25 Mart 2009

(anadoluhaber) IZMIR'DE CHP HALA KOMUR DAGITIYOR!

'İZBETON araçları kömür dağıtıyor'

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZBETON şirketi araçlarının kömür dağıtmasına tepki gösterdi. 

 

Şengül, AK Parti'nin kurulduğundan bu yana dar gelirli vatandaşlara ayırım yapmadan kömür verdiğini belirterek, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun ise sadece seçim döneminde kömür yardımı yapmasının izahını beklediğini vurguladı.

Şengül, Başkan Kocaoğlu'nun kanun ve usul tanımaz keyfi davranışlarının Sayıştay ve Danıştay duvarına çarptığının belgeleriyle ortaya konulduğunu söyledi. 

Her şeyi öz kaynaklardan karşıladığını ve hiçbir ihalede usulsüzlük yapmadığını açıklayan Kocaoğlu'nun, aslında İzmirlilerin parasını yandaşlarına peşkeş çektiği ve belediyeyi de babasının çiftliği gibi yönettiğinin Sayıştay raporlarının ortaya çıkardığını öne süren Şengül, "Seçim kampanyası sürecinde her zaman dürüstlüğünü ön plana çıkaran Aziz Kocaoğlu'nun, Sayıştay raporlarına göre yasaklı firmaya, İhale Kanunu'na aykırı biçimde 588,2 milyar lira tutarında iki ihale birden verdiği görülmüştür. Bir başka Sayıştay raporunda ise alması gereken gecikme cezalarını almayarak ve ihalesiz devirler yaparak belediyeyi trilyonlarca liralık zarara uğrattığı belirtilmiştir." diye konuştu.

Aydın Şengül, başka bir Sayıştay raporunda da Büyükşehir Belediyesi'nin, Danıştay kararını hiçe sayarak deniz ulaşımında belediyeyi zarara uğratan sözleşmeyi uygulamaya devam etmesi sonucunda 2007 yılında 8,8 trilyon liralık kamu zararı meydana geldiğinin görüldüğünü kaydetti.

Diğer bir raporda ise Büyükşehir Belediyesi'nin, İzmir'in en gözde yeri olan 1. Kordon'daki iş yerlerinden aldığı işgaliye harçlarını gerçek fiyatların çok altında tahsil edilmesiyle ilgili başka bir kamu zararına da dikkat çekildiğini ifade eden Şengül, şunları söyledi: "Bu işletmelerden işgal harcı yerine 'Tesis Hizmet Hasılatı' adı altında yapılan tahsilatın da kanuni olmadığının belirtildiği Sayıştay raporunda, oluşan kamu zararının 332,6 milyar lira olduğu vurgulanıyor." 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin elindeki büfe, otopark, kafeterya ve lokanta gibi işletmelerin ihalesiz devir gibi akılları karıştıran bir yolla ve kanuna aykırı biçimde el değiştirmesinin 521,1 milyar liralık kamu zararına yol açtığının Sayıştay raporunda görüldüğünü ifade eden Şengül, "Sayıştay raporunun bu bölümünde ise, 'Sonuç olarak kanuna aykırı devredilen bu mekanlardan İzmir Büyükşehir Belediyesi 500 milyar liradan fazla bir gelirden mahrum kalmıştır.' deniliyor ve bunun Aziz Kocaoğlu ve ekibinden sorulması isteniyor." dedi.

Aydın Şengül, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan şu soruların cevaplarını istedi:

"Sayıştay raporlarına göre,

Körfezde yolcu taşımacılığı yapan İZDENİZ'in, İzmirlinin sırtına yüklediği 8,8 trilyon liralık kamu zararının hesabını kim verecek?

Belediye işletmeleri olan kafeterya, büfe ve restoranlar, ihalesiz devirle ve rayiç fiyatların altında kimlere peşkeş çekildi?

İhaleye girmesi yasaklı olan firmaya, belediyeden 588,2 milyar liralık iki ihale birden vermenin altında ne yatıyor? Kayırmacılık mı, iş bitiricilik mi?

1. Kordon'daki iş yerlerinden işgal harçlarının emsale bakılmaksızın düşük tariflerden alınmasıyla doğan 332,6 milyar liralık kamu zararının hesabını verecek mi?

Güvenlik hizmeti ihalesinin iptal edilmesinden doğan 134 milyar liralık kamu zararını nasıl açıklayacaksınız?

Bizi kömür yardımı yaptığımız için eleştirirken İZBETON araçlarıyla hem de geceyarısı, kömüre odunu da ekleyerek yangından mal kaçırır gibi yardım yapmanızı nasıl izah edeceksiniz?"


(CİHAN)



Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.