8 Nisan 2009

(anadoluhaber) işçilere sigortasız da olsa emeklilik... www.habercagi.com

işçilere sigortasız da olsa emeklilik... www.habercagi.com

 

Meslek hastalıklarına yakalanan işçilere sigortasız da olsa emeklilik var.

 http://www.habercagi.com/habergoster.asp?id=1695


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çalıştıkları işyerlerinde meslek hastalığına tutulanların tespit edilmesi halinde sigorta süresi ya da prim ödeme gün sayısına bakılmadan bu kişilerin emeklilik hakkının bulunduğunu açıkladı.

Çelik, "Çalışanların iş kazalarında olduğu gibi meslek hastalığına tutulduklarının tespiti halinde iş kazası ve meslek hastalıkları sigortası kapsamında iş göremezlik (emekli aylığı) bağlanabilmekte ve sağlık yardımı da alabilmektedirler" dedi.

Bu durumdaki çalışanların emekli aylığı bağlanmasında herhangi bir sigortalılık süresi veya prim ödeme gün sayısı aranmadığını belirten Çelik, "Hatta herhangi bir iş yerinde sigortalı bildirimleri yapılmadan çalıştırılanların da bu iş yerinde çalıştıkları kurum denetim elemanlarınca tespit edilmesi halinde yetkili meslek hastalıkları hastanelerine sevkleri yapılmakta ve meslek hastalığına tutuldukları tespit edildiğinde emeklilik hakkı verilmektedir" diye konuştu.

"Bakanlığımız İş Teftiş Kurulu Başkanlığı’nca iş kazası ve meslek hastalığı riskinin yüksek olduğu iş yerlerinde denetim çalışmaları devam etmektedir" değerlendirmesinde bulunan Çelik, özellikle kot taşlama iş yerlerinde denetim çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Çelik şunları dile getirdi: "Bu çerçevede, 2008 yılı ve 2009’un üç ayında 149 iş yerinin denetimi yapılmıştır. Kot taşlama iş yerinde çalıştıkları ve meslek hastalığına tutuldukları yönünde Sosyal Güvenlik Kurumu’na ihbarda bulunmuş olan Bingöl İli Taşlıçay ve Toklular köylerinde ikamet eden vatandaşlarımızın, işyerlerince sigortalı gösterilmemiş olmaları nedeniyle, ihbarda bulundukları işyerlerindeki çalışmalarının tespiti, Kurum denetim elemanlarınca yapılmakta olup, meslek hastalıkları durumlarına göre iş göremezlik geliri bağlanabilecektir." 
 


--
İbrahim AKIN
www.habercagi.com

Çağımızda Haber de Yeni Bir Çağ

www.habercagi.com

Güncel ve özellikli haberler için



--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum ,parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş ,Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için , mail atın : anadoluhaber@googlegroups.com
 Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
 Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.