12 Mart 2009

(anadoluhaber) Bugüne kadar vatandaştan saklanan EV EDİNME için FAİZSİZ ve HARÇTAN muaf olan KREDİ kullanma hakkımızı kullanalım.

Bugüne kadar vatandaştan saklanan EV EDİNME için FAİZSİZ ve HARÇTAN muaf olan KREDİ kullanma hakkımızı kullanalım.
 
Tam 44 yıldır var olan ama dar gelirlilerin hak sahibi olmasına rağmen, bugüne kadar sizlerden saklanan, aynı zamanda hak sahibi olmayanların ev edinerek yolsuzluk yaptıklarını, her Türk vatandaşının EV EDİNME için FAİZSİZ ve HARÇTAN muaf olan KREDİ kullanma hakkını Seçim Bildirgesinde açıklayan, Demokratik Sol Parti Beylikdüzü Belediye Başkan adayı Binbaşı, Yazar Sayın Zeki Bingöl'ün hakkınız dediği  ve bu uğurda mücadele ettiği EV EDİNME HAKKI ve DİLEKÇE örneği aşağıdadır.
 
 
Dilekçe Örneği
 
.........................Belediye Başkanlığı'na
 
İLGİ: 775 Sayılı yasa ve yönetmenliği.
 
Belediyemizin 775 sayılı yasa gereği gecekondu önleme bölgesi ilan ettiği yerden, yasanın 25'nci maddesinde ve yönetmenliğin ilgili maddesince ifade edilen dar gelirli ve gecekonduda yaşayan bir vatandaş olduğumdan tarafıma yasa çerçevesinde arazi veya konut tahsisinin yapılmasını saygıyla arz ederim.
 
Adres: isim/imza
Tel. no: tarih
Kimlik bilgileri:

 
 
EV EDİNME Yasası ile ilgili açıklamalar:
 
