T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) "İcra ve İflas Kanunu'nun Kabulü"

İCRA VE İFLAS KANUNU’NUN KABULÜ

 

 

 

            Kurtuluş savaşı sonrasında yeni kurulan TÜRKİYE Cumhuriyeti kanunlarını tümüyle batıda tercüme yaparak almaya başladı. Bu kapsamda 1926 Medeni Kanunu kabul edildi. 

 

            Adım adım her alandaki kanunlar batı ülkelerinin kanunlarından bire bir tercüme edilerek kabul edildi. Tercüme kanunlarından birisi de 24 MART 1929 tarihinde kabul edilen  “İcra ve İflas Kanunu” idi.

 

             Batı hayat tarzını kabul etmediği için Kurtuluş Savaşı ile Avrupalıları yurdumuzdan çıkartan Kuva-i Milliye, sonraki yıllarda  uğradığı dejenerasyon sonucu Anadolu’nu işgali ile yaşanacak gelişmeleri bir bir gerçekleşti.

           

            Türk toplumunun örf ve adetlerinden tamamen uzak bir hayat tarzını benimseyen Avrupa’ya özgü kanunlardan birisi olanİcra ve İflas Kanunu, Türk toplum yapısıyla uzun süre çarpıştı.

 

            Osmanlı dönemindeki ticari hayattaki kurumlar ve insanlar arasındaki ilişkilerde hakim olan anlayışlar  Avrupa’ya yabancı olduğundan Batıdan tercüme edilen  “İcra ve İflas Kanunu”  da Tıpkı Medeni Kanunda olduğu gibi bünyemize ters düştü. 75 yıllık tatbikatında birçok değişikliklere uğramış olsa da; İcra ve İflas Kanunu bugün dahi kökten değiştirilmeye muhtaç bir yapıda Adalet Bakanlığı da bu konuda hazırlıklarını sürdürmektedir. Yerine bize uygun dinimize ters düşmeyen yüce Allah’ın kitabındaki emirlere uygun kanunlar konularak aradaki bu uçurum çözülmelidir.
 
Selam, saygı ve selamlarımla.
 
Yakup MUSA
 
12.03.2009
 
 

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.