28 Nisan 2009

(anadoluhaber) 27 Nisan e-muhtıra sını UNUTMADIK


27 Nisan e-muhtıra sını UNUTMADIK
 Yazı Boyutu

 Tarih : 27.04.2009 - 22:50:06


Ahmet Necdet Sezerin 2007 yılında görev süresinin sona ermesiyle birlikte Türkiye, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Abdullah Gülü Çankayaya aday gösterdi.

 

27 Nisan'da TBMM, Köşk seçimleri için toplandı. Oylama öncesinde eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, "Seçimin yapılabilmesi için Meclis'te 367 vekilin bulunması gerekir." tezini ortaya attı. Daha önceki hiçbir seçimde gündeme gelmeyen bu tezi sorgusuz kabul eden ilk parti CHP oldu ve oylamaya katılmayacağını açıkladı. Bunun üzerine kilit konumuna gelen DYP ve Anavatan da son anda Meclis'e girmekten vazgeçti.

Muhalefetin katılmadığı ilk tur oylamada Gül, 357 oy aldı. Toplantı yeter sayısı 361'de kalınca CHP, konuyu aynı gün Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. Ancak ne olduysa o gece yarısı oldu. Genelkurmay, internet sitesine 23.17'de koyduğu bildiri ile seçimlere müdahale etti. Tarihe 'e-muhtıra' olarak geçen açıklamada 'cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde laiklik karşıtı etkinliklerin vahim derecede arttığı' savunuldu. TSK'nın yasalarla kendisine düşen yetkileri kullanmaktan çekinmeyeceği belirtildi. Ajanslar bildiriyi 'acil' koduyla servis ederken durumdan vazife çıkaran Yüksek Mahkeme, 1 Mayıs'ta toplanarak CHP'nin isteği doğrultusunda karar verdi. İlk tur oylamayı iptal etti

....

DEVAMI>>>


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.