31 Mart 2009

(anadoluhaber) Hükümet 'nasıl finanse ettin' getiriyor

Hükümet ’nasıl finanse ettin’ getiriyor

Uluslararası Para Fonu (IMF) ile yapılan görüşmelerde de  tartışma konusu olan vergi güvenlik müesseseleri ile Gelir İdaresi Başkanlığı’nın yeniden yapılandırılmasına dönük yeni düzenlemelere gidilecek.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile yapılacak değerlendirmelerin ardından son şekli verilerek, Başbakanlığa gönderilecek olan yeni Gelir Vergisi Kanun Taslağı, vergi kayıp ve kaçağına dönük yeni güvenlik müesseselerine de yer verecek. Taslağın yasalaşmasıyla birlikte gider bildirimi, asgari gayri safi hasıla ve ortalama kár haddi gibi müesseseler devreye girecek. Vatandaşa Bunu nasıl ve neyle finanse ettin? sorusunun sorulacağı gider bildiriminde, yıl içindeki harcamalar, o yıla ilişkin beyan edilen gelirle karşılaştırılacak. Geliri düşük, harcaması yüksek olandan da açıklama istenecek. Servet yerine harcamanın sorgulanacağı gider bildiriminde, kredi kartı dahil yüksek harcaması olanlar, sık yurt dışına gidenler, 5 yıldızlı otellerde düğün yapan, özel hizmetçisi, yat ve uçağı bulunanlardan, beyan ettikleri gelir ile yaşam standartları arasında fark olanlar bunları hangi gelirle gerçekleştirdiklerini izah edecek. Asgari gayri safi hasılayla işletmelerin belli dönemdeki hasılatına göre, 1 yıllık tahmini hasılata ulaşılacak ve kár marjının düşürülmesinin ardından, bu hasılata uygun beyanda bulunup bulunulmadığına bakılacak.

Gelir İdaresi yeniden yapılanacak

GELİR İdaresi Başkanlığı, yeni dönemde yeniden yapılandırılacak. Düşünülen sistemde halen 5 olan Başkan Yardımcısı sayısı 3’e düşürülecek. İdarede Gelir Yönetimi, Mükellef Hizmetleri, Uygulama ve Veri Yönetimi ile Tahsilat ve İhtilaflı işler Genel Müdürlükleri kurulacak, müstakil daire başkanlıkları oluşturulacak.
 
Gelir idaresinin taşra teşkilatı değişecek. 29 ilde vergi dairesi başkanlıkları, diğer illerde ise defterdarlıklar eliyle gerçekleştirilen taşra hizmetleri, yeni düzenleme ile bölge başkanlıkları kanalıyla yürütülecek.


--
---------------------------------------------------------------------------------------------
www.borsazamani.com

Şirket haberleri
BORSA Tüyoları
Hisse analizleri

---------------------------------------------------------------------------------------------

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.