6 Nisan 2009

(anadoluhaber) Çin’in "Barın Katliamı" unutulmadı

 

1990 yılının Ramazan ayının 17.günü ( 5 Nisan'a denk gelen gün) Doğu Türkistan'da Kaşgar'a bağlı Aktuğ nahiyesinin Barın kazasında bir caminin yerli Uygur halkı tarafından ibadet edilebilir hale getirmek için onarılmaya çalışılması esnasında, buna izin vermeyen Çinli memurlar ile yerli halk arasında çıkan tartışmalara Çinli askerlerin müdahale ederek, silahsız ve savunmasız halkın üzerine ateş açmaları sonucu patlak veren olaylar neticesinde sivil halk ile Çin güvenlik güçleri arasında çatışma başlamış ve Çinli askerlerden elde edilen silahlar ile mukavemet gösteren Doğu Türkistan halkı ile Çin askerleri arasındaki bu çatışma günlerce devam etmiştir.

 

Büyük katliam

 

Çin işgal idaresi Lençu'daki Çin Hava İndirme Tugayından 7000 civarında paraşütçü birliğini Barın'a sevk etmesi, Kaşgar'daki bir mekanize birliğini Barın'a göndermesi sonucu havadan ve karadan sürdürülen askeri saldırılar ardından 9 köy haritadan silinmiş, 5.000 civarında Doğu Türkistan Türk'ü can vermiş, 7.000 kişi de tutuklanmıştır. Tüm bu kanlı eylemlerde kimyasal silah da kullanılmış, 7 aylık bir bebeğe bile 72 adet mermi sıkılmıştır.



Yeni nesil Windows Live Services'ı ücretsiz edinin. Buraya tıkla!
--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.