T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Re: KUTLU DOĞUM HAFTASI KİMİN DOĞUM GÜNÜ? /İLGİNÇ İDDİA

hasiktir
 

Date: Fri, 13 Mar 2009 17:39:06 +0200
Subject: (anadoluhaber) KUTLU DOĞUM HAFTASI KİMİN DOĞUM GÜNÜ? /İLGİNÇ İDDİA
From: akepsuti@gmail.com

ALINTIDIR.
FORWARD MAİL....
-----------------------------------------------------------------------------------
 
KUTLU DOĞUM HAFTASI KİMİN DOĞUM GÜNÜ?

Bu kutlu doğum haftasının uydurma olduğu konusunda ciddi şüphelerim, FARKLI BİR AMACI OLDUĞU hakkında da kaygılarım vardı.

Kutlu Doğum Haftası,  nüfusunun çoğunluğu müslüman olan başka bir ülkede kutlanıyor mu?   
  
HAYIR !

Ama daha önemlisi; MEVLÜT KANDiLi, Peygamberimizin doğum günü ve bu nedenle kutlanmakta değil midir? O da hicri takvime gore her yıl on gün önce gelmez mi?
Örneğin Mevlüt Kandili 8 Mart 2009 gecesi kutlanmışken, 23 Nisan haftasını Kutlu Doğum Haftası ilan etmenin anlamı nedir?
 
Dolayısı ile mevlut kandili kutlu doğum haftasının içerisindeki bir gün olması gerekmez mi?
Yahut da kandili kutlu doğum haftasında kutlamak doğru olmaz mı?
Ve yıl içinde miladi takvime göre onar günlük harekete göre gezinmesi gerekmez mi?
 
Peygamberin miladi takvime göre 17 veya 28 Mart da doğduguna ilişkin ciddi çalışmalar var.
O zaman bu hafta neyin haftası kardeşim?
Bize neyi kutlatıyorlar?
Biz aklı fikri olmayan yaratıklar olarak mi görülüyoruz?

Acaba bu kutlu doğum haftasında ulusca bir başka şahsın doğum gününü mü kutluyoruz? 
İDDİA:
Fethullah Gülen '27 Nisan' doğumluymuş!
Yani kutlu doğum haftası diye Fethullah efendinin doğum günü haftası kutlanıyor.

-------------------------------
 
BİRKAÇSENE EVVELKİ BİR HABER:
 

KUTLU DOĞUM HAFTASI UYDURMADIR!
Hakan Şükür`ün derbi için "Kutlu Doğum Haftası`na yakışan bir maç olsun" dileğinde bulunduğu maç oynandığı gün Kutlu doğum Haftası sona ermişti. Peki Şükür kimin doğum gününü kutladı? Daha önemlisi yıllardır Türkiye`de `Kutlu Doğum Haftası` adı altında kimin doğum günü kutlanıyor?
KUTLU DOĞUM`UN AYRICALIĞI
Şükür`ün bu sözleri öteden beri süren "Kutlu Doğum Haftası" tartışmalarını tekrar alevlendirdi. Dini bayramlar ve önemli dini günlerin Hicri Takvime göre kutlanmasına rağmen Kutlu Doğum Haftası, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın kararıyla Miladi Takvim`e göre düzenlendi.
HER YIL FARKLI TARİH DE KUTLANMALI
Hazreti Muhammed`in doğum günün kutlandığı bu haftanın Miladi takvime göre her yıl farklı bir tarihte kutlanması gerekiyor. Çünkü Hicri Takvim, Miladi Takvim`den 11 gün kısa. Bu tartışma halk arasında olduğu kadar din adamları arasında da uzun süredir tartışılıyor.
KUTLU DOĞUM`UN SIRRI
Galatasaray`ın kaptanı Hakan Şükür, 27 Nisan`da oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi Hz. Muhammed`in doğum günü kutlamalarını kastederek "Kutlu Doğum Haftası`na yakıır bir maç olsun" demişti. Hakan Şükür`ün Kutlu Doğum Haftası ile ilgili söylediği sözlerin bir sırrı olduğu ortaya çıktı.GÜLEN` İN DOĞUM GÜNÜYMÜŞ
Diyanet leri bu yıl Kutlu Doğum Haftası`nı 20-26 Nisan arasında kutladı. Derbinin oynandığı 27 Nisan, Kutlu Doğum Haftası`na dahil değildi. Ancak 27 Nisan nur cemaatinin lideri Fethullah Gülen`in doğum günüydü. Hakan Şükür de Fethullah Gülen`e yakınlığı ile tanınıyor.
 