          1966 yılında başlıyor. 775 Sayılı Gecekondu Yasası TBMM tarafından  20.07.1966 tarihinde kabul edilmiş, 30.07.1966 tarihinde 12362 sayılı resmi gazetede yayınlanarak yayın tarihinde yürürlüğe gireceği, Bakanlar Kurulunca yürütüleceği hükme bağlanmıştır.
Peki bu yasa neyi emrediyor?
Fakir ve gecekonduda yaşayanları ev sahibi yapmayı amaçlıyor.
Nasıl mı?
          Yasa diyorki; Belediyeler kendi bölgelerinde eğer gecekondu yerleşim yeri varsa , hazineden, vakıflardan, özel şahıslardan yasaya uygun temin ettikleri arazileri Bakanlığın onaylamasıyla beraber gecekondu önleme bölgesi ilan edecek. Bu arsaları ise yasanın 4'üncü maddesine göre temin edecekti. Yasanın ilgili maddelerinin tamamını kitabın sonuna aldık. Ve bazı kısımları anlatım kolaylığı için burada yazmayı uygun gördük.
          Bu konutlar ise yasanın emrettiği fakir ve dar gelirlilere verilecekti. Yasanın yönetmeliği ise fakir ve dar gelirlilerin nasıl tespit edeceğini izah ediyordu, yasanın kısaca ilgili maddesinde:
         Madde 25 - Her ne sebeple olursa olsun bu kanun hükümlerince arsa tahsis edecek kimselerin, yoksul veya dar gelirli olması, kendisinin veya eşinin veya ergin olmayan çocuğunun herhangi bir Belediye sınırı içinde ev yapmaya müsait arsaya veya herhangi bir yerde bir ev veya apartmanın ayrı bir dairesine karşılık olan payına sahip bulunmaması şarttır. 
         Kimlerin yoksul ve dargelirli sayılacağı, kendisine arsa tahsis edileceklerin öncelik sırası ve yukarıda sözü geçen diğer hususların esasları yönetmelikte belirtilir.
Öyleki yasanın emrettiği kişilerin dışındakilere tahsis yapılarak suistimal olursa herhangi bir mahkeme kararına lüzum kalmaksızın arazinin ve taşınmazın geri alınacağı hükme bağlanmıştı.
Madde 27- Bu şartlara uymayanlardan, bu kanuna göre tahsis edilmiş veya edilecek taşınmaz mallar hiçbir hüküm alınmasına lüzum kalmaksızın geri alınır.
Yani TBMM 1966 yılında sosyal hukuk devleti olarak fakir ve dar gelirli vatandaslarını ev sahibi yapmayı amaçlamıştı. Büyük bir atılımdı.
Bir de yasayı çıkaran meclis, yasa çerçevesinde alınan alınan araziler amacına uygun kullanılmaz ise ve suistimal edilirse diye çok katı önlemler alınmıştı.
Madde 11- Belediyeler, bu kanunda yazılı amaçlara tahsis edilmek üzere devraldıkları arazi ve arsaları bu amaçlar dışında tasarruf edemezler.
Yani araziler başka amaçla kullanılamazdı.
             Başka yasaların bu yasaya aykırı maddeleri uygulanamazdı. Yani bu yasaya göre belediyelerin tasarrufuna gecen araziler hiç bir şekilde başka amaçla kullanılamazdı.,
Madde 40- Bu kanun gereğince yapılan kamulaştırılmalarda 6830 sayılı İstimlak Kanununun 23 üncü maddesi uygulanmaz.
Madde 41- Bu kanunun uygulanması gereken yerlerde, diğer kanunların bu kanuna aykırı hükümleri uygulanmaz.
Hatta bu yasa ev sahibi olanların evlerini, o evde doğacak çocukların da geleceklerini garantiye almak için devir, satış, haciz gibi durumlara 20 yıl müsaade edilmeyeceğini hükme bağlamıştı.
            Madde 34 - (Değişik fıkra: 02/03/1988-3414/4 md.) bu kanun hükümlerine göre Belediyelerce tahsis olunan arsalar, yapılar ve bu arsalar üzerinde yapılan bina ile meydana gelen taşınmaz mallar, tahsis tarihinden itibaren 10 yıl süre içinde:
a) Devir ve temlik olunamaz.
b) Rehin, ve diğer aynı haklarla takyid edilemez.
c) Satış vaa'di sözleşmesine konu teşkil edemez.
d) Taksim ve satış suretiyle Şüyu'un giderilmesi talebine konu olamaz.
e) Haczedilemez ve işgal olunamaz.
Bi de hak sahibi olmayan yani fakir ve dar gelirli olmayıp da bu yasaya göre arazi ve konut edinen olursa hapis cezası getirilmişti.
          Madde 37 -  Bu Kanun hükümlerinden faydalanmak amacıyla yalan beyanda bulunan  veya hakikate aykırı beyanname verenler ile bu Kanunun yayımından sonra Belediye sınırları içinde veya dışında Belediyelere, Hazineye, Özel İdarelere veya katma bütçeli dairelere ait arazi ve arsalar üzerinde veya Devlet'in hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerde izinsiz yapı yapanalar, yaptıranlar, bu gibi yapıları satanlar, bağışlayanlar, rehin edenler veya diğer şekillerde devredenler ve bilerek devir ve satın alanlar, fiilen ağırlık derecesine göre 3 aydan 1 yıla kadar hapis ve 500 Liradan 1000 Liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılırlar. Bu suçların tekerrürü halinde cezalar bir misli artırılabilir.
Bu araziler Tapu Dairesinde şerhli idi ve Devlet tarafından takibi yapılıyordu.

Duymayan kalmasın lütfen listenizdeki herkese iletin.
 


.

DSP BEYLİKDÜZÜ İLÇE BAŞKANLIĞI
Plaza İş Mrk. Kat:9 No:131
Beylikdüzü - İSTANBUL
Tel   : 0212 873 33 27
.
e-mail :dsp@dspbeylikduzu.org


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.