12 Mart 2009

(anadoluhaber) Weiterl.: benim söylemek istedigim gemide kalmak.. mücadele etmek dalgalardan yilmamak,

 
 
-------
gemi batacak diye, isverenlerimiz hemen tasi taragi toplar , (türkiyede,  banka ve halkimizin elinde döviz sinirlidir.),    inecekleri mekani.siz düsünün,. denizde yol, yaya alinmaz..
bakin gemi yoldadir.
hala batmamistir.
demek istiyor basbakanimiz.
halkimiza verilen 30 milyar hibe sicak para 1 ay bu geminin yakiti zaman kazanmaya belki yarar.
benim anlatmak istediklerim simdi anlasilmaz..
halkimiza bol bol sicak para erzak esya seyler hibe edilmelidir.
tüketim hizla artirilmali ithalat hafif sinirlandirilmalidir.
selam
 
-------Originalmeldung-------
 
Datum: 11.03.2009 19:42:31
An: a se
Betreff: RE: dur yolcu inecegim . demkle bu is olmaz.. imf ye güvenseydin 40 milyar sicak para alsadim elinde 8 ay sonra kac kurusun kalacakti.. evet kiriz hala türkiyeye ugramadi kimileri Sadece korkuyor kücülmeden korkuyor.. evet borsa düser ama elindeki mülkün
 
SN AKYOL UN BU YAZIYI DALGA GECMEK ICIN SAKA YOLLU  YAZMIS SENDE GAZA GELEREK FENA UZERINE ATLAMISSIN...!!! ruya goruyorsun!!! ..  senı gerceklerı gormen ıcın nasıl uyandırabılırım??bunu huku
metın butun bakanları a soyluyor,DAHASI KEMAL ABIMIZ SOYLUYOR.. ONDAN DAHA IYIMI BILECEKSIN???!!!
 

Date: Tue, 10 Mar 2009 09:51:44 +0100
From: a.selam@arcor.de
To: anadoluhaber@googlegroups.com; birer-37@hotmail.com
Subject: dur yolcu inecegim . demkle bu is olmaz...ISTIYORSA NASIL ENGEL OLACAKSIN. imf ye güvenseydin 40 milyar sicak para alsadim elinde 8 ay sonra kac kurusun kalacakti...ZATEN ELDE PARA YOKKI ... evet kiriz hala türkiyeye ugramadi... SEN TURKIYEDE DEGILSIN KI KRIZIN BURAYA UGRAMADIGINI BILESIN... kimileri Sadece korkuyor kücülmeden korkuyor...MILLETIN CEBINDE PARA YOKKI... KUCUKE KUCULE GORUNMEZ HALE GELDIK... evet borsa düser ama elindeki mülkün sabittir...ISCI MEMUR EMEKLILERI .. BUNLARDA MAL MULK NE GEZER HEPSI GUNU BIRLIK YASAMAGA CALISIYOR...SEN BU MILLETI YANDAS TAKIMI GIBI ZENGIN MAL MULK SAHIBIMI KABUL EDIYORSUN??? korkkma. kiriz teget gececek..HALA TEGET DIYOR ALLAH IYILIGINI VERSIN!!! sosyal icerikli para dagizimina engel olmasinlar... BU MILLETIN SADAKAYA DEGIL ANLININ AKI ILE PARA KAZANACAGI İŞE I HTIYACI VAR... 

Kriz teğet geçiyor!