 
---------------------------------------------------------------------------

Kutlu Doğum'un sırrı

 

Galatasaray'ın kaptanı Hakan Şükür, 27 Nisan'da oynanan Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesi Hz. Muhammed'in doğum günü kutlamalarını kastederek "Kutlu Doğum Haftası'na yakıır bir maç olsun"
demiti. Hakan ükür'ün Kutlu Doğum Haftası ile ilgili söylediği sözlerin bir sırrı olduğu ortaya çıktı.

GÜLEN' İN DOĞUM GÜNÜYMÜŞ
Diyanet leri bu yıl Kutlu Doğum Haftası'nı 20-26 Nisan arasında kutladı. Derbinin oynandığı 27 Nisan, Kutlu Doğum Haftası'na dahil değildi. Ancak 27 Nisan nur cemaatinin lideri Fethullah Gülen'in doğum günüydü.
Hakan Şükür de Fethullah Gülen'e yakınlığı ile tanınıyor.

 
 
---------------------------
 
Kutlu Doğum"u F. Gülen"e Atfettiler
Hürriyet "öküz altında buzağı aradı" ve nihayet buldu(!). Daanışöanı da Yaşar Nuri Öztürk. İşt Hürriyet`in haberini aynen aktarıyoruz:
www.hurriyet.com.tr Hakan Şükür`ün derbi için "Kutlu Doğum Haftası`na yakışan bir maç olsun" dileğinde bulunduğu maç oynandığı gün Kutlu doğum Haftası sona ermişti. Peki Şükür kimin doğum gününü kutladı?
LAİK BİR FUTBOLCUYUM
Fenerbahçe derbisi öncesi Galatasaraylı futbolcu Hakan Şükür`ün yaptığı "Kutlu Doğum Haftası`na yakışan bir derbi olsun" açıklaması büyük polemiğe yol açtı. Laikliğe aykırı davranmakla suçlanan Şükür, kendisini "Atatürk ilkelerine bağlı, laikliği yaşam tarzı olarak benimsemiş bir sporcuyum" sözleriyle savundu
KUTLU DOĞUM`UN AYRICALIĞI
Şükür`ün bu sözleri öteden beri süren "Kutlu Doğum Haftası" tartışmalarını tekrar alevlendirdi. Dini bayramlar ve önemli dini günlerin Hicri Takvime göre kutlanmasına rağmen Kutlu Doğum Haftası, Diyanet İşleri Başkanlığı`nın kararıyla Miladi Takvim`e göre düzenlendi.
HER YIL FARKLI TARİH DE KUTLANMALI
Hazreti Muhammed`in doğum günün kutlandığı bu haftanın Miladi takvime göre her yıl farklı bir tarihte kutlanması gerekiyor. Çünkü Hicri Takvim, Miladi Takvim`den 11 gün kısa.
Bu tartışma halk arasında olduğu kadar din adamları arasında da uzun süredir tartışılıyor.
FETHULLAH GÜLEN`İN DOĞUM GÜNÜ
Tartışmanın diğer bir boyutu ise Şükür`ün dilekte bulunduğu tarihin Diyanetin belirlediği Kutlu doğum Haftası`na rastlamaması. Çünkü maçın oynandığı 27 Nisan`da Kutlu Doğum Haftası sona ermişti. Ama dilekte bulunduğu tarihte doğan biri var: Fethullah Gülen...
KİMİN DOĞUM GÜNÜ KUTLANIYOR
Nüfus Kağıdı`ndaki tarihe göre Fethullah Gülen`in doğum tarihi 27 Nisan 1941. Fethullah Gülen`e yakınlığını Şükür`ün kendisinin de inkar etmemesi ve dilekte bulunduğu tarihin onun doğumgününe rastlaması yeni bir tartışmaya yol açtı. İddiaya göre Şükür, Fethullah Gülen`in doğum gününü kutladı. Diyanet`in belirlediği bu tarihin Hazreti Muhammed`in değil de dini bir topluluğun liderinin doğum tarihine rastlaması da tartışmaları alevlendirdi.
ÖZTÜRK: ARKA PLANINDA NE VARDIR BİLEMEM
Prof. Dr. Yaşar Nuri Öztürk, 1989 yılından itibaren her yıl Nisan ayında kutlanan Kutlu Doğum Haftası`nin Miladi takvime göre düzenlenmesine karşın, diğer tüm dini bayramlar, kutsal gün ve ayların Hicri takvime göre belirlenmesindeki çelişkili durumu hurriyet.com.tr`ye değerlendirdi. Öztürk, "Kutlu Doğum Haftası için Nisan ayı seçiminin arka planında neler olduğunu bilemem" dedikten sonra şu açıklamayı yaptı:
