25 Mart 2009

(anadoluhaber) Kriz erkeklerin tercihini değiştirdi

Kriz erkeklerin tercihini değiştirdi
 
 
Bilimadamlarının iddiasına göre, kriz yüzünden erkeklerde kıvrımlı kadınlara rağbet çoğaldı.

Bugünlerde, pek çok kadını sevindirecek bir iddia ortaya atıldı. Çalışmaların gösterdiğine göre, kriz, erkeklerin hangi tip kadınları beğeneceği konusunda etkili oldu; erkekler artık şişman kadınları daha çok beğeniyor! Ya da en azından, biraz toplu kadınları beğeniyor.

Konuyla ilgili araştırma yapan bir psikolog olan Terry Pettijohn, durumun sebebini şöyle açıklıyor:

Erkeklerin  kadınları cinsel olarak çekici bulmasını belirleyen şey, çevresel faktörlerle alakalı. Kendi ilgi alanlarına en yakın kadınları seçiyorlar. Ekonominin kötü olduğu zamanlarda, erkeklerin yönelimi daha çok olgun, bağımısız ve koruyucu kadınlara doğru oluyor. Ancak düzlüğe çıkıldığında ise, erkek aynı değerlere önem vermiyor ve duygusal ve fiziksel olarak daha az güçlü kadınlara doğru yöneliyor. Başka bir bilimadamına göre ise, yanlarındaki kadınların zayıflığı, erkeklere açlık hissini çağrıştırıyor ve bu yüzden kendilerini güçsüz hissediyorlar.

Pettijohn, tezini desteklemek için iki ayrı araştırma yaptı:

Öncelikle 1932 - 1995 yılları arasındaki Amerikan film yıldızlarının yüz özelliklerini inceledi. Ardından da 1960 – 2000 yılındaki Playboy güzellerinin vücut özelliklerini inceledi. Çıkan sonuca göre, kriz zamanındaki en populer aktrisler daha olgun görünümlü, küçük gözlü, ince yüzlü, ve kalın çeneli. Tam tersine, işlerin yolunda gittiği senelerde ise, aktrisler bebek yüz özelliklerine sahip, büyük gözleri, çıkık yanakları var, daha kısa boylu ve hafifler...


--
---------------------------------------------------------------------------------------------
www.borsazamani.com

Şirket haberleri
BORSA Tüyoları
Hisse analisleri

---------------------------------------------------------------------------------------------

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.