10 Mart Salı 2009

HALİMİZE şükredelim; dünya yanıyor, bizde yangın teğet geçiyor!
Fakat diyeceksiniz ki, dolar 1.8'i vurdu, vursun!..
Sanayi üretimi ocak ayında yüzde 21 oranında düştü, düşsün!..
Bir yılda 645 bin kişi işini kaybetti, kim bilir kaç kişi daha kaybedecek? Etsin!..
Teğetin hafif dokunmalarıdır bunlar!
Ben iktisatçı değilim, haddimi aşarak 2008 yılının mart ve nisan aylarından itibaren kriz tellallığı yapan yazılar döktürmüşüm...
Ekonomi çevrelerinin hükümete yaptığı "İktisadi tedbir arayacağımıza hâlâ sağduyu arıyoruz" uyarısına dikkat çekmişim, 'aman ekonomiye dikkat' diye yazmışım. (28 Mart 2008)
"Piyasalar hükümete ekonomik muhtıra verdi... Hükümet dört elle ekonomiye sarılmalı, öncelikle siyasi gerilimi düşürmeli" diye yazmışım! (5 Nisan 2009)
"Kapitalizm krizde, zor bir döneme giriyoruz" demişim! (25 Nisan 2008)
Yine haddimi aşıp, Başbakan Erdoğan'da da "iktidarların ikinci dönem sendromu"nun, öfke ve sinirliliğin başladığını defalarca yazmışım!Halbuki kriz teğet geçiyor! Her tedbir zamanında alınmıştır! Ben kriz tellallığı yapmışım! Özür diliyorum...

Beni kimler yanılttı?

Piyasa ekonomisi, sosyalizm gibi konularda biraz 'felsefi' bilgim vardır ama iktisatçı değilim, işletmeci de değilim. Hayatımda hiç piyasa işlemi de yapmadım. Haddimi bilmeliydim, 'kriz geliyor' diye laflar etmemeliydim!
Fakat mazeretim var! Beni Kemal Derviş yanıltmıştı! Mart 2008'de Yeni Delhi'de verdiği konferansta büyük bir finansal çalkantının gelmekte olduğunu söylemişti. Ben de ona inanmış, mesela CNN Türk'te Burhan Şenatalar gibi iktisatçılarla programlar yapmıştım, köşemde yazılar yazmıştım.
Beni yanıltanlardan biri de Osman Ulagay'dı; ikide bir "Saadet zinciri kopacak, kriz çıkacak" diye yazıp duruyordu.
TÜSİAD'çılar da beni yanıltmıştı, sık sık "Kriz geliyor, aman yapısal reformları yapın, öncelikle ekonomiye bakın" diyorlardı.
TOBB'la birlikte bildiri yayımlayan 12 meslek kuru luşu da yanılmamın sebeplerinden biridir. Mart ayında hükümeti "sağduyuya" çağırıyorlar, "ekonomik tedbirlere öncelik verilmesini" istiyorlardı.
Halbuki ne sağduyuya ne ekonomik tedbirlere ihtiyaç varmış; bakın kriz teğet geçiyor!

Piyasalar güveniyor!

İktisatçı olmayan bendeniz onların açıklamalarını veri kabul etmiştim; başka ne yapabilirdim ki? Başbakan henüz "Teğet geçecek" diye müjdelememişti!
2009 yılı için, bırakın ekonominin dibe vurmasını, hükümetin yüzde 4 büyümeyi öngören bütçeyi kasımda Meclis'e sevk edeceğini ben nasıl bilebilirdim?
Bendeniz eylül ayında bile, borsalardaki depremlere dikkat çekerek, "Hükümet kafayı ekonomiye takmalı" diye yazmışım, "Aksi halde?.. Allah korusun" diyerek felaket tellallığını sürdürmüşüm!(19 Eylül 2009)
Halt etmişim, bakın kriz teğet geçiyor!
İktisatçı Cumhurbaşkanı Gül'ün geçen hafta "IMF ile anlaşmada gecikildi, ekonomik tedbirlerde geç kalındı" demesine de bakmayın...Başbakan, "Kriz teğet geçecek" diyerek, hatta ocak ayında "krizden çıkış işaretlerinin başladığını" müjdeleyerek piyasalara moral vermişti; şimdi de öfkeli, hırslı, bol seçim ekonomili bir kampanya yürüterek ekonomiyi nasıl öncelikli gördüğüne dair piyasalara güven veriyor!
Milyonlarca insanın cebindeki yangına bakmayın, kriz teğet geçiyor!
Tierisch gut! KOSTENLOSE E-Mail-Animationen - von IncrediMail! Hier Klicken!

Windows Live(tm) Photos ile fotoğraflarınızı kolayca paylaşımı. Sürükle bırak
 
 
Tierisch gut! KOSTENLOSE E-Mail-Animationen - von IncrediMail! Hier Klicken!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.