DİYANET TUTARLI OLMALI
"Biri öyle biri böyle kutlanır mı? Ramazan, Kurban Bayramları`nı Hicri takvime göre kutlayacaksınız, Kutlu Doğum Haftası`nı ise Miladi... Bu bir seçim. Diyanet öyle seçmiş... Ancak, bir tercih yapacaksan. Yani Miladi takvimi uygun görüyorum diyeceksen; o zaman bütününü Miladi takvime göre kutlayacaksın. Ramazan örneğin, Diyanet bir karar alsın Ramazan`ı, Kurban`ı da tıpkı Kutlu Doğum Haftası Miladi takvime göre belirlesin. Bizler de ona göre bu dini günlerimizi, aylarımızı yaşayalım. Bunların şu takvime bu takvime göre belirlenmesi... Böyle şey olur mu? Birini öyle kutlayacaksın, birini böyle... Fakat anlayabildimiz kadar, durum şudur; öyle yaparsa öyle olur!
Bu tür uygulamaların bir dayanağı yok. Diyanet Miladi takvime niye bağlamış? Onu ben bilemem. Tamamen bir tercih meselesi. Diyanet öyle tercih etmiş! Diyanet`in bu kararının arka planında neler var bilmiyorum... Tercih meselesi. Diyanet`in hikmetinden sual olunmaz... Ama ben bir normal vatandaş olarak söylüyorum, bugüne kadar Diyanet`in bir hikmetini göremedim!"
DİYANET: ÖZEL BİR SEBEBİ YOK
Diyanet İşleri Başkanlığı yetkilileri, Kutlu Doğum Haftası`nın diğer dini gün ve bayramların aksine, miladi takvime göre kutlanmasının nedeninin sadece her yıl bu tarihi sabitlemek olduğunu belirtiyor.
`Biz bu haftayı her yıl 20 Nisan`da yapmayı planladık. Çünkü, ülkemizde diğer özel haftalarda olduğu gibi, bu ithaf edilen doğum haftasında da bilinçli etkinliklerle, Peygamberimizin daha iyi tanınmasını, daha çok sevilmesini hedefledik. Tarihin bu döneme denk getirilmesinin özel bir sebebi yok. Sade, bunu Hicri Takvime göre yapsaydık her yıl bu dönem yer değiştirecek ve geriye doğru kayacaktı. Sabitleme imkanı olmayacaktı. Ancak bu durum Kandiller için söz konusu değil. Çünkü onları İslam alemi ile birlikte kutlamak gerekiyor.`
Diyanet`in bu açıklamasına rağmen yine de ortada bir çelişki bulunuyor. Çünkü daha önceki yıllarda 21 Nisan`da başlayan ve 27 Nisan`da sona eren bu hafta Hurriyet.com.tr`ye yaptıkları açıklamada farklı. Diyanet, Kutlu Doğum Haftası`nın bu yılki kutlama tarihlerini 20-26 Nisan olarak duyurdu.
Hürriyet
 
-------------------------------
 
 
NEDEN KUTLU DOĞUM DİYE GOOGLE ARAMA YAPTIĞINIZA FETHULLAH GÜLEN YOĞUNLUKLU ARAMA SONUÇLARI ÇIKIYOR ACABA
 
 

--
---------------------------------------------------------------------------------------------
MAİDE SURESİ 51. AYET:
"Ey iman edenler! Yahudileri ve Hıristiyanları dostlar edinmeyin.
Onların bazısı, bazısının dostlarıdırlar.
İçinizden kim onları dost edinirse şüphe yok ki, o da onlardandır.
Muhakkak ki Allah o zalimleri hidayete, doğru yola iletmez".
---------------------------------------------------------------------------------------------

Windows Live™ ile e-posta kutunuzdaki işlevlerin çok ötesine geçin. Diğer Windows Live™ özelliklerine göz atın.
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.