerden devam ettir.
 
kızma .. devam.. ancak arada sırada gerceklerıde yazkı bızde kafamızı bulalım !!!!! 
 'CHP yeniden yapılanacak'
Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğini belirterek, AKP'den 'gidici olduğunu' kabul etmesini isteyen Baykal, CHP için de özeleştiri yaptı

ANKA


CHP'nin yeniden yapılanacağını kaydeden Baykal, Türkiye'ye ziyarette bulunacak olan ABD Başkanı Barrack Obama'nın yaptığı 'ortak görüşme' teklifine karşı çıktığını söyledi. Baykal, konuyla ilgili olarak "Bizim isteğimiz bireysel görüşmek" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 29 Mart Yerel seçimlerinde AKP'nin inişe geçtiğini ve 2002 yılından bu yana ilk kez siyasal kırılma yaşadığını belirtirken, buna karşılık muhalefetin ise güçlendiğini kaydetti. Baykal siyasetin yerel seçimlerden sonra artık farklı olacağını belirtirken seçim sonuçlarının ise AKP'nin siyasi ezberini bozan yeni bir döneme işaret ettiğini söyledi. Baykal, CHP'nin il genel meclisinde oylarını 2004 seçimlerine göre yüzde 5, belediye başkanlıklarında yüzde 7.5 oranında artırdığını belirterek sadece CHP'nin değil MHP, Saadet Partisi ve DTP'nin de oylarını artırdığını bildirdi. Baykal "İktidar artık gidici olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak siyaset yapmalıdır" dedi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, 29 Mart yerel seçim sonuçlarını parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısı ile değerlendirdi. Türkiye'nin seçim deneyiminin köklü olduğunu ifade eden Baykal, bu seçimde de Türkiye'de yine önemli bir demokrasi deneyimi yaşandığını söyledi. Yapılan itirazlar konusunda ilçe ve il seçim kurullarının demokratik sürece sahip çıkarak görevlerini yapacağını ümit ettiklerini belirten Baykal, 1950'den bu yana seçim deneyimine rağmen hala seçmen kütüğü düzeninin sağlam bir esasa oturtulmaması, oy kullanma düzeni ile ilgili sorunlar ve sandık kurullarının oluşturulmasıyla ilgili sorunlar yaşandığını söyledi. Baykal vatandaşın oy kullanma hakkını düzenleyen sağlam, adil bir seçim sisteminin artık oluşturulması ve doğru bir seçmen kütüğü oluşturulması gerektiğini de kaydetti.

-"BU SEÇİMDEN SONRA ARTIK SİYASET DAHA FARKLI OLACAK"-

Pazar günü yapılan seçimlerin Türkiye'de yeni bir dönemin açılmakta olduğunu gösterdiğini kaydeden Baykal, bu seçimleri bundan önceki seçimlerden farklı bir siyasi şekillenmenin işaretlerini taşıyan, belirleyici bir seçim olarak gördüğünü söyledi.

Baykal, "Artık siyaset bu seçimden sonra farklı olacak, eskisi gibi olmayacaktır. Dinamiklerin nasıl işlediği ile ilgili kabulleri, şu ana kadar gerçekleşen siyasi tablonun değişeceği işaretlerinin verildiği bir seçim olmuştur. Bunu neden söylüyorum; Türkiye 2002 yılında yeni bir siyasi yapılanmanın içine girmiştir. Seçimler pek çok partiyi etkisizleşmiştir, meclis'in dışına itmiştir. AKP'de siyasi hayatta etkin bir konuma sahip olmuştu. 2002'de başlayan süreç 2007'deki seçimlerle de hız kaybetmedi. Şimdi 2009 seçimleri bize bu sürecin sonuna gelindiğini, AKP'nin 2002'de başlayan yerel yönetimlerde ve parlamentodaki etkinliğini artırdığını, AKP'nin yükselişi etrafında şekillenen siyasi tablonun sınırına gelindiğini, bu tabloda farklı ve yeni bir sürecin işlemeye başladığını bize göstermiştir. Bu seçimi geleceğin işaretlerini taşıyan seçim olarak görüyorum."diye konuştu.

-"AKP'NİN SİYASİ EZBERİNİ BOZAN BİR SEÇİM"-

29 Mart yerel seçimlerinin teyit eden, durumu tespit eden değil geleceği yönlendiren bir seçim olduğunu vurgulayan Baykal, seçimlerin aynı zamanda AKP'nin siyasi ezberini bozan bir seçim olduğunu da söyledi. Türkiye'nin her bölgesinde AKP'ye karşı yeni bir değerlendirme ve yeni bir bakış açısının şekillendiğini ifade eden Baykal, AKP'nin yüzde 8'le ciddi bir oy kaybı yaşadığını kaydetti.

