26 Nisan 2009

(anadoluhaber) Kemalizm bir dindir

Bir yazar yazısının başında şöyle bir soru sormuş.

 

Atatürk'ü sevmek onun ilke ve inkilaplarına sahip çıkmak DİNSİZLİK midir ?

 

Cevabım: Hayır asla dinsizlik değildir. Mabudu Atatürk, Kitabı Nutuk, Hadisi şeriflerini kuşaktan kuşağa rivayet yolu ile ve yazarak aktaran ravileri (rivayet edenleri) ve (İsa as. gibi tanrılaştırılan ilahın) yaşantısını toplayıp kendi türünde İncillerini yazanlarda havarileri. Ve onun menkılerini günümüzde rivayet edenleri ise ona hayatında yakın olamamış ve havarilerine yaklaşıp Kemalist İncilleri farklı çoğaltan tabiinleridir.

Tevhidi tedrisat kanunu ile Kemalist tedrisat veren okullar, Kemalizm’in medreseleri. Din İslam dan temerrüt edip kurulduğundan, İslam’ın ve hilafetin merkezi İstanbul dan bağımsız kendi din  ve kutsal mekanlarını kurup hac mekanı olarak da anıtkabiri inşa edip kutsadığından dolayı dindir.

Anıtkabir o dinin Ankara’daki ağlama duvarıdır.

Diğer dinlerden tek farkı halkı bu dine girmeye mecbur tutması girmeyene iş, aş, bulmak yollarını tıkayıp işsizliğe, aşsızlığa, yoksulluğa mahkûm edip süründürmek sureti ile işkenceye tabi tutmasıdır. Ordusundan bürokrasisine, Üniversitelerinden ilkokullarına kadar tüm medreselerinde kendi dini tedrisatını zorunlu kılıp, başka dinlerin saliklerinin tüm yaşama alanlarını kapatıp herkesi bu dine girmeye şiddetle zorlamasıdır. Zaten diğer dinlerden en büyük farkı da dinlerine inanmakta zor kullanmasıdır. Tüm bürokratik alanlar hukukçuluk mesleği de dahil zorbalıkta bu pagan dine inanmak zorunlu tutulmaktadır. Yargı önceliği bu dinin şeriatına dayanmakta da bu dinin kafir ve fasıkları vatandaşlık haklarının çoğundan mahrum bırakılmaktadır..

Kemalist şeriatını benimsemeyen ve İslam dan izler taşıyanları kadınsa başörtüsünden erkekse kadına benzememek için en azından bıyık bırakmalarından tanıyıp, ordu ve bürokrasine almamakta sızanları da derhal işten atmaktadır. Bunu da Kemalist şeriata aykırılık gerekçesine dayandırmakta, itiraz ve yargı yolunu kâfirlerine kapalı tutmakladır. Bu şekilde şer’i hukuk sıkı bir şekilde disiplin ile uygulamaktadır

Atatürk’ü sevmek dinsizlik değildir. Onun ilke ve inkılâplarını mutlak olarak uygulamak azmi ile Atatürkçülük de dizsizlik değildir. Bilakis diğer dinlerde rastlanmayan çok koyu ve şiddet içeren bir dindarlık, dindarlıkta aşırı taassup olsa da bu taassup bu dinin doğasından kaynaklanmaktadır. Bu yüzden Kemalizm yirminci asırda ortaya çıkmış sadece Museviliğin Yahudilere has olması gibi sadece Türklere has bir din olarak icat edilmiş ama Türklerin çoğu tarafından kendi dinleri İslam dan daha ileri bir din olmadığı ve putperest bir din olarak görüldüğünden, pagan bir din olduğu için kabul görmemiş ve gittikçe müminleri azalan bir din olarak hala yaşamaktadır.

A.D.Şimşek


--~--~---------~--~----~------------~-------~--~----~
        Bu grubun  hiç bir siyasi oluşum, parti, vakıf, örgüt, dernek veya benzeri yapılanmalarla alakası yoktur.Aynı zamanda onlara uzaklığı veya yakınlığıda bulunmamaktadır. Müslüman Anadolu İnsanının Tarafında yer alan Gerçek Vatanseverliği ilke edinmiş, Anti Emperyalist HABER BİLGİ PAYLAŞIM  STANDIDIR.."
      Grupta yayınlanan  yorum ve yazılardan yazarları sorumludur.Ayrıca harici linklerden de Anadolu Haber Günlüğü Mesul değildir...

Grup Yöneticileri Mail Adresleri Aşağıdadır
kurtulusyolu99@gmail.com
bahadirserhad@gmail.com
forevermirza@gmail.com

Bu gruba posta göndermek için, mail atın: anadoluhaber@googlegroups.com
Bu gruba üyeliğinizi sonlandırmak için şu adrese e-posta gönderin: anadoluhaber-unsubscribe@googlegroups.com
Daha fazla seçenek için, http://groups.google.com/group/anadoluhaber?hl=tr
adresinde bu grubu ziyaret edin
-~----------~----~----~----~------~----~------~--~---

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorumlarınızda Kişilik haklarına saldırı,küfür ve benzeri ifadeleriniz yayınlanmamaktadır.Yorumları yazarken İsminizi belirtmeniz önemle duyurulur.