ABD`ye dost, Ergenekon`a düşman bazı gazetelerin akılalmaz çelişkisi-ANALİZ.

Zaman Gazetesi ve kardeş gazetesi Bugün, ABD devlet başkanı Barack Obama’nın Türkiye ziyaretini coşkuyla karşılamayı sürdürüyor. Aylardır, yer yerinden oynasa bile, ERGENEKON dışında hiçbir noktaya sapmayan Zaman ve Bugün, bu kuralını Obama’nın ziyaretiyle bozdu. Obama’nın ziyareti vesilesiyle ABD’ye karşı gösterilen ilgi o kadar büyük ki, bu yayın organlarında kalem oynatan yazarların köşelerinde tek kelimeyle bahar havası esiyor.

Ergenekon deyince kalemlerinden kan damlayan bu yazarların, Obama ve ABD sözkonusu olunca bunca coşkuya garkolmalarını anlamak mümkün değil. Şu halde bazı noktaları sorgulamak gerek.

Zaman çevresi Ergenekon terör örgütünü ne ile suçluyor: anti-demokratik olmakla. Peki Obama’nın başkanlığını yaptığı ABD, tarihi boyunca pek çok defa diktatörleri desteklediğini Zaman ve Bugün yazarları bilmiyorlar mı? Pinochet ve bizde de Kenan Evren, ABD’nin bilgisi dahilinde yapmadılar mı darbelerini? Daha bir hafta önce, Muhsin Yazıcıoğlu için üzüntülerini bildiren sizler, onu 7.5 yıl hapiste tutan, onu ve arkadaşlarını işkenceden geçiren Kenan Evren’i darbeye teşvik eden ABD’nin başkanını nasıl böyle coşkuyla karşılarsınız? Ah pardon, unutmuşum. Fethullah Gülen, “Bana Kenan Evren aleyhinde tek kelime ettiremezsiniz” demişti değil mi? İyi de, o zaman ne diye Ergenekon terör örgütünün beceriksiz ve zavallı mensuplarını, birer öcü haline getirip şunca zamandır dindarlar üzerinde bir kılıç gibi sallıyorsunuz ki?

Zaman ve Bugün yazarlarının Ergenekon düşmanlıklarının başka ne sebebi var, hatırlayalım: İddianamelere göre, Ergenekon terör örgütü mensupları, siyâsî suikastler düzenleyeceklermiş. Peki şu coşkuyla karşıladığınız, attığı her adımı şirin bir sevgi vesilesine çevirmeye çalıştığınız ABD’nin kendi ülkesi dışında giriştiği ve bazısında başarıya ulaştığı suikastlerden haberiniz yok mu? Eğer haberiniz yoksa, birkaç tanesini biz size söyleyelim o zaman. İşte ABD’nin bazı suikastleri ve suikast teşebbüsleri:

1955 - Jose` Antonio Remon, Panama Devlet Başkanı

1959 ve 1963 - Norodom Sihanouk, Kamboçya lideri

1950’ler-70’ler - Jose Figueres, Kostarika Devlet Başkanı

1961 - Francois "Papa Doc"Duvalier, Haiti lideri

1961 - Patrice Lumumba , Zaire Başbakanı

1961 - Gen. Rafael Trujillo, Dominik Cumhuriyeti lideri

1965 - Pierre Ngendandumwe, Burundi Başbakanı

1965-6 - Charles de Gaulle, Fransa Devlet Başkanı

1970 - Salvadore Allende, Şili Devlet Başkanı

1970 - General Rene Schneider, Şili Genelkurmay Başkanı

1970’ler ve 1981 - Gen. Ömer Torrijos, Panama lideri

1975 - Mobutu Sese Seko, Zaire Devlet Başkanı

1976 - Michael Manley, Jamaika Devlet Başkanı

1983 - Miguel d`Escoto, Nikaragua Dışişleri Bakanı

1950`ler Sukarno, Endonezya Devlet Başkanı

1957 Cemal Abdünnasır, Mısır Devlet Başkanı

1960 Abdul Karim Kassem, Iraklı lider

1982 Ayatullah Humeyni, İran İslam Cumhuriyeti dinî lideri

1983 General Ahmed Dlimi, Fas Ordu Komutanı

1985 Şeyh Muhammed Hussein Fadllallah, Lübnanlı Şii lider (bu suikast teşebbüsünde 80 kişi hayatını kaybetti)

Bu suikast listesi daha da uzatılabilir. Şu halde tekrar soralım Zaman ve Bugün yazarlarına: Siz Ergenekon terör örgütüne, siyâsî suikastler yapmayı tasarladıkları için düşmandınız değil mi? Peki bir kısmını saydığımız yukarıdaki suikastleri gerçekleştiren ABD’ye karşı bu muhabbetinizin sebebi nedir? Eğere demokrasi diyorsanız ve Ergenekon terör örgütüne bu sebeple karşı iseniz, buyurun size demokrasi düşmanları. Eğer demokrasi talebinizde samimi iseniz, buyurun ABD’yi de kınayın. Dünyanın tüm demokrat yürekleri ABD katliamları için birleşmişken, Zaman ve Bugün yazarlarındaki bu ABD ve Obama hayranlığını anlamak oldukça güç.

Zaman ve Bugün yazarlarının Ergenekon düşmanlığının bir sebebi de, bu örgütü oluşturanların İslam karşıtı tavırları. ABD ve Obama’nın İslam karşıtlığı konusunda yaptıklarını saymaya bile ihtiyaç duymuyorum. Bu apaçık ortadadır.

Son olarak tekrar soralım: Ey Zaman ve Bugün yazarları, ey bu fikriyatta olanlar! Eğer Ergenekon düşmanlığı konusunda samimî iseniz, eğer amacınız demokrasinin, insan haklarının ve inanç özgürlüğünün güçlenmesi ise, bu ABD ve Obama aşkınızın sebebi ne? Hadi kınayamadınız, anladık. Ama nedir bu Obama’yı bir barış müjdesi şeklinde muhafazakar ve dindar insanlara pazarlama çabaları?

Bu gazetelerin Obama sevdalısı yazarlarına diyeceğimiz şudur: Lütfen kendinize gelin. Kabul ediyoruz ki, Ergenekon denilen çete ile mücadele zorunludur. Ama ABD’nin insan haklarına, başka milletlere ve barışa saygılı hâle gelmesi için çalışmak, başta ABD vatandaşları olmak üzere, her insanın ödevidir. Ergenekon üzerinden demokratlık mücadelesi verdiğini söyleyenlere, Noam Chomsky’i örnek almalarını öneririz.

Ahmet N. Güvener/boyut haber

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.