29 Mart seçimlerinin yerel seçimler olduğunu, bu seçimi yapan hükümetin ise hükümet olmaya devam edeceğini belirten Baykal, "Başbakan başbakan olmaya, bakanlar bakan olmaya devam edecek. O bakanlar yerel seçim yapılacak yerlerde, her ilde kampanyayı bakan olarak yönetir durumdalar. Devlet olarak yönetir durumdalar. Kadro tahsisleri, işe adam almalar, krediler, bölgeye hizmet getirme vaatleri, hepsi iktidar partisinin gölgesinde yapılmıştır. Bu 8 puanlık oy kaybını değerlendirirken bu yerel seçimin, bu şekilde yapıldığını da unutmamak lazım. Bir genel seçimde yaşanan tablo dikkate alınırsa, bu yerel seçimle arada çok büyük fark olduğu görülür. Ama mutlaka 3 ila 5 puan arasında önem taşır. Bunu bir milletvekili seçimi için bir temel olarak düşünmek isteyenlere bunu da dikkate alma gerektiğini söylüyorum." diye konuştu.

-"AKP OY KAYBEDİYOR MUHALEFET GÜÇLENİYOR"-

AKP'nin oy kaybettiğini, bu oy kaybının önemli ve anlamlı bir kırılmayı temsil ettiğini kaydeden Baykal, "AKP ilk kez siyasal kırılma yaşamıştır" dedi. Seçimden "AKP oy kaybediyor muhalefet güçleniyor" sonucunun da çıktığını vurgulayan Baykal, CHP'nin bu seçimde il genel meclisi ve belediye başkanlıkları oylarını artırdığını vurguladı. İl genel meclisi oylarını 2004 yılına göre 5 puan, belediye başkanlıklarını ise 7.5 puan artırdıklarını kaydeden Baykal, "Sadece CHP değil MHP'de anlamlı bir şekilde hem il genel meclisinde hem belediye seçiminde, kendi ölçekleri içinde önemli ve anlamlı oy artışı yapmıştır. Yine aynı şekilde Saadet Partisi ve DTP'nin de yöresel ortamlarda çarpıcı bir oy artışı gerçekleştirdiğine tanık olduk" dedi. Muhalefetin toparlanmakta, yükselmekte ve kabarmakta olduğunu, AKP'nin ise inişe geçtiğini ifade eden Baykal, bu tablonun gelecek açısından çok belirleyici olacağını söyledi.

CHP olarak seçim kampanyalarını ekonomik kriz ve yolsuzluklar üzerine oturttuklarını belirten Baykal, seçim sonuçlarının CHP'nin doğru bir kampanya yürüttüğünü ortaya koyduğunu da söyledi.

-"İKTİDAR GİDİCİ GERÇEĞİNİ GÖZÖNÜNDE BULUNDURARAK SİYASET YAPMALI"-

Seçim sonuçlarına göre iktidar ve muhalefete düşen görevler olduğunu kaydeden Baykal, şunları söyledi:

"İktidar artık gidici olduğu gerçeğini göz önünde bulundurarak siyaset yapmalıdır. Atacağı her adımın oradan uzaklaştıktan sonra nasıl bir anlam taşıyacağını hesaba katmalıdır. Bu onu da koruyacaktır Türkiye'yi de rahatlatacaktır. Bu duygunun iktidarın gönlüne aklına yerleşmesi gerekiyor. Gidişi içine sindirmelidir. Bunu saygıyla hoşgörüyle karşılayacak durumda olmaya özen göstermeli. Siyaseti gerilimden çıkarmalıdır. Bu süreyi küçük hesap yapmadan ki -bu hesapların işlemediği görülmüştür- iktidarın önümüzdeki süreyi Türkiye için, ekonomi için yararlı adımları atmaya hazır olmalı."

Baykal şöyle devam etti:

CHP YENİ GÖREVLERE HAZIRLANMALI

CHP'nin kendisini artık yeni görevlere hazırlaması gerektiğini biz bu seçimden çıkartıyoruz. Türkiye CHP'ye yeni taleplerle bakacaktır. Böyle olması çok doğal ve güzeldir. Biz de bunu bekliyoruz.

