ADALET BAKANLIĞI KATİL İSRAİL'İN YARGILANMASINA İZİN VERMEDİ!


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, MAZLUMDER'in Gazze saldırısı sorumluları hakkında yaptığı başvuru ile ilgili "takipsizlik" kararı verdi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği'nin MAZLUMDER'in, İsrail yöneticilerinin ''soykırım'' ve ''insanlığa karşı suç'' kapsamında cezalandırılmaları istemiyle yaptığı suç duyurusu sonrasında başlattığı soruşturmayı tamamladı.

Başsavcılık, Adalet Bakanlığının, İsrail yetkilileri hakkında soruşturma izni vermemesi üzerine, ''kovuşturma yapılmasına yer olmadığına'' karar vererek, dosyanın işlemden kaldırılmasını kararlaştırdı.

MAZLUMDER'in suç duyurusu dilekçesinde, İsrail ordusunun, 27 Aralık 2008 ile 21 Ocak 2009 arasında Gazze şehrine düzenlediği saldırı ve işgal sonucunda, yarısı kadın ve çocuk bin 350'den fazla Filistinli'yi öldürdüğü, 5 bin 450 kişiyi de yaraladığı belirtilmişti.

Dilekçede, ''Ağır bombardıman Gazze'nin altyapısını yok etmiştir. Binlerce ev, okullar, hastaneler, hatta camiler enkaza dönmüştür. Yabancı ve Arap doktorlar, Gazze'deki sivil halktaki olağan dışı yaralar nedeniyle İsrail'i yasak silahlar kullanmakla suçlamıştır. İsrail hükümet yetkilileri, bu suçlamalar sonrasında beyaz fosfor kullandığını itiraf etmiştir'' ibarelerine yer verilmişti.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'un, İsrail'i aşırı kuvvet kullanmakla suçladığı ve Gazze Şeridi'nde BM binalarını bombalayanların hesap vermesini talep ettiği anımsatılan dilekçede, çeşitli uluslararası kuruluşların da Gazze'de yaşananlarla ilgili soruşturmalar açılması yönünde taleplerde bulundukları belirtilmişti.

Suç duyurusu dilekçesinde, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, dönemin Başbakanı Ehud Olmert, dönemin Dışişleri Bakanı Tzipi Livni, Savunma Bakanı Ehud Barak, Genelkurmay Başkanı Gabi Aşkenazi, Savunma Güçleri Güney Komutanı Yoav Galant, İsrail ordu görevlileri Amir Peretz, Binyamin Ben Eliezer, Avi Dichter, Carmi Gilon, Dan Halutz, Doron Almog, Eliezer Shkedy, Giora Eiland, Matan Vilnai, Moşe Bogie Yaalon, Şaul Mofaz ve ismi tespit edilemeyen diğer şüphelilerin, ''soykırım'' ve ''insanlığa karşı suç'' kapsamında cezalandırılması talep edilmişti.

Dilekçede ayrıca, söz konusu kişiler hakkında, Türkiye'ye girmeleri halinde tutuklanmaları için yakalama emri çıkartılması istenmişti.

Suç duyurusu dilekçesini işleme koyan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TCK'nın 13. maddesinin son fıkrası uyarınca Adalet Bakanlığından soruşturma izni talep etmişti.


0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.