T a r a f s ı z D e ğ i l i z

(anadoluhaber) Ilerici Muhafazakarlik: Yeni Bir Ucuncu Yol Mu?

--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.

TPE.org.tr guncellendi!!
Ilerici Muhafazakarlik: Yeni Bir Ucuncu Yol Mu?
Yazar Okan Arslan   
Muhafazakâr dendiginde, Turkiye'de akla gelen daha ziyade "Dindar" ya da "Islamci" olan; Bati'dan ve Bati medeniyetinden pek haz etmeyen; muhtemelen karisi, kizi tesetturlu kisidir. Nitekim 'Muhafazakâr Kesimler' ifadesi de Islami bir hayat tarzini benimsemis kisileri ifade etmek icin kullanilir. Kokenleri ve basat kadrosunun mazisi itibariyle Milli Goruscu (dolayisiyla Muhafazakâr) olan Adalet ve Kalkinma Partisi'nin, Milli Gorus'le arasina mesafe koyarak kendisini "Muhafazakâr-Demokrat" olarak nitelemesi de, Parti her ne kadar Batili anlamda bir Muhafazakâr parti olmaya oykunuyorsa da, aslinda Turkiye'deki kullanimi itibariyle "Musluman-Demokrat" ya da Islamci-Demokrat" seklinde algilanmaktadir. Muhafazakâr, Turkiye'de "Dindar-Islamci" seklinde algilanadursun, Muhafazakârligin, gerek siyaset bilimindeki kullanimi, gerekse Bati'daki algilanis seklinin, bizimkiyle pek bir alakasi bulunmamaktadir?
Yorum yaz!
Devamini oku...