ZAAFLARIMIZI GİDERECEĞİZ

Ayrıca bir tablo da bazı örgütsel zaafiyetlerimizi, belli yörelerde kabul edilemez bir oy tablosu ile karşı karşıya olduğumuzu ortaya koymuştur. Yurdun belli yerlerinde CHP neden hakkı olduğu halde alamıyor? Bunun altında ne yatıyor? Örgütsel bir zaafiyet mi, ilişkinin yoğun bir şekilde geliştirilememesi mi? Bütün bunları değerlendireceğiz. Bütün bunların nedenlerini saptayıp, oralara odaklanmış bir politika izleyeceğiz. Bu konuda hiçbir mazeret kabul etmiyoruz. Bize düşen nedir ona bakacağız. Örgütsel zaafiyetlerimizi gidereceğiz.

Bir tüzük değişikliğini kararlaştırmıştık. Bu değişikliği konuşup ne zaman nasıl hayata geçireceğimize karar vereceğiz. Önümüzdeki genel seçimlere gitmeden, kendisini de yeniden yapılandırma, yönetim biçimini de yeniden yapılandırma girişimini de yaşama geçirecektir. Böylece CHP'yi yeni sorumluluklara hazırlama görevini yapacağız.

Bu seçim olumlu ve olumsuz yönleriyle hepimiz için önemli bir deneyim oldu. CHP bu seçimle sadece oy oranında değil, deneyim olarak da gelişti.
 


Date: Mon, 30 Mar 2009 00:16:13 +0200
From: a.selam@arcor.de
To: birer-37@hotmail.com
Subject: Betreff: RE: HAYDI ahmed sen islamin kalemliginde öncüsün ve real analizlerin var su APo isini ugur mumcunun kaldigi yerden devam ettir.

yaziyoruz iste bu isler bizi cidden asar..
selam 
 
-------Originalmeldung-------
 
Datum: 29.03.2009 19:19:19
An: a se
Betreff: RE: HAYDI ahmed sen islamin kalemliginde öncüsün ve real analizlerin var su APo isini ugur mumcunun kaldigi yerden devam ettir.
 
akıl var mantık var.. oyle bır fıkır yaz kı eh akla fıkre hukuka ve gercege kıyısından kosesınden sıgdırabılır dıyelım.neresınden baksan fıkırlerın gerceklerın tornıstan edılmıs seklı.olayların gercekle  carpık seyrı ortada.yazılanları  nasıl cıddıye alabılırız..hem gercekle saptırılanı kımlerın dısarda cırıt attıklarını    anlamak ıcın fazla zekı olmagada gerek yok. abd ve ısraıl ın  kutsal topraklara yerlesmek ıcın halen orada ve dısarda  bulunan ve hayaller kuranların  pıyon olarak emaneten  kullandıklarını artık gormek lazım... dusunduklerın olmaz!!!..unutmakı bunlar gelıp gecıcı.barı  dının arkasına saklanarak yaptıklarının gunah oldugunu artık anla...
 

Date: Thu, 26 Mar 2009 05:25:06 +0100
From: a.selam@arcor.de
To: ahmethakan@hurriyet.com.tr; anadoluhaber@googlegroups.com; birer-37@hotmail.com
Subject: HAYDI ahmed sen islamin kalemliginde öncüsün ve real analizlerin var su APo isini ugur mumcunun kaldigi yerden devam ettir.

Apo'nun ve onun lideri olduğu PKK'nın Ergenekon yapı taşları olduğu gerçeği de gözler önüne serilmektedir. Bu ülkede halkı aptal yerine koyup, nasıl da gütmek için kendilerini yetkili ve etkili gören ve etkili kılan memurların ihanetlerine bakakaldık. Bunlar dayatmalarına devam etmişlerdir. Devleti hala kandırıp kullanabilmeleri de ilginçtir. Mahkûmken mağrur havalarına girenlerin de yanlarına yardımcılar ve yardakçılarının olmasının geniş bir yelpazeye yayıldığını görüyoruz. Aslında mahkûm olanların ve salıverilenlerin sayısından daha fazla dışarıda cirit atanlar olduğu gerçeği unutulmamalıdır.
 
-------Originalmeldung-------
 
 
 
haydi diyelim mirzaoglunun kitablarinda kan var.. danistay üstünde cikan haberleri ugur mumcu ile alakali cikan haberleri neden ciddiye almadik !
ergenekon durdurulmus olsada disardakiler icerdekilerden bence fazladir, demirel ekibi, dr. haberal ekibi, sezer ve daha günyüzüne cikartilmamis basin külübü habertürk ekibi e muhturayi yazdirip yasar büyükanit uytularak internete kondurulan  medya ekibi hala ortaya cikartilmadi..
 

