11 Mart 2009

(anadoluhaber) 'Kenan Evren'in ismi tüm Türkiye'den silinsin'

'Kenan Evren'in ismi tüm Türkiye'den silinsin'

 
ANF
13:07 / 10 Mart 2009
İZMİR - Eğitim-Sen İzmir Şubeleri, İl Genel Meclisi'nin '12 Eylül' ve 'Evrenpaşa' ilköğretim okulları ile 'Kenan Evren Anadolu Lisesi'nin adının değiştirilmesi için 'temenni kararı' almasını olumlu bulduğunu ancak yeterli bir adım olmadığını belirterek, bu uygulamanın Türkiye'nin diğer illerinde de hayata geçirilmesini istedi.

Eğitim-Sen 1 Nolu Şube binasında gerçekleştirilen basın toplantısına, 1.2.3.4.5 ve 6 nolu şube başkanları katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen 2 Nolu Şube Başkanı Ercan Dumbak, İzmir İl Genel Meclisi'nin almış olduğu kararın önemli bir gelişme olduğunu belirterek, "Darbecilerin isimlerinin İzmir'den ve okullardan silinmesi için oy birliği ile alınan bu kararı olumlu buluyoruz. Ancak sadece İzmir'deki değil, Türkiye'deki tüm okullardan, darbenin ve darbecilerin silinmesini istiyoruz" diye konuştu.

12 Eylül askeri darbesiyle Türkiye tarihinin adeta 'karanlığa' gömüldüğünü ifade eden Dumbak, "12 Eylül askeri darbesini gerçekleştirmek için kitle katliamlarına başvuranlardan, hesabını sormadan bu ülkede gerçek bir demokrasiden söz etmek mümkün değildir. Bu nedenle 12 Eylül darbecilerinin yargılanmasını istiyoruz" dedi.

ANF NEWS AGENCY


Yahoo! Türkiye açıldı!
Haber, Ekonomi, Videolar, Oyunlar hepsi Yahoo! Türkiye'de!
www.yahoo.com.tr --~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.