HAYDİ UĞUR DÜNDAR!..


Bu işler böyle oluyormuş Uğur Dündar, etme bulma dünyası... 28 Şubatta Müslüm Gündüz vesilesi ile tüm Müslümanların namusuna ilişmeye kalkmadınız mı? Allah'ın adaleti bu işte, sen bir Müslüman'a iftira atıldığı yerde sırf reyting uğruna o Müslümana TV'lerden saldır olmadı bunu vesile kılarak tüm Müslümanlara hakaretler savur, sonra temizlikten bahset. Yok, ilahi Adaletten kaçış yok, sıra diğerlerinde bakalım daha ne olmadık hesaplar ortaya çıkacak. " Birisi bizim namusumuzla oynarsa bunun hesabını Yargıda sorarız, Yargı bizim namusumuzla oynarsa ne yaparız", insanlar boşuna hak ve hukuk adına cezaevlerinde çürümüyor.

Te rör örgütü liderliği suçlaması ile İDAM cezası alan Sayın Salih Mirzabeyoğlu'na yapılan haksızlıklara ne diyorsun. Bir tane bile eylem emri vermediği halde örgüt kurmadığı halde, Örgüt Lideri olmak iddiasından İDAM cezası alan Mirzabeyoğlu ne yaptı? Tam 53.Cilt eser yazmaktan başka ne yaptı? Ne yaptı da şu an Bolu F Tipi Cezaevinde tek kişilik hücresinde en aşşağılık işkencelere, Telegram işkencesine maruz bırakılıyor.

Hiç bir şeyin üzerine korkmadan giden Uğur Dündar bunun da üzerine gitsene. Namus diye yırtınıyorsun, Mirzabeyoğlu Müslümanların namusunu korumak için kendini feda etmekten başka ne yaptı. Sorsana Başbakan'a, haysiyetinden şüphe duymadığın ve bir zamanlar Salih Mirzabeyoğlu'nun kadrosunda yer alan Adalet Bakanı M. Ali Şahin'e, elinde hiç bir iddia olmadığı halde İBDA'cılara idam cezas ı v erilmesini taleb eden Turan Çolakkadıoğlu'na sorsana Mirzabeyoğlu ne yaptı???

Haysiyet, namus, ahlak sadece size dokunulduğu zamanmı var Uğur Dündar...

Haydi, durma haysiyet ve namus adına bunlarında üzerine git ve çık TV'ye bas bas bağır Salih Mirzabeyoğlu NE YAPTIDA İDAM CEZASI ALDI, SALİH MİRZABEYOĞLU NE YAPTIDA TELEGRAM İŞKENCESİNE MARUZ BIRAKILIYOR.

Haydi, Uğur Dündar...


videoyu izlemek için tıklayınız...




Asker demokrat olamaz Levent Ersöz sohbette "Asker demokrat olamaz mı başkanım" şeklinde bir soru yöneltiyor. Dalan da "Olamaz, olmaması da lazım. Olay şu, demokrasi denilen olayda dünyada öyle bir demokrasi falan yok. Demokrasi bir game, oyun, gösteriş, şov. Yoksa gerçek demokrasi yok. Böyle bir demokrasi falan yok, bunlar normal halkın demokrasi var diye oyalandığı bir oyundur. Türkiye'de bizim şanssızlığımız Osmanlı'nın bir burjuvayı yetiştirip de Türkiye'yi o sivil burjuvaya teslim etmedi. Askerler de demokrasiyi kutsal bir tabu zanne diyor, kenarda kalınca işte bu şekilde ayakta duruyor, olay bu. Bugün keşke benim elimde bir güç olsaydı, demokrasi nasıl olurdu, gösterirdim.... Güç kullanılır, zamanı geldiği zaman kullanılır. Kullanılmadığı zaman kafana çuval geçirilir" diye cevap veriyor.

26.03.2009


 
Tierisch gut! KOSTENLOSE E-Mail-Animationen - von IncrediMail! Hier Klicken!

Windows Live Messenger'ın için ücretsiz güncelleştirme! Buraya tıkla!
 
Tierisch gut! KOSTENLOSE E-Mail-Animationen - von IncrediMail! Hier Klicken!

Windows Live(tm) ile e-posta kutunuzdaki işlevlerin çok ötesine geçin. Diğer Windows Live(tm) özelliklerine göz atın.
 
Tierisch gut! KOSTENLOSE E-Mail-Animationen - von IncrediMail! Hier Klicken!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.